(8) kommenttia

OAJ aikoo valittaa kunnan lomautuksista

Pääluottamusmies Sari Manninen sanoo, että OAJ aikoo Kirkkonummellakin hakea oikeudesta vastausta ovatko opettajien lomautukset laillisia.

Kirkkonummen kunnan työntekijäjärjestöjen pääluottamusmiehet ovat pettyneitä kunnan lomautuksiin ja irtisanomisiin, ja opettajien OAJ aikoo valittaa päätöksistä.

Kh: K-nummen lomautukset toimeen äänin 11 - 2

Pääluottamusmies Sari Manninen JUKO:sta sanoo, että hän on erittäin surullinen kunnanhallituksen päätöksistä. – Toivoin viimeiseen asti, että 17 työntekijän irtisanomisesta olisi luovuttu.

Opettajien ammattijärjestö OAJ:llä on Mannisen mukaan vakaa tarkoitus valittaa ainakin lomautuspäätöksistä. OAJ on vienyt oikeuteen irtisanomis-ja lomautuspäätöksiä useissa kunnissa.

OAJ katsoo, että oppilailla on lain turvaama oikeus saada suunniteltua opetusta jokaisena koulupäivänä. OAJ:n mielestä laki ei välttämättä toteudu, kun opettajia on pakkolomilla.

Mannisen mukaan lähipäivinä mietitään lähdetäänkö valittamaan yksittäisistä irtisanomis-ja lomautuspäätöksistä vai lomautuksista yleensä.

Myös JHL:n pääluottamusmies Marja Lehtonen sanoo, että nyt katsotaan onko valittamiseen perusteita. – Olemme koko prosessin ajan kysyneet onko lomautuksiin ja irtisanomisiin lailliset perusteet, emmekä ole kaikilta osin saaneet kunnan johdolta vastausta.

Väheneekö työ?

Kunnan pääluottamusmiehet kirjelmöivät kunnanhallitusta ennen maanantain päätöksiä ja muistuttivat siitä, että lain mukaan irtisanomisten ja lomautusten yhteydessä työntekijöiden työmäärää ei saa kasvattaa vaan työn on oikeasti vähennyttävä.

- Yt-neuvotteluissa ei kaikilta osin saatu varmuutta siitä, että työt tosiasiallisesti vähenevät irtisanomisten tai uudelleen järjestelyjen myötä, pääluottamusmiehet totesivat.

Pääluottamusmiehet vetosivat myös siihen, että toimenpiteistä päätettäessä tulisi myös huomioida viime vuoden ennakoitua suuremman eli noin kolmen miljoonan euron verotulokertymän vaikutus irtisanomisten ja lomautusten määriin.

Myös kouluavustajat lomautetaan

Kirkkonummen kunnanhallitus päätti maanantaina lomauttaa lähes kaikki 2 400 työntekijäänsä. Irtisanottavia oli 17. Myöhemmin on vielä ratkaistavana päiväkotien ruokahuolto, jossa mahdolliset irtisanomiset käsittävät enimmillään 32 henkilöä.

Ammattijärjestö JHL yritti viimeiseen sakka saada lomautusten ulkopuolelle kouluavustajat ja iltavahtimestarit, joita on vajaat sata. Pääluottamusmies Marja Lehtonen pitää näiden ammattiryhmien lomauttamista erityisen valitettavan, koska he ovat muutenkin palkattomalla lomalla vuosittain ja useat heistä ovat osa-aikaisia.

Kunnanjohtaja Tarmo Aarnio sanoo, että kouluavustajien ja iltavahtimestarien lomauttaminen on sarjassa päätöksiä: järki sanoo toista kuin sydän. – Lomautuksissa haluttiin, että ne koskettavat mahdollisimman suurta joukkoa kunnan työntekijöitä eikä lomautusten ulkopuolelle haluttu jättää kuin joitakin harvoja tehtäviä.

 

(8) kommenttia
Kommentit (8)

Kommentit (8)

Ratkaisu päivähoidon puolelle onkin olemassa.

Den finska dagvården i Kyrkslätt koncentreras till några daghem i Kyrkslätt under tiden mellan den 2 juni och den 10 augusti. / Västra Nyland.

Näin siis pääsevät lapisperheet laittamaan oman kortensa kekoon tässä talkoossa.
Henkilökunta saa lomailla kesällä, jospa tulisikin lämmin ja hyvä kesä, niin saisivat kerrankin hoitajat nauttia lomasta perheensä kanssa.
PÄivähoidon ratkaisu
Pitäkööt kunta vaan opettajien virat auki, tuskin saa monta hakemusta. Miksi hakea Kirkkonummelle kun voi heti aloittaa lomautuksella? Kunta kusee omaan nuotioonsa lomauttamalla henkilöstön.
Joopajoo
MM Opettajia ollaan lomauttamassa Kirkkonummella.
Kunta on laittamssa kolme opettajan virkaa auki.
Miten voi syntyä säästöä , jos säästöjen takia lomautetaan opettajat 7 päiväksi ja kolme uutta virkaa ollaan perustamassa.
Millä laskuopilla nyt touhuillaan ??
Laskuoppi !
Miksi opettajia ei saisi lomauttaa? Luulevatko he olevansa jotenkin muiden yläpuolella? Ainakin meidän koulussa opettaja on huoletta poissa jos vähänkin tuntuu nuhaiselta tai omalta lapselta pääsi aivastus, eikä silloin kukaan mieti oppilaiden kohtaloa. Oppilaat hoitaa koulunkäyntiavustajat... Opettajille sama khden viikon lomautus kuin muille työntekijöille!
Huoltaja
Iltavahtimestareita on myös muualla kuin kunnantalossa, esim. Kouluissa. Siksi koulujen tilat on iltaisin käytettävissä.
Waksi
Varmaan haki omaehtoisesti muualle , kun alettiin asiaa ottamaan tietyllä tapaa esille. Tyypillistä hommaa.
Työ ei vähene.
Miten mm päiväkodeista työ väheneepi ??? Kun lomautukset alkaa, niin kuka lapsia hoitaa ? Kirkkonummella ei ole päiväkodeissa niin paljoa henkilökuntaa, että siitä voisi vähentää. Onneksi päivähoidossa on tuo lainsäädäntö aikalailla rajattua, joten AVI voi tulla kuntaan taas vierailulle. Sehän on AVI:lle tuttua hommaa ja entuudestaan.
Kurjuutta tulossa
No sillä lailla! Iso talo hienoine kokoustiloineen seisoo illat tyhjän panttina, kun säästyy yhden pienipalkkaisen iltavahtimestarin palkka... Iltavakseja on toki kunnassa mm kouluillakin, onneksi jatkossakin. Julkisia rakennuksia olisi fiksua käyttää muulloinkin kuin virka-aikana jotta investoinneille saadaan vastinetta. Eiköhän sen vahtimestarin voisi palkata tuntityöhön ja palkan kuitata käyttäjiltä perittävillä maksuilla. Edellyttäisi kyllä vähän viitseliäisyyttä ja halua mahdollistaa aktiivisten kuntalaisten harrastuksia sekä yhdistystoimintaa. Come on, vähän yritystä peliin eikä vain kaiken alasajoa säästöjen myötä!
kainovieno kuntalainen
Iltavahtimestarin lomauttaminen? Minulle kunnasta sanottiin, että vakituinen sai uuden työn yt:n aikana ja ko. virka lakkautetaan. Siksi yhdistykset ja yritykset eivät enää saa kunnantalon tiloja käyttöönsä virastoajan ulkopuolella. Valehteleeko virkamies vai kunnanjohtaja?
Jörö

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä