(12) kommenttia

Moottoritien varrelle kaavaillaan liiketoimintaa – myymälöitä, bensa-asema ja veneilyyn liittyviä palveluita

Suunnittelualue sijoittuu moottorien molemmin puolin Tolsan eritasoliittymästä Helsingin suuntaan.

Kirkkonummen Tolsassa on ideoitu moottoritien molemmin puolin uutta liiketoiminta-aluetta, johon voisi sijoittua esimerkiksi veneilyyn, asumiseen ja autoiluun liittyviä palveluita.

Nykyisin rakentamatonta aluetta on Tolsan kohdalla noin 13 hehtaaria, joka on lähes kokonaan yksityisessä omistuksessa. Kunta omistaa alueesta vajaan hehtaari.

Kolme maanomistajaa on lähestynyt Kirkkonummen kuntaa ja esittänyt alueen kaavoituksen aloittamista.

Tässä vaiheessa on vasta ideoitu, mitä uusi Tolsanportti voisi olla.

Moottoritien pohjoispuolella toimitilat voisivat olla tarvikekauppaa kuten esimeriksi kodintarvikemyynti, automyynti ja pienkonemyynti. Myös polttoaineasema voisi toimia alueella.

Loput tiloista olisivat pienempien yrityksien varastointi- ja työtiloina.

Tien eteläpuoli koostuisi pääosin isompien yrityksien tiloista kuten veneiden talvisäilytyksestä, autopesulasta sekä rakennus-, saneeraus- ja pienteollisuustoiminnoista.

Myös eteläpuolella voisi olla jonkin verran myyntitilaa kuten vene- ja rakennustarvikemyyntiä.

Eteläpuolelle sopisi maanomistajien mielestä myös veneiden talvisäilytystä. Kyse olisi trailereilla kuljetettavista alle 3 000 kiloa painavista veneistä.

Tässä vaiheessa kunta on neuvotellut maanomistajien kanssa kaavoituksen käynnistämisestä. Kunnanhallitus käsittelee ehdotusta ensi maanantaina.

Moottoritien eteläpuolella on käynnissä lisäksi huottavasti laajemma alueen kaavoitustyö.

> Noin 300 uutta rakennustonttia kaavaillaan hyvien yhteyksien äärelle – uusia asukkaita voisi tulla 1 000 (Viisykkönen 11.3.2022) 

(12) kommenttia
Kommentit (12)

Kommentit (12)

Kirkkonummi taas kaavailee ja siihenhän se jää mutta eiköhän Espoo ota on viisaampi kunta.
Anonyymi
Idea hyvä mutta kun Kirkkonummesta kysymys vaihtoehtoja on kaksi a) Ei tule koskaan toteutumaan b) Toteutuu ehkä n. 50-vuoden päästä mutta ei alkuperäisen idean mukaisena. Tämä on niin monta kertaa nähty tässä kunnassa. Mitähän mahtaa muuten kuulua sille pari vuotta sitten käynnistetylle keskuspuiston luonto/kuntopolun konsulttiselvitykselle? Taitaa tämäkin olla taas näitä kunnan veivejä, jossa konsultti rikastuu ja kunta vetää lonkkaa / mitään ei tapahdu.
Tekemistä vaille valmis
Länsiväylän pohjoispuolelle tuskin saa lupaa tai edes mahtuu, jos on mitään aikeita saada se kolmas raidepari paikallisjunia varten...
Skeptinen
Parempi antaa mennä suoraan Espooseen ottavat vastaan ilman. Vantaa on toinen halukas joka on ottanut ilolla vastaan isot myymälät.
Ovat fiksuja
Kirkkonummen kunnan kaaavoituksen "joustavuus" tuntien ei kannata polttoaineen jakeluasemaa suunnitella. Siinä vaiheessa jos / kun lupa on myönnetty ja valitukset käsitelty ajamme kaikki jo sähköautoilla, eli voitaisiin puhua latausasemasta.
Topi Sikari
Hyvä pitseria olisi myös tervetullut tuolle uudelle levähdyspaikalle...
pentti hilkuri
Tämä hanke ei ole vielä taputettu, tuskin kunta antaa lupaa kun on kyseessä yksityisomistuksia.
Jos niin ihme kunnassa.
Tiedän että sieltä löytyy liito-oravan papanoita.
Orava
Toivottavasti tätä hanketta ei tulla aikaisempaan tapaan torppaamaan.
Abra
Aikaisemmin piti kehä kolmosen liittymään tulla ABC liikenneasema ja huonekaluliike ym Taitaa jälleen olla suuria unelmia.
Tom Sankkeri
Tämä on hyvä idea!
Paikalla
Nyt rupee oleen hankkeita niin paljon että eivät vastaanpanijat pysy mukana
Anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä