(12) kommenttia

Nyt ovat nimet papereissa − uuden suurkoulun ja päiväkodin rakentaminen alkaa syksyllä

Jokirinteen oppimiskeskuksen urakkasopimukset allekirjoittivat kunnan puolesta toimialajohtaja Anna-Kaisa Kauppinen (vas.) ja haliintojohtaja Sirpa H. Salminen sekä SRV:n puolelta varatoimitusjohtaja Juha Toimela ja yksikönjohtaja Saku Kosonen.

Kirkkonummen kaikkien aikojen suurin rakennushanke Jokirinteen oppimiskeskus on nyt sinetöity. Kunta ja urakoitsija SRV allekirjoittivat sopimukset maanantaina.

Jokirinteen oppimiskeskuksen urakkakilpailu ratkaistiin runsas kuukausi sitten. Halvimman tarjouksen jätti rakennusyhtiö SRV.

Yhtiö tarjoutui rakentamaan ja ylläpitämään oppimiskeskuksen kiinteistön 10 vuoden ajan noin 39 miljoonalla eurolla. (Viisykkönen 18.4.)

Urakka toteutetaan niin sanotulla elinkaarimallilla, jossa urakoitsija vastaa kiinteistöstä valmistumisen jälkeen 10 vuotta.

Yhtiön on tarkoitus päästä rakennustöihin ensi syksyn aikana. Urakkaehtojen mukaan koko rakennus pitää olla valmis vuoden 2020 loppuun mennessä.

Koulutyöhön uusissa tiloissa päästään viimeistään syyslukukaudelle 2021.

Jorinteeseen tulee koulu ja päiväkoti yli 1 300 lapselle. Oppimiskeskus korvaa nykyisen Kirkkoharjun koulun ja Finnsbackan päiväkodin tilat.

SRV:n varatoimitusjohtaja Juha Toimela kertoo, että yhtiöllä on meneillään parhaillaan kuusi kouluhanketta, joista lähimmät ovat Helsingin Lauttasaaressa ja Jätkäsaaressa.

− Saamme näistä hankkeista synergiaetua ja voimme varmasti siirtää oppia ja kokemuksia hankkeesta toiseen.

Jokirinteen oppimiskeskusta on suunniteltu ja valmisteltu kunnan teknisessä toimessa kolmisen vuotta. Hanke on niin sanottu SR-hanke, johon oli alun perin valittu mukaan neljä rakennusyhtiötä.

Hanke on pysynyt kustannusarviossa suunnitellun aikana ja lopullinen urakkahinta sovittiin jopa huomattavasti alle suunnitellun.

SRV:n urakkahinta itse koululle ja päiväkodille on noin 33 miljoonaa euroa. Yhtiö ylläpitää kiinteistöä 10 vuotta noin 6,4 miljoonalla eurolla.

Kunta oli varautunut suunnitelmissaan, että itse kiinteistö maksaa 38 miljoonaa euroa.

Oppimiskeskukseen toteutetaan tilat kaikkiaan 1 100:lle 1-9. luokan oppilaalle ja 240 päiväkotilapselle.

Lisäksi oppimiskeskukseen tulee liikuntahalli katsomoineen, mikä mahdollistaa muuan muassa kansallisen tason salibandy- ja käsipallo-otteluiden pelaamisen.

Uimahallin takamaastoon nousevan oppimiskeskuksen rakentaminen kestää runsaat kaksi vuotta.

Autoliikenne rakennustöiden aikana ja sen jälkeen hoidetaan uimahallin lähistöllä sijaitsevan liikenneympyrän kautta.

Katutyöt Jokirinteessä alkavat piakkoin. Uusi silta joen yli on jo valmis.


(12) kommenttia
Kommentit (12)

Kommentit (12)

Hienoa ja järkevää työtä päätöksentekijöiltä...
Staffan
Kyllä jaksetaan valittaa noista parakeista ja niidenhinnoista - ei se home ole sen vihreämpää naapurin puolella eli samat ongelmat vähän kaikkialla, oleellista on kuka tekee asialle jotain ja kuka vähättelee. Hyvä että asiat etenee!
Home sweet home
PR-arvo ei pitkään säily, ellei uusien ja vanhojen rakennuksien käytöstä, huollosta ja ylläpidosta oteta vastuuta. Nykyjärjestälmä ja organisaatio joka on ajanut kunnan kiinteistöt ongelmallisiksi on uusittava kokonaan.
Asenne ja motivaatio
Parakit väistötiloina tuntuvat olevan valittamisen ja kitinän kestoaihe.. tosiasiassa vaikka niillä on hintansa, ovathan ne kuitenkin käyttöaikansa sinällään laadukkaita ja hyväkuntoisia vaihtoehtoja. Onhan kunnan rakennuksien huono kunto ikävä ja ei-toivottu asia, mutta toisaalta kun kaikki rakentaminen on saatu tehtyä, kunnalla on kaikki edellytykset paukutella henskeleitään uusilla rakennuksilla. Tervetuloa Kirkkonummelle, meillä on uusimmat ja moderneimmat palveluiden tilat! Kun rakentaa kovalla rahalla, niin pitää myös ottaa siitä irti kaikki mahdollinen PR-arvo.
PR-arvoa ei kannata väheksyä
kannattaa harkita ottaako saman urakoitsijan joka oli kunnantalossa ja samat ammattimiehet.
rakentaja
Nykyään on harvinaista, että joku osaa kirjoittaa ja vieläpä oman nimensä...grattis!
Uffe
Kohta tarvitaan myös parakki terveyskeskus koska ihmiset oireilevat pahasti siellä.
Home
Kyllä tuo liikenneympyrä on kokonsa ja liikennemäärän puolesta jo nyt liian pieni rakennusajan ja valmiin koulun liikenteelle.
Voivoi
Ja eikä tule maksamaankaan paljoa!
Eikä tule olemaan sisäilmaongelmia tai hometta niinkuin on uudessa kunnantalossa :) :)
Kirkkonummi rakentaa on jo ISO VITSI
Eikö Finnsbackan päiväkodin parakkien vuokra-aika pääty syksyllä 2019? Minne toiminta sitten siirtyy ennrnkuin Jokirinne valmistuu?
Kummastelen
Tiedoksi että meillä on kopuluparakkeja vapaana kun tarvitte ne homevaurion takia kohta.
Home on meidän bisnis.
Viimein katsomollinen halli Kirkkonummelle.. mahdollistaa myös muidenkin lajien kuin pallopelien kilpailujen tuomisen Kirkkonummelle... voimistelukisoja vink vink
Voimistelu

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx