(6) kommenttia

Oppilaiden ja päiväkotilasten määrä ei enää kasva – tässä tuoreimmat luvut Kirkkonummelta

Arkistokuva. Gesterbyn koulu toimii tällä hetkellä koulun pihalle pystytetyissä väistötiloissa.

Kirkkonummen koulujen oppilasmäärät ja varhaiskasvatuksessa olevien lasten lukumäärä pysyttelevät tätä nykyä aika lailla ennallaan.

Kirkkonummen peruskouluissa ja lukioissa on kuluneen syksyn tilaston mukaan yhteensä 5 922 oppilasta. Lukumäärässä ei ole juurikaan muutosta viime vuoteen verrattuna.

Ruotsinkielisten koulujen osuus on kokonaislukumäärästä noin 940 oppilasta.

Kirkkonummen kahdessa lukiossa on yhteensä 760 opiskelijaa.

Varhaiskasvatuksessa eli päiväkodeissa on yhteensä 2 199 lasta, joista ruotsinkielisten osuus on 413. Päiväkotilasten lukumäärä on vähentynyt vuodessa noin 40:llä.

Varhaiskasvatuksen kokonaisluvusta yksityisen päivähoidon osuus on runsaat 500 lasta.

Lasten lukumäärä kouluissa ja päiväkodeissa on tasoittunut viime vuosina huomattavasti. koska ikäluokat ovat pienentyneet selvästi.

Myös muuttoliike on Kirkkonummelle aika pientä takavuosiin verrattuna.

Tänä vuonna arvioidaan, että Kirkkonummella syntyy vähän yli 300 lasta. Syyskuun loppuun mennessä oli syntynyt 231 lasta.

Vielä muutama vuosi sitten lapsia syntyi Kirkkonummella jopa yli 500 vuodessa.

(6) kommenttia
Kommentit (6)

Kommentit (6)

Masalaan rakennetaan pieniä kt-asuntoja joissa ei paljon lapsia näy. Yksi paikka johon lienee suunniteltu jotain muuta on Främnasintien alku joka nyt ränsistyy rauhassa ja vaikuttaa enemmän Masalan ilmeeseen kun mahdollinen junavarikko.
T
Toivottavasti vesitorninmäelle ei rakenneta mitään uutta slummia. Jääköön alue virkistysalueeksi ja lähiliikuntapaikaksi asukkaille ja koululaisille sekä ennenkaikkea tulevaisuutta varten.
Järkeä suunnitteluun ja päätöstentekoon
Miettikää hyvät ihmiset, nykyään rakenetaan 24-45m2 asuntoja, niihinkö lapsiperhe muuttaa. Me olemme etsineet yksitasoinen pari tai rivitalo noin 100m2 mutta meille nauretaan kun ei niitä ole.
Ja tämä ongelma on vasta edessä, viiden vuoden jälkeen ei löydy yhtään isoa asuntoa joka duunarilla olisi vara ostaa.
Lapsena asuin 45m2 ja 5 ihmistä.
Masalan alueelle rakennetaan rajusti. Tämä tarkoittaa myös varmasti lapsia ja sitä kautta päiväkotilaisia & koululaisia lisää. Olisi mielenkiintoista tietää, miten alueellisesti jakautuu kunnassa.
masalainen
Mikä tänne Kirkkonummelle houkuttelsi? Sisäilmaongelmat kouluissa ja päiväkodeissa? Kerrostaloasunnot radan varrelta?
Kirkkonummelle haluttaisiin isojen tonttien ja rakennusoikeuksien perään (siis veronmaksukykyiset lapsiperheet), kun nyt lähinnä rakennetaan opiskelijoille ja eläkeläisille paremmin soveltuvia kerrostalolähiöitä radan varrelle.

Harrastusmahdollisuudet perheille? Urheiluseuroja kyllä riittää, mutta harrastaminen on niin kallista ettei sitä kannata Kirkkonummella tehdä.
Tässä kunnassa kaikki toimii kuin hidastetussa elokuvassa, jossa samat hahmot vääntää kättä samoista asioista vuosi toisensa jälkeen ja oikeat asiat jäävät hoitamatta. Ja nämä samat naamat äänestetään kerta toisensa jälkeen uudestaan, vaikka meriitit puuttuvat kokonaan. Ei ole siis kovinkaan houkutteleva kunta sen paremmin asunto/tonttituotannon, päivähoidon ja koulun, harrastusten tai poliittisen vallankaan suhteen.
Tyytymätön
Kiinnostavaa olisi tietää onko alueellisesti tullut muutosta lasten ja nuorten määriin? Ovatko määrät vähentyneet tasaisesti joka koululla ja päiväkodilla, vai onko väki keskittynyt enenevästi tietyille alueille?

Kun keskustaan ja vesitorninmäkelle ruvetaan rakentamaan lisää asuintaloja, lienee oletettavaa että ainakin keskusta-alueella lasten ja nuorten määrä tulee lisääntymään.
Koko totuus

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx