(0) kommenttia

Risteilyt eivät käyneet kaupaksi

Porkkalasta ei ole onnistuttu saamaan lähiristeilyjen kohdetta.
Toimittaja: 

Helsingistä Kirkkonummelle tänä kesänä kokeillut saaristoristeilyt ovat olleet liikennöitsijälle pettymys. Porkkalaan ja Siuntioon markkinoituja retkiä on peruttu vähäisen kysynnän takia. Risteilyjä järjestävä Royal Line ei lannistu. Yhtiö haluaisi tehdä pari retkeä kesässä suljettuun Mäkiluotoon.

Helsingistä Kirkkonummelle suuntautuvia risteilyjä on yritetty saada aikaiseksi jo vuosikymmeniä. Muun muassa m/s Runeberg on tehnyt aikanaan Porkkalan-risteilyjä.

Täksi kesäksi Helsingin johtava risteilyvarustamo Royal Line on järjestänyt kahta päiväristeilyä: meritse Porkkalaan ja bussilla Siuntioon sekä laivalla Kivenlahteen ja bussilla Pokrovan luostariin Jorvakseen. Risteilyjä on jouduttu perumaan, kun lähtijöitä ei ole ollut tarpeeksi.

Royal Linen toimitusjohtaja Jukka Rautakorpi ei osaa sanoa mitään tiettyä syytä siihen, miksi Kirkkonummen suunnan risteilyille ei ole ollut enempään kysyntää. - Markkinointiin radiossa ja lehdissä on panostettu ja kohteet ovat kiinnostavia.

Rautakorpi kertoo, että muutama vuosi sitten vastaavia risteilyjä tehtiin, ja ne myivät varsin hyvin. Silloin ne olivat lauantaisin, nyt keskiviikkona ja perjantaina. Rautakorven mukaan tässä saattaa olla yksi syy.

Risteilyt Helsingistä itään, kuten Porvooseen, vetävät vuodesta toiseen erittäin hyvin, niillä on pitkät perinteet. Rautakorpi uskoo vakaasti, että lännen risteilyille on mahdollisuuksia, vaikka risteilytarjontaa on Helsingissä todella paljon.

Långvik kiinnostaa

Royal Line ryhtyy pian miettimään ensi kesää. Rautakorven mukaan yksi kehittelyn aihe on Mäkiluodon-risteilyt. Niistä on tarkoitus neuvotella puolustusvoimien kanssa. Muutamalle erikoisristeilylle olisi Rautakorven mielestä varmasti kysyntää.

Mäkiluoto on suljettu armeijan saari Porkkalanniemen edustalla. Saarella on pitkä Venäjän vallan aikaan ulottuva sotilashistoria.

Toinen kiinnostava kohde Kirkkonummella on Rautakorven mielestä Långvik. Hotellin rantaa ei tällä hetkellä pääsee isoilla aluksilla, mutta hotellin omistaja on hakenut ruoppauslupaa. Hotellin rantaan olisi tarkoitus tehdä kunnon laituri ja väylä. Nykyisin lahti on varsin umpeenkasvanut.

Långvikista olisi vain viisi kuusi kilometriä esimeriksi Pokrovan luostariin eli Kirkkonummen, Siuntion ja Inkoon retkikohteita olisi bussilla parempi saavuttaa. Porkkalan, jonne risteilyjä on yritetty tehdä, ongelma on pitkä tiematka. Porkkalaan vievä mutkinen - mutta kaunis - maantie on moottoritieltä 20 kilometriä. Lisäksi Porkkalan venesataman parkkipaikka on ahdas busseille, samoin viimeinen tieosuus satamaan on erittäin kapea.

Risteilykesä vilkas

Kaiken kaikkiaan Helsingin lähiristeilykesä on ollut Rautakorven mukaan vilkas. Parhaiten menevät kaupaksi päätuotteet eli lounas-ja illallisristeilyt. Myös Porvoon-risteilyt ovat keskikesällä vetäneet hyvin.

Rautakorpi kertoo, että erityisen hyvin on otettu vastaan Söderskärin majakkaristeilyt. 150 vuotta vanha majakka sijaitsee Sipoon edustalla.

Vastaavanlaisia uusia risteilykohteita on hankkeilla lisää Helsingin edustalla. Risteilyjä suunnitellaan Kuivasaaren linnakkeelle ja yksityisessä omistuksella olevalle Rysäkarille.

Espoon saariston risteilyt ovat tänä kesä olleet erittäin suosittuja, kesästä on tulossa jopa ennätysmäinen.

Pääkirjoitus: Merikunta katteeton lupaus

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä