(5) kommenttia

Rehtori: Miksi kotikunnan lukioon ei haeta?

Porkkalan lukion aloituspaikoista jäi yhteisvalinnassa muutama paikka auki. Viime vuonna tässä vaiheessa kaikki paikat olivat täynnä, myös Masalassa.

Porkkalan lukion rehtori Matti Autero on surullinen siitä, että kirkkonummelaiset eivät hae nykyistä enemmän omaan lukioon. – Täytyy sanoa, että lujassa ovat asenteet, kun Masalaan ei suostuta hakemaan edes varmuuden vuoksi, Autero ihmettelee.

Tämä on Auteron mielestä erityisen ihmeellistä siksi, että oppimistulokset ovat Porkkalan lukiossa nousseet selvästi.

Masala oli yhteishaussa nyt viimeisen kerran. 

Autero pelkää, että tänä kesänä saattaa joku lukioon halunnut Kirkkonummella jäädä kokoaan rannalle. Kirkkonummelta haetaan varsin yleisesti Espoon tai Helsingin lukioihin.

Porkkalan lukion Kirkonkylän 108 aloituspaikkaa täyttyivät yhteishaussa, Masalan yksikön 60:sta aloituspaikasta muutama jäi nyt lisähakuun.

Viime vuonna kaikki Porkkalan lukion aloituspaikat olivat heti täynnä. Tämä oli ensimmäinen kerta kymmeneen vuoteen, sillä Masalassa oli pitkään vaikeuksia löytää lukioon tarpeeksi opiskelijoita.

Porkkalan lukion Kirkonkylän yksikköön pääsi tällä kertaa alimmillaan 7,15:n  ja Masalaan 7,0:n keskiarvolla.

Kyrkslätts Gymnasiumissa alin keskiarvo, jolla pääsi sisään tänä vuonna oli 6,92. Rehtori Maria Ekman-Ekebom uskoo, että lukion 72 aloituspaikkaa saadaan tänäkin tuonna täyteen.

Espoossa pääsi tänä vuonna alimmillaan lukioon 7,5:n keskiarvolla. Mattlidenin ruotsinkieliseen lukioon rajana tällä kertaa oli 7,31:n keskiarvo.

Masalan lukioon haettiin viimeisen kerran

Arkisto (25.5.) K-nummen lukiot maan kärkitasoa

(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

Päättäjät! Satsattava kilpailukykyisen lukiorakennuksen rakentamiseen!
DDT
Porkkalan lukion nettisivut ovat tylsät. Ruotsinkielisellä gymnasiumilla on paljon paremmat,nettisivut mitkä on laadittu nuoria ajatellen, joten olisi aika Porkkalan lukion uusia sivunsa kohderyhmää ajatellen. Nuoret ovat netissä ja ensivaikutelman voi tehdä vain kerran.
Anonyymi
Lisää näkyvyyttä ja aktiivista osallistumista! Kansainvälisiä projekteja ja vierailuja. Yhteistyökumppaneita yrityksistä ja oppilaitoksista/yliopistoista. Mutta totta: tilojen ahtaus ja epäkäytännöllisyys eivät myy hyvin.
Jontte
Tilan ahtaus. Tieto, että Maslan toiminta lakkaa, joten ahtaus sen kun vaan lisäntyy.
Todella harmi, kun Porkkalan lukiossa on hyvä opettajakunta. Toivoisi , että hyvä taso olisi houkutin hakeutua Porkkalan lukioon.
Harmi
Valitettavasti päättäjät eivät ole huomioineet Porkkalan lukion tilojen kuntoa. Koulu on tupaten täynnä, tilat eivät vastaa nykykoulun tarpeita. Naapurikunnissa on satsattu koulurakentamiseen. Oppilaat äänestävät jaloillaan.
Nuori

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä