(12) kommenttia

RKP sai lisää yhden valtuustopaikan, kun äänet tarkastettiin – vihreät menettivät yhden

Kirkkonummen kuntavaaleissa tuli tarkastuslaskennassa vielä yksi muutos valtuustopaikkoihin. RKP nousi kokoomuksen kanssa yhtä suureksi valtuustoryhmäksi.

Valtuustoon nousee lopullisten tulosten mukaan ensimmäiseltä varasijalta Jerri Kämpe-Hellenius (r.), joka sai 55 ääntä.

Jo luvassa olleen valtuustopaikan menetti tarkastuslaskennan seurauksena vihreiden Nina Bogatenko, joka jäi nyt ensimmäiselle varapaikalle. Vihreät saavat valtuustoon 8 paikkaa.

RKP:llä on uudessa valtuustossa 12 paikkaa, mikä on sama määrä kuin kokoomuksella.

Kokoomus oli vaaliliittossa kristillisdemokraattinen kanssa. Vaaliliitto sai lopulta 6 ääntä enemmän kuin RKP. Vaalipäivän laskennan jälkeen ero oli 20 ääntä kokoomus-kd:n hyväksi.

Tarkastuslaskennnassa ei puolueiden paikkajakoon tullut muita muutoksia.

Äänimäärässä RKP on suurin puolue. Se sai 179 ääntä enemmän kuin kokoomus.

Henkilökohtaisiin äänimääriin tuli joitakin muutoksia. Esimerkiksi Timo Haapaniemen (kok.) äänimäärä nousi 38:lla. Hän sai lopulta 536 ääntä.

Kirkkonummella hyväksyttiin 18 072 ääntä. Hylättyjä ääniä oli 82.

Vaalitulos vahvistettiin keskiviikkoiltana kunnan vaalilautakunnassa.

 

(12) kommenttia
Kommentit (12)

Kommentit (12)

Onko tämä kuuluisa Markuskin sitä mieltä että manskulla saa telttailla vapaasti
Palvelut lähellä
Kyllä vihreät on melkoinen jarru kehityksen tiellä jotain rajaa
Anonyymi
Katsotaan nyt ensin mihin tämä Markus nyt loikkaa.
näin on näreet
Markus Myllyniemi lupasi kaikille kaikkea ennen vaaleja, uppoaa ehkä joihinkin. Puheista ja mielipiteistä huomaa kokemattomuuden.
Setämies
Kun joku tiätäis mitä tämä kuuluisa Markus edustaa seuraavalla kerralla ei luottamuksen arvoinen henkilö
Anonyymi
Moni varmasti äänesti svenska folkparttenin ehdokkaita yli puolue- ja värirajojen ja tulos lienee varmasti enemmän kuin hyvä eli asia on näinollen kuitti eli kvittu....
Torin laidalta
Markus Myllyniemi teki upean tuloksen, onnittelut!
Vihreät eivät ole koskaan Kirkkonummella onnistunet löytämään ehdokasta, jolla olisi mahdollisuuksia kansanedustajan paikkaan. Kahden vuoden kuluttua tilanne on toinen. Toivottavasti Markus panee heti ison vaihteen päälle kohti eduskuntaa.
Vihreä miespuolue
Niin tuota, olisi hyvä muistaa pientalokaavoitusta edistäessä myöskin tällä hetkellä tontin omistavat. Näyttää siltä, että tuore osayleiskaavaehdotus heikentää heidän asemaansa edellisestä kaavasta, joka sitten väillillisesti vaikuttaa omaisuuden arvostukseen. Luulisi, että päinvastoin meitä, jotka olemme asuneet täällä pitkään sekä tuoneet kunnalle euron jos toisenkin päinvastoin jollain tavalla palkittaisiin uskollisuudesta vaikkapa edes pitämällä tilanne ennallaan tai antamalla mahdollisuuden rakentaa enemmän, jos tilaa on. Idealismia lienee tämä, joten turha lienee toivoa.
Medrin Slerba
Olen puolueeton henkilö joka seuraa Kirkkonummen kuntapolitikkojen toimintaa. Kunnioitukseni vihreille ja sen viime valtuustokauden loppupuolen valtuustokauden valtuustoryhmälle. Hoiditte arvokkaasti, asiallisesti ja selkärankaisesti ryhmästänne eronneen miesvaltuutetun ja hänen mukaansa ja kelkkaansa loikanneiden neljän naisvaltuutetun järjestäjät rettelöinnit ryhmä eliminoimiseksi jota toimintaa pidän ala-arvoisena, moraalittomana kamppanjointina kilpiensä kirkastamiseksi ja etujensa totutumiseksi.
Onnittelut vihreiden valtuustoryhmälle olette kolmanneksi suurin valtuustoryhmä. Voimia teile jatkaa vilpitöntä arvojenne mukaista työtännen entistä ehompana kuntalaisten kestävän hyvinvoinnin ja tasa-arvon puolesta.
Seuraavissa kuntavaaleissa joukkonne vielä vain lisääntyy ja vahvistuu, sekoittajien yrityksistä huolimaatta, kasvavan kannatuksenne myötä.
Puolueeton
@Tero "... ajamaan pientalojen etua vaikka Rkp muuta ohjeistaa! ".
Rkp kannattaa kyllä pientalorakentamista, ja etua. Sitä mitä joku muu on levittänyt FB.ssa meistä ennen vaaleja ei ehkä ole luotettavin tieto tässä asiassa.
Onnea rakas naapuri ja ystävä, Jerri!
Tony Björk
Nyt Jerri rakennuslautakuntaan ajamaan pientalojen etua vaikka Rkp muuta ohjeistaa! Tulee varma kansanedustajan paikka kun muutat käytäntöä sallia pysyvää asumista. Näin saat heti eduskuntavaaleihin 5000 ääntä!
Teppo
Voi tunteiden vuoristorata!

Juuri kun olin hyväksynyt, että jatkan yhä ryhmämme ensimmäisenä varavaltuutettuna tulevallekin kaudelle, niin tuleekin tieto että tarkistuslaskennassa on RKP:lle tullut lisäpaikka valtuustoon - tarkoittaen että nousen ensimmäiseltä varapaikalta valtuustoon nyt!

Olen häkeltynyt, eihän tätä tahdo uskoa! Ja olen erittäin kiitollinen kaikille RKP:ä ja minua tukeneita - yhdelläkin äänellä on merkitystä!

Toisaalta keskellä juhlatunnetta on minulla myös tunne, kuten Joel Pohjapalolla tehtyään maalin Tanskan verkkoon Suomi - Tanska EM ottelussa, ettei tätä voi sydämellisesti juhlia. Minun nousuni valtuutetuksi tarkoittaa, että Vihreiden hyvä edustaja, Nina Bogatenko, putosi varalle ... Oltuaan kaksi päivää siinä uskossa, että valtuuston pääsi. Tämä tapa pudota on suorastaan julmaa, mutta valitettavasti näin käy aina välillä vaalitapamme takia ja nyt nousin suhteellisella vertailuluvulla juuri ja juuri ohi.

Kuitenkin yhdessä - tillsammans kehittäkäämme Kirkkonummesta Uudenmaan helmi.
Jerri Kämpe-Hellenius

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä