(2) kommenttia

Nyrkkeilijälegenda Olli Mäki, 80, lahjoitti yhden pokaaleistaan kiertoon − Kirkkonummi palkitsi urheilijoita

Olli Mäki luovutti yhden pokaaleistaan kiertopalkinnoksi Kirkkonummen kunnalle. Mäen seurassa entinen liikuntatoimenjohtaja Jan Gädda ja nykyinen Katja Linnakylä (oik.) sekä lautakunnan puheenjohtaja Tiina Karlsson.

Kirkkonummen urheilijoiden palkitsemistilaisuudessa koettiin herkkä hetki, kun nuorten urheilijoiden eteen saapui mestarinyrkkeilijä Olli Mäki hakemaan kunniakirjan.

Kirkkonummen liikuntalautakunta myöntää jatkossa Olli Mäki -palkinnon urheilun-ja liikunnan eteen tehdystä työstä. Ensimmäisen kerran tunnustus annetaan ensi vuonna.

Mäki oli torstaina itse mukana kunnantalolla, jossa jaettiin kirkkonummelaisille urheilijoille tunnutukset viime vuoden saavutuksista.

Olli Mäki -kiertopalkinto on jatkossa Mäen omasta palkintokaapista kunnalle luovutettu pokaali.

Kirkkonummi palkitsi tällä kertaa 14 urheilijaa, yhden joukkueen ja valmentajan.

Tilaisuudessa liikuntalautakunnan puheenjohtaja Tiina Karlsson kiitteli erityisesti niitä satoja urheiluseurojen vapaaehtoisia, jotka mahdollistavat lasten ja nuorten arvokkaan harrastustoiminnan.

− Näiden ihmisten ansiosta Kirkkonummi on kokoaan suurempi, Karlsson painotti.

Kunnanhallituksen jäsen Antti Kilappa laskeskeli, että kunta tukee urheilua avustuksina suorasti ja epäsuorasti yli 0,5 miljoonalla eurolla vuosittain ja summa on ollut nousussa.

Epäsuora tuki on kunnan tilojen antamista vuokravapaana seurojen käyttöön.

Kirkkonummen urheilun ja liikunnan lähivuosien kärkihanke on uusi Jokirinteen oppiskeskukseen tuleva palloiluhalli, joka on myös muiden lajien kuin palloilijoiden käytössä.

Uuden hallin merkitys on Kilapan mukaan myös siinä, että se vapauttaa nykyisiä tiloja – kuten Pommari – uusille käyttäjille.

− Lumipalloefekti merkitsee sitä, että arviolta 4 000 urheilun ja liikunnan harrastajaa saa nykyistä parempia harjoittelutiloja käyttöönsä. Se on kymmenisen prosenttia kunnan väestöstä, Kilappa iloitsi.

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Hieno juttu!

Olli on tosi kunnioitettava kirkkonummelainen urheilija, vaatimaton mies ja yrittäjä, joka mm. maalasi Lahden radiomastot ja teki hienon pienyrittäjän työn. Upea elokuva hänestä ja vaimostaan, nuoruuden rakkaudestaan ja nykyisestä omaishoitajastaan. Ilman Ollia ei olisi Amin Asikaista eikä muita boxsareitamme.

Hienoa oli, että Janne Gädda oli paikalla, pitkä sitkeä yrittäminen aikoina, jolloin kunta ei panostanut liikuntaan. Onneksi nyt tilanne paranut.

Kaksosmäen naapuri
Anonyymi
Vaikka nyrkkeilyä nykyään onkin vaikea ymmärtää, niin kaikki kunnioitus kuitenkin legendalle ja suurelle urheilijalle Olli Mäelle ja olihan oikeat urheilumiehet aikoinaan miehiä eikä mitään mallipellejä kuten nykyään on tapana...
Anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx