(18) kommenttia

Myös Kirkkonummi luopuu koronaeristyksistä – sairastuneita kehotetaan jäämään kotiin sairauslomalle

Koronatestaus on ruuhkautunut ja testiin pääsyä voi juotua odottamaan useita päiviä. Kirkkonummella toimii vain yksi testauspiste.

Kirkkonummi luopuu monien muiden kuntien tapaan antamasta lääkärin määräämiä koronaerityksiä. Tartuntoja on niin paljon, ettei käytössä ollut järjestelmä enää toimi.

Testaus ja tartuntojen jäljitys on menettänyt merkityksensä. Testeihin joutuu odottamaan jopa päiviä, eikä tartuntajäljitys ja altistuneiden etsiminen ole enää mahdollista.

Tartuntataudeista vastaavan lääkärin tekemiä eristyspäätöksiä käytetään jatkossa vain tilanteissa, joissa hallintopäätöksellä aidosti pystytään ehkäisemään jatkotartuntoja, Kirkkonummen kunta tiedottaa.

Nopeasti huonontunut koronavirustilanne edellyttää tartunnan saaneilta omaehtoista eristäytymistä ja altistumisesta ilmoittamista henkilöille, joiden kanssa on ollut lähikontaktissa.

Valtavirukseksi noussut omikronmuunnos on aiheuttanut moninkertaisen päivittäisten tartuntojen määrän joulukuun alun jälkeen ja ruuhkauttanut koronavirustestauksen, tartunnanjäljityksen ja perusterveydenhuollon palvelut vakavasti.

> Positiivisen koronavirustestituloksen saaneille on toimintaohjeita kunnan verkkosivulla

(18) kommenttia
Kommentit (18)

Kommentit (18)

Sairasloma korvataan ihan kuin mikä tahansa muu sairasloma. Palkallisten päivien jälkeen saa ansiosidonnaista Kelasta. Mitä pienemmät tulot, sitä isomman prosentin sitä saa. Sossu auttaa ihan niin kuin se auttaisi jos on jalka poikki ja tulot ei riitä.
Tällä mennään
Ihmettelijä: Kela ei korvaa ilman virassa olevan tartuntalääkärin virallista karanteenipäätöstä, jota ei saa, koska lieväoireisia ei testata! Oma lapsi on tärkein ja työssä on käytävä, jotta siitä omasta tärkeimmästä pystyy pitämään huolta. Aina ei ole vuosilomia ja muita vapaita käytettävinä vai missä sinä oikein olet töissä?
Ota selvää
Nimim.Ihmettelijä.
Kelasta joutuu jopa kuukausia odottamaan tartuntatautilain mukaista päivärahaa.
Itselläni sote alalla olevana pienipalkkaisena ei ole varaa olla palkattomalla pois.
Työnantaja ei tässä katastrofaalisessa hoitajapulassa myönnä lomia yhtään enempää kuin aiemmin suunnitellut.
Ja kun lapsia useampi palkan menetys voi olla suurikin jos sairastumisia peräkanaa.
Lapsi sairas päivällä saa olla 3 palkallisena joka ihan liian lyhyt aika.
Kyse ei ole välinpitämättömyydestä vaan tarpeesta elättää perhe.
Sote alalla
Aivan näin..lapsemme viedään tarhaan positiivisena oireettomana jotta leipä tuloo pöytähän.
Antero
Päiväkoteihin on viety kokoajan kipeitä vähemmän tai enemmän olevia lapsia....Mitäs sitten kun päiväkoti suljetaan henkilökunnan puutteen takia?
Kyllästynyt
Kuntosaleja ei saa avata nykytilanteessa ollenkaan!
No body, no hany
KELA korvaa työstä poissaolon pienten lasten vanhemmille, kun lapsi sairastuu koronaan. Täytyy vaan itse hakea tuo päiväraha Kelalta. Aina voi käyttää myös vuosilomia tai muita vapaita. Eikö se lapsi olekaan tärkein??
Ihmettelijä
Itselleni ei soitettu karanteenin loppumisesta(joskaan karanteeniakaan ei määrätty) mutta kaverille soitettiin. Homma levähtänyt totaalisesti kunnan terveystoimella. Ehkä ei kannata tehdä enää mitään, ne kuolee jotka kuolee tai sairastuu vakavasti:((
Ei tehoa enää..
Vielä kun lopetettaisiin päivittäinen uutisointi ja lukujen kirjaaminen. Sekä rajoitukset. Tämä koko maailmaan.
Normaaliin jo!
Jos työskentelisin kirkkonummella päiväkodissä jäisin maanantaina sairaslomalle. Järkyttävää toimintaa
Bussin alle
Jatkossa vien oireettoman koronapositiivisen lapseni päiväkotiin!!!
Kerran palkkaa en saa!!!
Magia
Tämä tulee tarkoittamaan sitä, että vanhemmat joutuu viemään koronapositiivisia lapsia päiväkoteihin koska työnantajat eivät maksa palkkaa kuin muutamalta päivältä. Nyt olisi viimeistään aika päiväkotien henkilökunnan tehdä työsuojelu ilmoitus!!!!
VMP
Ihan hyvä, kun luovutaan. Kuntosalit auki.
Ärsyttää koko koooroona
Miten siinä nyt noin kävi.
Sekö omicgronin sitten valtasi ja lienee käymässä kokonaisvaltaisestikin samoin.
Hoitaminen lopetetaan, mietohan tuo tuntuu olevankin, eikä mitään haittaa ja aikakaan suurempaa vaaraa tunnu olevan vielä tässä vaiheessa. Mutta ei kuulema tahallaankan kannata tautia hankkia, varsinkaan boomereiden. Kyllähän se voi nuoremmissakin jälkiä virus jättää ja muutamia on jopa kerrottu kuolleenkin.
Sitäkö ei viruksen leviämistä saada pysätymään muuten, kuin rokottamalla, kolme rokotusta riittää tässä vaiheessa. Virus lähes kaikkiin tarttuu. Täytyy vaan nyt seurata ja tarkalla korvalla kuunnella mitä on tapahtumassa.
Luulisi viruksen katoavan lopullisesti kesään mennessä. Jos ei, niin kylläkai ne srategiaa muuttavat, varsinkin väkevämpää virusta ilmaantuu.
nim. mahtaa olla hienosti hoidettukin
Miten tämä on mahdollista? Rokotteiden piti suojata ihmisiä tartuttamasta ja tartunnoilta.
Heippa
Ja hyvä näin, ei mitään erityisstatusta koronalle enää! Hengitystieoireyhtymä siinä missä flunssakin ja vielä kun poistetaan yleisvaarallisten tautien listalta, kuten jotkut lääkärit ovat viime viikkoina esittäneetkin, päässään hiljalleen kohti normaalia elämää.
Järkevä päätös
Entä ansionmenetykset lapsen sairastaessa koronaa? Jos oireet jatkuvat (kuten pikkulapsilla usein jatkuvat) viikkotolkulla, viedäänkö lapsi oireisena päiväkotiin kolmen sairastamispäivän jälkeen kun työnantaja ei enää maksa palkkaa? En usko, että ihmisillä on varaa pitää lieväoireisia lapsia kotona sitä kolmea (tai viittä) päivää pidempään jos ei tartuntapäivärahaa makseta, kun virallista karanteenimääräystä ei ole.

"Sairasta kotona" ja "ei pitäisi olla huolta ansionmenetyksistä". Joopajoo.
Kysynpähän vaan
Eli toisin sanoen voit vapaasti levittää tautia.. Näinhän siinä kävi, kun käskettiin elää normaalisti! Eiköhän seuraava muunnos jo vaani nurkan takana..
Nostetaan kädet ylös

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä