(15) kommenttia

Nykyvaltuutetuista 14 ei asetu ehdolle – kokoomuksessa eniten luopujia, Vahasalo ei ole ehdolla

Raija Vahasalo toimii Gesterbyn koulun rehtorina.

Kirkkonummen kunnanvaltuuston kokoonpano muuttuu kuntavaaleissa ainakin runsaalla viidesosalla. Nykyistä valtuutetuista 14 ei ole ehdolla.

Suurin muutos ehdokasasettelussa on tapahtunut kokoomuksessa. Peräti 7 valtuutettua on poissa kuntavaalilistalta. Tällä hetkellä kokoomuksella on 11 valtuutettua.

Nimekkäin valtuustopolitiikan jättäjistä on Raija Vahasalo, joka on pitkään ollut Kirkkonummen kuntapolitiikassa ja muun muassa kunnanhallituksen puheenjohtajana.

Vahasalo kertoo miettineensä asiaa pitkään. Hän on ollut mukana kuntapolitiikassa Kirkkonummella 1990-luvun alusta lähtien.

− Pidetään nyt ainakin neljän vuoden tauko.

Nykymenoon Kirkkonummen politiikassa hän ei ole oikein tyytyväinen.

− Koronakin on tietysti vaikuttanut asioiden hoitoon. Mutta liikaa on vatulointia, samojen asioiden vääntämistä, mikä tulee kunnalle kalliiksi. Luottamus päätöksentekijöiden ja viranhaltioiden välillä pitäisi saada takaisin, Vahasalo pohtii.

Vahasalo oli yli neljä kautta kansanedustajana, ja viime vaaleissa hän jäi Uudellamaalla ensimmäiselle varasijalle. Eduskuntapaikkakin saattaa vielä aueta, kuten viime kaudella varasijalta.

Kokoomusryhmästä ei ole ehdolla vaaleissa myöskään Erkki Majanen, joka on valtuustoryhmän puheenjohtaja.

Muita luopujia kokoomuksessa ovat Pekka Rehn, Kati Kettunen, Jarmo Uimonen, Hanna Haikonen ja Veikko Vanhamäki.

Kokoomuksen ryhmästä erosi aiemmin jo Mikko Kara, joka ei ole vaaleissa enää mukana.

RKP:n nykyvaltuutetuista ovat ehdolla kaikki muut paitsi Eja Björkqvist.

SDP:n valtuustoryhmästä ei tavoittelee enää valtuustopaikkaa Pirkko Lehtinen eikä Jukka Tammi.

Vihreistä valtuustopolitiikan on jättämässä Emmi Wehka-aho.

Kristillisdemokraateista kumpikaan nykyvaltuutetuista Rita Holopainen ja Petri Ronkainen eivät ole ehdolla.

Keskustan Antti Salonen on puolestaan loikannut Pro Kirkkonummi -ryhmään, jossa on ehdolla.

(15) kommenttia
Kommentit (15)

Kommentit (15)

Tietäisipä kuntalaiset millainen piiri kylää pyörittää ja mikä etu edellä.
Kaikki vaihtoon
Viimeisestä kh:n kokouksesta ei ole vielä pöytäkirjaa. Sen korvikkeena uudessa KSssä puheenjohtaja Haapaniemi selittelee jo vatuloinnin jatkotimoilua ja haukkuu samalla virkamiehet.

Vahasalo osuu kommenteissaan liiankin tarkasti maaliin. Niin se on, jos siltä näyttää.
Kyrsiintynyt
No jo on! Peukku Vahasalolle!
Äänestäjä täälläkin
Katsokaapa kunnanhallituksen pitkää listaa. Seuraan mitkä asiat menevät läpi ja kuka poliitikko ehdottaa taas toisin! Mikä ihme se on, että varsinkin kh tekee päätöksiä jotka jo jossain hyväksytty ja sitten jahkataan. Tai sitten jos pitää tehdä ylipäätään päätös, jahkataan taas hetki lisää.

Ja nyt kun vaalit lähellä, kaikki kertoo mitä ovat saaneet aikaiseksi. Katsokaa peiliin! Meillä on järkyttävät investoinnit menossa, virkamiehiä painuu muihin kuntiin töihin ja jahkailu sen kun jatkuu.
Äänestäjä
Mahtavaa että jotkut uskaltavat luopua! Mielenkiinnolla katson pääseekö samat vanhat taas päättämään. Itse äänestän täysin uutta henkilöä.
Muutosta kiitos
Kirkkonummen kuntapolitiikassa muhii melkoinen keitto.Kokoomuksen valta-asema horjuu pahasti,kun 8 entistä valtuutettua jättää valtuustotyön.Äänistä hupenee lähes puolet.Sdp on myös hätää kärsimässä,äänimäärä putoaa tuhannella.Jakaantuneet Vihreät ottavat mittaa toisistaan.Rkp tulee vahvistumaan vaikka sekin menettää KD:n äänisaaliin.
Anonyymi
Toivottavasti tämä auttaa jos olisi vähän tuoreempaa järkeä loppuisi se vastaan hankaus saataisiin se datakeskus ja junavarikko myös silta
Anonyymi
Onneksi olkoon Kirkkonummi, teillä on vielä toivoa!
ex-luottamushenkilö
Rohkea päätös! Nyt jos koskaan uusia päättäjiä valtaan. Nykypäättäjät soutavat ja huopaavat ja mikä pahinta, eivät uskalla tehdä kipeitä päätöksiä.
Jostain on säästettävä
On hyvä, että saadaan uutta verta päätöksentekoon. Liian kauan vallankahvassa ei ole välttämättä hyvä asia. Siksi voi olla hyväkin pitää "taukoa". Tosin tauon pituudesta viimekädessä päättää äänestäjä. Itse olen ollut sivussa viimeiset neljä vuotta ja nyt yrittää uudelleen sivistyksen, kulttuurin puolesta. No vaalimainokset laitan muualle
Tero Strand
Nyt uusia, reippaita ja uudistushaluisia valtuustoon!
Ylivelkaantuminen ja päihteiden käytön lisääntyminen kuriin Kirkkonummella!!
Kuka hoitaa??
Tämä nostaa entisestään Vahasalon arvostusta. Hattu päästä!
Äänestäjä
Hieno päätös Raija! Kiitos vuosistasi, nyt uusia päättäjiä kehiin.

Nykymeno on ihan posketonta!
Kuntalainen
Hyvä homma. Vahasalolta myös osuva tilannekuva / analyysi, joka vastaa sitä mikä on pitkään näkynyt myös ulospäin meille kuntalaisille (= palveluiden käyttäjille ja maksajille) -> Ongelma on johtamisessa, osaamisessa ja viestinnässä.

Nyt olisi tärkeää, että Viisykkönen ja Kirkkonummen sanomat ottaisivat ”vallan vahtikoirille” kuuluvaa roolia tulevissa vaaleissa esim. vaalikoneen muodossa -> mitä kukin ehdokas ajaa/mihin sitoutuu. Samoin jälkiseuranta lupausten toteutumisesta. Asioita on liian pitkään ja liian paljon lakaistu maton alle ja tilanne alkaa nyt olkaa olemaan se, että maton reunat alkavat nousta ylös. Hommassa käy muuten aikaa myöten niin, että valtakunnallisten medioiden valokiila kohdistuu jossain vaiheessa tähän tunkioon ja sitten käydään varmasti kaikki tiheällä kammalla läpi. Veikkaanpa, että tämä ei ole nykyisten päättäjien ja muiden sisäpiiri klikkien näkökulmasta erityisen hyvä vaihtoehto.

Härkää sarvista
Tämäpä hieno uutinen, mitä on pitkään odotettu! Taidanpa sittenkin äänestää.
äänestän

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä