(14) kommenttia

Myös Kantvik saa oman lähiliikuntapaikan – kattohinta on 0,9 milj. euroa ja urakoitsija on valittu

Kirkkonummen uusin lähiliikuntapaikka valmistui kesällä Jokirinteen oppismiskeskuksen viereen.

Pitkään pyöritelty Kantvikin lähiliikuntapaikkahanke on viimeinen saatu päätetyksi. Liikuntapaikan ensimmäinen vaihe valmistuu ensi vuonna.

Lähiliikuntapaikkaa on suunniteltu Kantvikiin muutama vuosi. Mallina ovat olleet samantyyppiset lähiliikuntapaikat Masalassa, Veikkolassa ja keskustassa.

Viime vaiheessa hanke on törmännyt kunnan säästöpaineisiin. Viime kesänä päätettiin, että hankkeen ensimmäinen vaihe pilkotaan kolmeen osaan, mutta aloitetaan rakentaminen tänä vuonna.

Syksyllä pyydettiin hankkeesta urakkatarjouksia, jotka eivät kuitenkaan mahtuneet hyväksytyn kustannusarvion raamiin.

> Kantvikin lähiliikuntapaikkaan iski säästöleikkuri – urakkatarjouksia pidettiin liian kalliina (Viisykkönen 24.9.)

Lopulta kunnanhallitus päätti, että lähiliikuntapaikan ensimmäinen vaihe toteutetaan heti ja sille varataan 900 000 euron määräraha ensi vuoden budjettiin.

Tarjouskilpailussa mukana olleiden yhtiöiden kanssa on neuvoteltu kustannusten karsinnasta, mutta vieläkään ei aivan päästy päätettyyn kattohintaan.

Kirkkonummen yhdyskuntatekniikan lautakunta on päättänyt, että rakennusurakoitsijaksi valitaan Unisport Oy kokonaishinnalla 932 000 euroa.

Ehtona on, että liikuntapaikan laitteista karsitaan urakan aikana sen verran, että urakkahinta on korkeintaan 900 000 euroa.

Valtiolta on luvassa hankkeeseen 125 000 euron avustus. Sen ehtona oli, että rakentaminen piti alkaa ennen lokakuun loppua. Tähän on saatu lisäaikaa vuoden loppuun.

Rakennushankkeen ensimmäinen vaihe sisällään nykyisen kaukaloalueen asfaltoinnin ja plexipave- pinnoittamisen, leikkialueita turva-alustalla, uusia ja kunnostettavia kevyenliikenteen reittejä ja huoltoväyliä sekä aita ympärille.

Lisäksi liikuntapaikalle tulee nurmialueita, istutuksia, kalusteita ja varusteita. Urakka käsittää myös valaistuksen ja kuivatuksen vaatimat järjestelmät.

Unisport Oy on useassa maassa toimiva liikuntavälineitä myyvä ja liikuntapaikkoja toteuttava noin 400 työntekijän yritys.

(14) kommenttia
Kommentit (14)

Kommentit (14)

Jos vielä joku ottaisi takin ja kengät eteisessä sit jaksais urheilla
Niin rasittaa
Kiinteistöesimies

Aivan ja myös pieni kahvila p-paikalle jos tulisi joskus kenties jano.
Lämmitys myös p-paikalle
Kyläpolitikoinnin huipentuma, tällaisessa taloudellisessa tilanteessa olisin kyllä jättänyt tekemättä. Keskustan palvelut kun ovat aivan käden ulottuvilla !
Kall Järvinen
Toivottavasti tulee myös parkkipaikka, että voi ajaa auton lähelle liikuntapuistoa...
Kiinteistöesimies
Hieno juttu. Lähiliikuntapaikoissa Kirkkonummella hienot ”värit ja päällysteet”. Ongelmana on kuntoilulaitteiden ja välineiden laatu. Ei tarvitse vierailla kun Masalan tai keskustan vastaavissa suorituspaikoissa niin näkee heti, että kysymys on taas silmänkääntötempusta. Kunnan rakentamat lähiliikuntapaikat loistavat käyttäjien osalta tyhjyyttään. Nuoriso kippaa niissä olutta iltaisin ja muutama hassu lapsi leikkii päivisin - siinä se. Vastaavilla paikoilla Espoossa ja Helsingissä on laadukkaat Davidin laitteet ja kävijöitä riittää etenkin kesällä ja syksyllä jonoksi asti. Tekemisen laatu on yhtä heikkoa kun julkisessa rakentamisessa ja koko infran ylläpidossa Kirkkonummella -> hommat ei selkeästi paljon nappaa / asioihin ei perehdytä vähän vertaa. Vastaaville tekijöille/virkamiehille voisikin antaa ohjenuoraksi sen, että perehtykää asioihin edes auttavasti ja lykätkää/jättäkää mieluummin tekemättä jos tiedossa on että sutta tulee taas. Jerikonmäen portaat ainoa positiivinen poikkeus edellisestä. Kunnan kuntoradat luvattoman heikolla hoidolla ja kasvavat heinää. Jerikon valaistut kuntopolut tulvineet jo vuosia ja tiedossa on pari läheltä piti hukkumis/veden varaan joutumistilannetta lähitalvilta. Kunnan olisi hyvä tiedostaa se, että kysymys on näissä tapauksissa julkisesta palvelusta, jonka asiakasturvallisuudesta kunta vastaa aina. Jos laiminlyönti, syy-yhteys ja tuottamus pystytään osoittamaan niin kunta kaivaa kuvetta iloisesti näissä tilanteissa aina.
Johtamisongelma
"Tällä hankkeella on myös positiivisia vaikutuksia alueen yleiseen viihtyvyyteen ja vetovoimaan."

Kantvikilla ei ole vetovoimaa koskaan ollut, eikä tule. Kun tarkemmin ajattelen niin koko kunta on aika vetovoimaton.

Niemi tai Victor Ek - molemmat käy.
Moido
Hmmm... olisin miettinyt hieman näiden rahojen käyttöä...
Tero
Hyvä Kantvik!

Eikö Fyyri ole sitä varten että kaikilla on hauska ja liikkua saa sekä metelöidä.
Vai hiljainen kirjasto.
Hyvä juttu Kantvikille.
Naavaparta
Tämä on iso ja tervetullut lähiliikuntapalvelu Kantvikiin. Tätä on suunniteltu pitkään ja vihdoin hanke saadaan toteutettua. Tätä palvelua voidaan monipuolisesti hyödyntää eri ikäryhmissä ja toivottavasti sitä käytetään mahdollisimman paljon. Tällä hankkeella on myös positiivisia vaikutuksia alueen yleiseen viihtyvyyteen ja vetovoimaan.
Erkki Majanen
Toivon mukaan puistoon saadaan tekemistä sekä lapsille että aikuisille ja kunnon valaistus! Valaistus pitää ilkivallan kurissa ja mahdollistaa liikkumisen marraskuussakin kello 16 jälkeen.
Hyvä Kantvik!
Tätä on odotettu, surkeaa että kantvikissa ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia kuntoilla, jos ei itse mene metsään juoksemaan tai jumppaa kotona. Tätä on odotettu!
Anonyymi
Voipi olla, että menee useampi vuosi kunnes liikuntapuisto saadaan käyttökuntoon kun muistellaan muita kunnan rakennushankkeita tosin Jerikonmäen juoksuportaat saatiin aika nopiasti aikaiseksi kumma kyllä.....
Sepänkankaan kyylä
Tosi hienoa. Kantvikilaiset kiittävät ja käyttävät tätä palvelua!
Anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx