(5) kommenttia

Passiruuhka oli yhtä paha 16 vuotta sitten – Kirkkonummella puretaan jonoa reilun kuukauden ajan

Passien uusiminen on ruuhkauttanut pahasti poliisilaitokset, jotka eivät ole osanneet varautua moninkertaiseen asiakasmäärään lupahakemuksissa.

Syyn taustalla on tässäkin asiassa korona-aika, jolloin matkustaminen on ollut minimissään ja moni on huomannut nyt, että passi on vanhentunut.

− Myönnettyjen passien määrä on reilusti yli 200 prosenttia suurempi tänä kuin viime keväänä. Henkilökorteissa myönnetyt määrät ovat lähes puolet viime vuotta suuremmat, toteaa Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen lupapäällikkö Leena Höysniemi.

Viimeksi samanlaisia passiruuhkia oli poliisilaitoksilla vuonna 2006, jolloin luovuttiin 10 vuoden passeista.

Tänä vuonna on Länsi-Uudellamaalla myönnetty 47 000 uutta passia ja viime vuonna samaan aikaan runsaat 14 000.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella on pyritty vastaamaan suureen kysyntään.

Kirkkonummen poliisiaseman asiakaspalvelua on laajennettu kahdesta päivästä viiteen päivään viikossa. Kirkkonummen lupapiste on auki kesäkuun loppuun saakka ja heinäkuun kokonaan kiinni.

Asiakaspalvelutiskejä on lisätty eri toimipisteisiin ja lisähenkilökuntaa haetaan.

Ajanvarauksessa on tehty myös muutos, ja varauksen voi tehdä jo viittä kuukautta aiemmin.

Jokaisessa Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen toimipisteessä palvellaan kiireellisiä asioita myös vuoronumerolla.

Jonotusajoissa on asemakohtaista vaihtelua. Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella Espoon pääpoliisiasema on tällä hetkellä alueen ruuhkaisin paikka.

Poliisi muistuttaa, että jos passin uusii vuoden sisällä vanhentumisesta, voi asiakirjan useissa tapauksissa saada uusittua kevennetyllä menettelyllä.

Tällöin asia hoituu täysin sähköisesti ja ilman tunnistautumiskäyntiä toimipisteellä.

> Ohjeita passin hakuun poliisin nettisivulta

(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

Tammisaaren toimipisteessä ei mitään ruuhkia. Sisällä yksi ennen meitä ja 10 minuutissa olimme ulkona. Netissä ei ollu mitään aikoja saatavilla eli niitä ei luultavasti edes oltu viety sinne.
Sari
Ajokortti ei kelpaa siksi ettei sitä myönnettäessä tehdä henkilöllisyyden tarkistamista..
Googleta
Syynä tähän passi ruhkaan väitetään että oli korona. Mielestäni Kirkkonummen toimipiste on ollut kiinni useita päiviä viikossa ja nyt taas koko heinäkuun. Kyllä se ruuhka syntyy kun ei haluta palvella asiakkaita...
Metsäpeikko
Oman passin uusiminen vaati käyntiä poliisin lupapalveluissa. Aikaa ei Etelä-Suomeen pystynyt varaamaan, kun kaikki varattavissa olleet ajat olivat menneet. Pohjois-Suomessa olisi Sodankylässä ollut aikoja käytännössä jokaiselle päivälle, mutta tuhannen kilometrin matka passin takia tuntui kohtuuttomalta.

Eräänä päivänä sitten menin Espoon pääpoliisiasemalle ja nappasin vuoronumeron passiasioihin. Jonossa oli 30 ennen minua. Kolme tuntia myöhemmin tuli minun vuoroni. Tunnistautumisessa ja sormenjälkien antamisessa meni aikaa kokonaiset kaksi minuuttia.

Täytyy vain ihmetellä miten tuota tunnistautumisruuhkaa ei saada yhtään vähenemään. Vaikuttaa siltä, että ruuhka on viranomaisten itsensä tahallisesti aiheuttama.

Miksihän muuten ajokortti ei käy tunnistautumisvälineenä viranomaisille? Sehän on viranomaisen itsensä myöntämä osoitus siitä, että kyseinen henkilö on oikeutettu ajoneuvon kuljettamiseen. Pian täytynee ajokortin ohella olla mukana myös passi tai henkilökortti, että viranomainen voi luotettavasti tunnistaa ajokortin haltijan.
Passi taas taskussa
Ihmettelen kenelle ei tullut yllätyksenä rajoitusten purun jälkeinen matkustusinto???
Voi hyvää päivää..
Sormisuussa

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä