(7) kommenttia

Nyt mietitään, siirretäänkö kaksi lukiota samaan paikkaan aiottua aikaisemmin − uusi koulurakennus

Keskustan kolmiossa on kysymys yli 3 000 oppilaan kouluhankkeista. Jokirinnettä rakennetaan jo.

Syksyn mittaan on Kirkkonummella alettu pohtia kummankin lukion keskittämistä samalle tontille nopeutetussa aikataulussa. Kirjaston viereen nousisi uusi tuplalukio.

Kauaskantoisissa visioissa on ollut tarkoitus, että sekä Porkkalan lukiolle että Kyrkslätts gymnasiumille rakennetaan yhteinen koulurakennus pääkirjaston viereen. Tontilla ovat nyt Finnsbackan päiväkodin parakit.

Viime aikoina on noussut esiin kysymys, pitäisikö hanketta nopeuttaa.

Asiassa on monta palasta, ei vähiten Kirkkonummen valtaisat lähivuosien kouluhankkeet, joissa painavat päälle sisäilmaongelmat.

Jokirinteen oppimiskeskusta on alettu rakentaa. Sinne muuttaa Kirkkoharjun koulu, ja Porkkalan lukio jää nykyisiin tiloihin.

Toisaalla Gesterbyn koulukeskusta suunnitellaan parhaillaan kokonaan uusiksi ja samaan kokonaisuuteen kaavaillaan tiloja 1 500 oppilaalle.

Kolmen koulun hanke, jossa ruotsinkielinen lukio on mukana, kulkee nimellä GWG-kampus.

Helposti herää kysymys, kannattaako lukiota suunnitella kampuksen yhteyteen, kun samalla jossakin vaiheessa ajatellaan rakentaa molemmille lukioille yhteinen koulurakennus toisaalle eli pääkirjaston pohjoispuolelle.

Jos kaksi lukiota päätetään sijoittaa saman katon alle, isoksi kysymykseksi nousee, missä ruotsinkielinen lukio toimii välivaiheen aikana eli silloin kun uutta kampusta rakennetaan Gesterbyhyn.

Lukioratkaisussa on sekin puoli, että Porkkalan lukio olisi hyvä saada nopeutetussa tahdissa pois nykytiloista, jotta koko keskeisen koulualueen suunnittelussa päästäisiin eteenpäin.

Kirkkoharjun ja Porkkalan lukion tontti on oleellinen osa uuden keskustan suunnittelua.

Lukioiden siirtäminen pääkirjaston viereen toisi kaivattua eloa myös torin ympäristöön. Pitkälti yli 600 lukiolaista elävöittäisi aluetta ja tukisi myös sen kehittämistä.

Keskustan kouluhankkeissa riittää työtä joka tapauksessa pitkälle ensi vuosikymmenelle.

Jokirinteen uuden oppimiskeskuksen on määrä valmistua runsaan kahden vuoden kuluttua.     

(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

ei ole mitään järkeä rakentaa ruotsin- ja suomenkielisille eri kouluja. Kyllä samassa rakennuksessa pystytään hyvinkin luokat jakamaan jos ruotsinkielisille ei suomenkielisten seura kelpaa. Käsittääkseni myöskään ruotsinkieliset eivät ole siinä määrin poikkeavia, että heille tulisi rakentaa erillisiä kouluja.
Tämä on aivan rahan haaskausta ja todellisuudessa ruotsinkielisten poliitikkojen omien linnakkakkeiden turvaamista. Herätkää jo tähän päivään.
Pappa
Mummi kysyy mitä p-paikalla tekee kun " julkinen liikenne " kulkee ohi !!!! Aivan jos sattuu asumaan julkisen liikenteen varrella joka toimii mutta kun ne jotka sen auton käyttää asuvatkin aivain jossakin muualla kun keskustassa tai rautatieasemalla.
Mahtaako Mummi tietää että Kirkkonummella on satoja yksityisteitä jotka ovat monta kilometriä pitkiä ennenkuin tulee sille julkiselle tarkoitettu tielle ja siinäkin bussi kulkee hyvin harvoin.
Kirkkonummi on rakenettu sillain että auto on pakko käyttää. Otetaan esimerkki, asut Volsissa ja tulet bussilla rautatiasemalle, sitten menet bussilla Prismaan mutta hups eihän sinne bussi mene ! Kävelet Prismaan ja ostat viikonloppuruuat mutta muistatkin että sinun piti mennä K-rautaan hakemaan laikkakoneen teriä. Mutta eihän sinnekään bussi menee joten kävelet sinne ruokakassit kantaen. No nyt postiin mutta eihän sinnekään bussi menee joten taas kävelet ja kannat kassit. Kohta pääsetkin bussilla kotiin jos se ei mennyt juuri sinun edessä Volsiin ja odotat seuraavaa bussia 40 min.
Tämä on arkipäivää meille jotka emme asu keskustassa Mummi hyvää.
Ei julkinen toimi.
Lukio keskustassa, molemmat kansallisikielet vierekkäin, sivistyksen kehto naapurissa, kuka kysyy autojen parkkipaikoista kun julkinen liikenne sahaa vierestä? Hyvä ajatus kunhan sen ensin poliitikot pilaavat joko kieliriidoilla tai ihan muuten vaan huvikseen.
Eläkeläinen Mummi
Aivan liian ahdas paikka..mistä riittää parkkipaikat kaikille, kun nyt jo Toritien parkkis tukossa. Tuskin lähelle rakennettavien kerrostalojen asukkaat riemastuvat sadoista mekastavista lapsista ??
Äly hoi
Vuoden vanhasta viisitoista-vuotiaaksi samalla kampuksella! Onpa urakka.
Jos vielä lukio tulisi siihen lisäksi, voisi täysi-ikäiseksi saakka olla samoilla pihoilla. Kysytäänkö vaikka tämän päivän teineiltä, miltä se heistä mahtaisi tuntua. Tuskin riemusta kiljuvat.
onko viisasta?
@ees taas..Finnsbackan päiväkodin lapset siiretään jokirinteen oppimiskeskukseen.
Anonyymi
Eiköhän ne kaikki pitäis rakentaa niin olisi aina joku paikka minne oppilaat voi siirtää kun alakatto romahtaa tai sisäilmaongelmat tulevat esille ?
Päiväkoti parakit nurin ja koulukeskus tilalle MUTTA minne sitten päiväkotilapset joutuu?
Ees taas taas kerran.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx