(3) kommenttia

Oikeusasiamies torui koulukiusaamisesta

Eduskunnan oikeusasiamies on puntaroinut Heikkilän koululla pitkään jatkunutta koulukiusaamistapausta.

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies antaa hienoisia moitteita Kirkkonummen kunnalle erään koulukiusaamistapauksen selvittelyssä. Heikkilän koulussa pitkään jatkuneesta koulukiusaamisesta oli kannellut koulukiusatun oppilaan isä, jonka mukaan kunta ja Heikkilän koulu eivät olleet ottaneet tarpeeksi vakavasti tapausta. Vanhemmat siirsivät oppilaan lopulta Espooseen kouluun.

Koulukiusaaminen oli jatkunut kantelijan mukaan kaksi lukuvuotta 2009-2011. Kiusaaminen tapahtui suurimmaksi osaksi henkisesti, mutta myös fyysistä väkivaltaa oli vanhempien mukaan tehty.

Vanhemmat olivat olleet useasti yhteydessä koulun rehtoriin ja sivistystoimen johtoon. Vanhempien mielestä koulun puolelta asiaan ei puututtu riittävästi ja kiusattua oppilasta jopa syyllistettiin itseään.

Heikkilän koululla myönnettiin, että kiusaamista tapahtui ja koulun vastineen mukaan siihen oli puututtu. Vanhempien kanssa järjestettiin tapaamisia ja kiusaajia myös rangaistiin. Koululta ehdotettiin lisäksi, että kiusattu oppilas siirrettäisiin Veikkolan kouluun.

Apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuojan päätöksen mukaan kiusatun tapauksessa oli ryhdytty sisänsä tarpeellisiin mutta käytännössä riittämättömiin toimiin.

Pajuoja huomauttaa, että saman haasteellisen oppilaan kohdalla on ilmeisestikin onnistuttu hyvin Espoossa. Pajuojan mielestä kiusatun oppilaan tapausta ei ole pystytty täysin hoitamaan Kirkkonummella. Apulaisoikeusasiamies ei kuitenkaan ryhdy mihinkään toimin tapauksen johdosta.

Kiusattu oppilas on menestynyt Espoossa hyvin, ja hän on saanut tunnustusta koulukiusaamista vastustavassa toiminnassa.

Eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen päätös

 

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

siis vanhemmat luovutti ja siirsivät lapsensa pois, ymmärrän sitä tuskaa! MUTTA HEIKKILÄN koulu ja opettajat / rehtori saisi hävetä ja paalulle pitäisi pistää!!! Että siirto veikkolan kouluun kun he epäonnistuvat??? Kiusaaja saa jäädä!!!! Voi helvetti, milläs vuosituhannella te oikein ootte? Nyt uhri matkustaa pitkät koulumatkat ja miettii mintä hän teki väärin ja kiusaaja on onnellinen. Häpeän Heikkilän koulun opettajia ja he eivät osaa edes hävetä. Apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja; Vaikka siitä on vuosia sitä ei saa lakaista maton alle ei vaikka uhri menestyisikin toisessa koulussa (ei varmaan ole saanut minkäänlaista terapiaakaa) Heikkilä koulua / opettajia pitää pistää vastuuseen vaikka uhri toisessa koulussa!! Stop kiusaamiselle myös opettajien puolelta!!!!!!!piste.
Tina Keinänen
Huhhuh. Koulu pitää laittaa vastuuseen siitä, ettei ole puuttunut kiusaamiseen niin tehokkaasti, että kiusaaminen loppuu. Taas saivat kiusaajat voiton: kiusaaminen kannattaa.
äiti
Miksi uhri, se kiusattu, sai rangaistuksenomaisen siirron Espooseen? Miksi ei kiusaajaa/-jia siirretty pois? Vaikkapa Utsjoelle? Nyt viesti asianosaisille on, että on rangaistavaa tulla kiusatuksi.
Petteri Alatalo

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx