(3) kommenttia

Mies tilasi ison huume-erän Kirkkonummelle ulkopuolisen perheen kotiin, josta paketti haettiin uhkaamalla

Kirkkonummelainen perhe joutui tietämättään mukaan huumausaine-erän toimitukseen ulkomailta Suomeen.

Noin 30-vuotias mies oli tilannut ulkomailta huumausainetta sisältäneen postipaketin väärällä nimellä ja väärällä postiosoitteella Kirkkonummen keskustan alueella sijaitsevan asunnon osoitteeseen.

Paketissa oli poliisin mukaan ainakin lähes kilo amfetamiinia, ainakin 1 000 ekstaasitablettia ja noin kilo kannabista.

Mies oli seurannut paketin kulkua ja kun se oli tullut perille, hän oli toisen miehen kanssa lähtenyt heti noutamaan postilähetystä kirkkonummelaisen perheen kotiosoitteesta.

Miesten tullessa paikalle, paketti oli vielä avaamatta, koska kotona oli luultu, että paketti oli perheeseen kuuluneen pojan nettikaupasta tilaama. Pojan nimi oli paketissa.

Kaksi miestä ilmestyi kotiovelle ja he kysyivät, oliko osoitteeseen tullut paketti ja jos oli, se oli tullut väärään osoitteeseen.

Kotona ollut kirkkonummelaismies oli kysynyt siinä vaiheessa pojalta, oliko hän tilannut nettikaupasta jotain. Poika vastasi kieltävästi.

Silloin mies rupesi epäilemään ja halusi selvittää, mikä paketti oikein on. Ovelle ilmestyneet miehet nappasivat kuitenkin paketin ja lähtivät pois.

Kirkkonummelaismies lähti miesten perään ja yritti saada paketin takaisin, muttei onnistunut. Toinen pakettia hakeneista miehistä oli näyttänyt puukkoa ja uhannut sillä.

Tapaus sattui jo kaksi vuotta sitten. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus antoi tuomion torstaina.

Toinen miehistä tuomittiin törkeästä huumausainerikoksesta ja laittomasta uhkauksesta vuoden ja kolmen kuukauden vankeuteen. Tuomio on ehdoton, koska taustalla on tänä vuonna annettu toinen yli kahden vuoden vankeusrangaistus.

Oikeus perusteli tuomiota sillä, että kohteena on ollut suuri määrä erittäin vaarallista huumausainetta ja teko on kokonaisuutena arvostellen törkeä ottaen huomioon ulkopuolisen hyväksi käyttäminen, huumausaineiden moninaisuus sekä tavoiteltu taloudellinen hyöty.

Toinen postipakettia hakeneista miehistä vapautettiin syytteistä, koska oikeuden mielestä riittävää näyttöä ei ollut.

Oikeuden tuoreet päätökset eivät ole vielä lainvoimaisia.

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Raskas rikollisuus on pesiytynyt tänne ja yhä nuorempia vedetään mukaan, 11 ja 31 vuotiaat tekevät sujuvasti bisneksiä yhdessä. Poliisi, sosiaalitoimi, koulut, kaikki tietävät sen, mutta asiaa vaiennetaan. Ei meidän lintukodossa, eihän. Käykää vilkaisemassa Cittarin käytävää tai aseman nurkkaa ihan joku arki-ilta niin näette. Ei tee mieli mennä uudestaan ilman pippurisumutetta taskussa.

Poliisi voisi aloittaa edes vuoden mittaisen projektin tilanteen rauhoittamiseksi. Tosin voi olla että on liian myöhäistä ja peli on jo menetetty.
Keltainen Makia-pipo
Huumejutut kestävät kauemmin. Se on yksi Suomen tärkeimmistä kaupanaloista, eikä sitä pystytä hätäjarruttaa, kuten omicgronia. Tutkiminen on hidasta. Alkulähde täytyy selvittää ja markkinat, turvallisuusnäkökohdat huomioiden.
Covid-19 mennään terveysedellä, niinhän se oli ja omicgronin hätäjarrulla, on näitä erilaisia keinoja hidastaa, kuten tämä turvallisuus myös.
Nythän ei nykyään enää yksittäistapauksiin, kokonaisvaltainen käsitys täytyy.
nim. se oli ennen nopeampaa, mutta ei enää nykyään
Käsittely kestää kohtuuttoman kauan.Tuomiotkin on kyllä surkeita.
Ei ymmärrä.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä