(7) kommenttia

Päiväkotiketju aloitti yt-neuvottelut – Kirkkonummella saatetaan sulkea kaksi päiväkotia ja Siuntiossa yksi

Touhula-päiväkoti Brossa on sulkemisuhan alla.

Suomen suurin yksityinen päiväkotiketju Touhula aloitti yt-neuvottelut, joiden seurauksena saatetaan sulkea ympäri Suomea yli 40 päiväkotia.

Talousvaikeuksiin ajautunut yhtiö on jo yrityssaneerauksessa, jonka ehtona oli kaikkien päiväkotiyksiköiden taloudellinen tarkastelu.

Kirkkonummella mahdollinen sulkeminen koskettaa Touhula-päiväkoteja Brossa ja Sarvvikissa. Siuntiossa neuvottelujen piirissä on Touhula Störsvik.

Kirkkonummella toimii Touhula-päiväkoti myös Laajakalliossa. Se on yhtiön mukaan rajattu neuvottelujen ulkopuolelle kuten 140 päiväkotia eri puolilla Suomea.

Yt-neuvottelut päättyvät aikaisintaan 15.6. Toistaiseksi päiväkodit toimivat normaalisti, kerrotaan yhtiön tiedotteessa.

> Suomen suurin päiväkotiketju talousvaikeuksissa – yhtiöllä kolme päiväkotia Kirkkonummella (Viisykkönen 14.5.)

(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

Peruspalveluiden ei kuulu olla voittoa tuottavaa. Eihän opetustoimikaan ole voittoa tuottavaa, miksi varhaiskasvatuksen pitäisi olla. Parempi pitää kunnan omana palvelutuotantona kaikki peruspalvelut.
Kunta on kuntalaisia varten
Toisaalta on myös hyvä muistaa että kunnassa on myös muita yksityisiä toimijoita jotka samoilla kunnan ehdoilla jotenkin ainakin pystyvät toimimaan.
Jerri Kämpe-Hellenius
Tämä on kurja tilanne perheille ja työntekijöille. Kunta käytännössä halpuuttaa tuottamisen määrittämällä tiukan hinnan. Siten "osoitetaan" että yksityinen tuotanto on kunnalle halvempaa. Yksityinen joka on voittoa tavoittelematon yhdistys saattaa onnistua tässä mutta ison ketjun pitää lisäksi tuottaa omistajilleen voittoa mikä vaatinee kustannusten (palkkakulujen) minimointia. Jos voittoa ei saada pienillä marginaaleilla puristettua tarpeeksi suljetaan yksikkö kannattamattomana. Ja kunnalla edelleen velvollisuus järjestää lapsille päivähoitopaikat. Kirkkonummen tavoite on nyt kai 25 % yksityistä tuotantoa, välillä tavoiteltiin 30 % jotta omia yksiköitä voi karsia. Kunta on vaan valinnut aika riskipitoisen tien, ja nyt osa riskeistä ehkä toteutuu jos Kolsarin ja Sarfvikin Touhulat suljetaan.
toisten arkipalvelu on toisille sijoitustoimintaa
Yksityinen ei tuo autuutta, eli velvoite siirtyy kuntaan? Kunnan menot siis kasvanee? Jaksamista joka tapauksessa henkilöstölle.
Voi korona
Hinta määräytyy virkamiesten tekemään Palvelusetelin sääntökirjan mukaan joten yksityinen palveluntuottaja ei voi itse päättää hoidon hinnasta.
Virkamiehiin pettynyt kuntalainen
Niinpä. Ja kunnalle velvoite hoitaa. Tämä on sitä yksityistämisen autuutta. Nyt pitäisi kiroilla...
Tero
Hoitavat muksut liian halvalla. 50% nosto hoitohintoihin niin kaikilla on työpaikka.
Työ maksaa eikö.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx