(0) kommenttia

Muskari juhlii omalla oopperalla

Rehtori Nina Rissanen (flyygelin ääressä), opettajat Pentti Hildén, Marja Korpela ja Titta Kalaja valmistautuvat musiikkiopiston monipuoliseen konserttikevääseen.

Musiikkiopiston kevät

  • Vieraita Ruotsista 3.2.
  • Opettajat lavalla 16.3.
  • 40-vuotisjuhlaooppera 26.4.
  • Hvitträsk 30.3. ja 4.5.
  • Oppilasillat alkavat 19.3.
  • Kevätjuhla 23.5.

Kirkkonummen musiikkiopiston kevätkaudella nousee arkisen opettamisen ja opiskelun rinnalle ainakin kolme kohokohtaa: suurkonsertti Espoossa, lastenooppera ja vieraita Ruotsista.

Muusiikkiopisto tarjoaa alkavalla kevätkaudella 25 erilaista musiikillista tapahtumaa. Ensimmäisenä on ruotsalaisvieraiden konsertti Masalan kirkossa 3.2., ja kausi päättyy opiston kevätjuhlaan 23.5.

Tänä vuonna muskari eli musiikkileikkikoulu täyttää 40 vuotta, ja sitä juhlistetaan komeasti kotikutoisella oopperalla. Aihe on mukaillen tutusta H.C. Andersenin sadusta Ruma ankanpoikanen. Kaksi suuren yleisön esitystä on lauantaina 26.4., edellisenä päivänä oopperayleisönä on päiväkoti-ja koululaisryhmiä.

Edellisestä opiston lastenoopperasta on jo yli kymmenen vuotta. Musiikinopettaja Titta Kalajan mukaan ooppera edustaa eri musiikkityylejä, siinä kuullaan musiikkia barokista räppiin.

Oopperan on säveltänyt ja libreton tehnyt opiston laulunopettaja Annukka Ahola. Soittajina ovat tietty opiston omat opettajat ja opiskelijat sekä musiikkileikkikoululaisia vanhimmasta päästä.

Kalaja kertoo ylpeänä, että oopperassa on oma kuorokin, Kirkkoharjun koulun 4C-musiikkiluokan oppilaista koottu. Lavastuskin tulee paikallisista voimista. Lavastuksen tekee kuvataidekoulu, ja se on Kuvajan mukaan kaikkea muuta kuin perinteinen.

Tuntumaa konserttisaliin Tapiolasta

Kirkkonummen musiikkiopistolla ei ole minkäänlaista salia käytössään. Siihen puutteeseen haetaan apua yhteistyöstä. Opiston rehtori Nina Rissanen sanoo, että kumppanuus Espoon ja Kauniaisten musiikkiopistojen kanssa on hyvin tärkeää, niiden kanssa tehdään muun muassa seudullisia opintopolkuja.

Näkyvin yhteistyön tulos tai sen huipennus on 12.2. Espoossa Tapiola salissa, jossa 188 musiikkiopistojen oppilasta konsertoi kolmella eri kokoonpanolla. Kolmeen eri tasoryhmään jaetut orkesterit ovat sinfoniaorkesterin kokoisia soittajien lukumäärältään. Koolla on opistojen jousisoittajat joillakin lyömäsoittimilla täydennettynä.

Soittajat olivat viime viikonloppuna jo yhdessä harjoittelemassa Kauniaisissa. Hanke on laatuaan ensimmäinen, ja sen mahdollistaa Opetushallitukselta saatu rahoitus. Orkesterit on ristitty EKG-orkestereiksi, opistopaikkakuntien mukaan (Espoo-Kirkkonummi-Grankulla).

Viulunsoiton lehtori Marja Korpela kiittelee hanketta erityisesti siitä, että kirkkonummelaiset opiskelijat pääsevät soittamaan suuren orkesterin kanssa kunnollisen musiikkisaliin. – Tilanne on aivan eri, sellaista yhteissointia ei pääsee Kirkkonummella omissa joukoissa ja paikoissa missään kokemaan.     

Opiston kevätkonsertit alkavat mahdollisimman ruotsalaisittain konsertilla Ack Värmeland, du sköna Masalan kirkossa. Ruotsista tulee Stockholms musikpedagogiska institutista seitsemän opiskelijaa ja kaksi opettajaa.

Kitaransoitonopettaja Pentti Hildén kertoo, että päivällä opiskellaan yhdessä ja illalla voidaan tuoreeltaan kuunnella, mitä on saatu aikaan. Hildén mukaan vierailu on entisen kollegan yhteistyön tulosta.

Kirkkonummen musiikkiopisto Konserttikalenteri kevät 2014

Oskestereiden tiedotteet  


(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä