(7) kommenttia

Masalassa vanhemmat vaativat 460 oppilaalle pikaisesti väistötiloja – osa koululaisista aiotaan siirtää keskustaan

Nissnikun koulun oppilaat vaativat terveellisiä tiloja mielenosoituksessa kaksi vuotta sitten. (arkistokuva 2018/tammikuu)

Masalassa Nissnikun koulun vanhempainyhdistys vaatii nopeita toimia koulun sisäilmaongelmien takia. Vanhemmat edellyttävät, että väistötiloja saadaan koko koululle nopeasti.

Vanhempainyhdistys on lähestynyt kuntaa. Vanhemmat eivät ole tyytyväisiä kunnan suunnitelmiin, joilla koulunkäynti aiotaan järjestää ennen uuden koulun valmistumista.

Nissnikun koulussa alaluokkalaiset ovat jo väistötiloissa koulun pihalle pystytetyssä noin 250 oppilaan parakkikoulussa.

Yläkoulun on tarkoitus toimia nykyisessä rakennuksessa runsaat kolme vuotta, jonka jälkeen alkaisi uuden koulun rakentaminen. Tällä hetkellä yläkoulussa on noin 420 oppilasta.

Rakennustöiden ajaksi yläkoululaisille on kaavailtu ”evakkoa” väistötiloihin Kirkkonummen keskustaan Gesterbyn koulukeskukseen, jossa puolestaan siinä vaiheessa vapautuu väistötiloja parakkikouluissa.

Oppilaat kuljetettaisiin Masalasta noin 10 kilometrin päähän kuntakeskukseen. Nissnikun uusi koulu on näillä näkymin valmis noin viiden vuoden kuluttua.

Nissnikun koulun vanhempainyhdistystä eivät suunnitelmat tyydytä. Vanhemmat vaativat nopeasti väistötiloja jostakin, joko uusia parakkikouluja tai muita tiloja.

Kunnassa on selvitetty useita vaihtoehtoja, mutta läheltä sopivia tai ainakaan tarpeeksi suuria väistötiloja ei ole opetustoimen mielestä löytynyt.

Ratkaisuksi ehdotetaan, että jo vuoden kuluttua Nissnikun koulusta siirretään osa oppilaista Kirkkoharjun koulun nykyisiin väistötiloihin.

Kirkkoharjussa oppilaita on väistössä sisäilmaongelmien takia kunnantalon viereisessä ostoskeskuksessa ja koulun pihalle vuokratussa parakkikoulussa. Yhteensä väliaikaisia koulutiloja on lähes 350 oppilaalle.

Tilat vapautuvat vuoden kuluttua talviloman jälkeen, kun Kirkkoharjun koulu muuttaa uuteen Jokirinteen oppimiskeskukseen.

Ehdotetussa ratkaisussa Nissnikun yläkoulurakennus olisi käytössä vielä pari lukukautta, mutta oppilasmäärää voitaisiin pienentää ja koulutiloja väljentää. Samalla koulun yläkertaa voitaisiin järjestää vielä lisätilaa.

Masalassa ja Kirkkonummen keskustassa on melkoinen ruletti lähivuosina koulujen väistötilojen kanssa.

Myös Kyrkslätts gynasiumille pitäisi löytyä väliaikaiset toimitilat siksi aikaa, kunnes uusi lukiorakennus valmistuu pääkirjaston viereen.

Ruotsinkieliselle lukiolle on ajateltu myös toimitiloja Kirkkoharjun koulun väistötiloihin.

Suomenkielinen varhaiskasvatus- ja opetuslautakunta käsittelee Nissnikun tilakysymyksiä 3.3.

Lue lisää:

> Masalaan on ehdolla tällainen 800 oppilaan uusi koulu vanhojen tilalle − katso kuvat! (Viisykkönen 16.8.2019)

> Koulun valot syttyivät väistötiloissa H&M:n naapurissa − 1.000:lle oppilaalle nousee myös parakkeja (Viisykkönen 4.11.2018)

(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

Aika hyvä kommentti joltain tuo liittyminen Espooseen, voisi kuvitella kaiken paranevan kaupunkimiljöössä sillä nykyiset kuntapäättäjät ovat jokseenkin aivan maalaistunnelmissa ja käyttävät veronmaksajien rahoja ilman mitään järkevää tolkkua ja siinä ei tosiaankaan maalaisjärki ainakaan auta....
Uffe
Nettoveronmaksajalle tiedoksi, että nykyiset "konttiparakit" on todellakin paljon hienompia ja laadukkaampia, kuin esimerkiksi kaikki omat kouluni, mitä olen käynyt ihan muualla, kuin Kirkkonummella. Olen tosi iloinen, että omat lapseni saavat työskennellä "konttiparakissa" valoisissa ja puhtaissa tiloissa.
Lisää parakkeja
Miksi ihmeessä Jokirinteen oppimiskeskusta ei rakennettu puusta?
gastma
Kannattaa tsekata millainen tilanne muissa lähialueen kaupungeissa ja kunnissa oikeasti on. Ei välttämättä ruoho ole vihreämpää aidan toisella puolella. Me muutettiin Kirkkonummelle ja lapseni pääsi puhtaaseen sisäilmaan. Toivottavasti löytyy ratkaisuja kaikille lapsille!
Puhtaan sisäilman puolesta
Kannustan kuntalaisia tekemää aloitteen yhdistymisestä Espoon kanssa.

Hyötyjä: homekoulut kuntoon, tiet muun Suomen tasolle, metron mahdollinen jatko, veroprosentti putoaa, rakentaminen helpottuu.
Matti
Omat lapset eivät ainakaan ala koulua käymään missään homepommissa eikä myöskään konttiparakeissa (Enkä toivo tätä kenellekkään muullekaan). Onneksi täältä saa vielä vapaasti muuttaa paremman elintason naapurikuntiin mikäli tätä ei ymmärretä laittaa asap kuntoon
nettoveronmaksaja
Onko aina pakko rakentaa uusi koulurakennus, joak aikanaan homehtuu pilalle, kun pihalla on jo toimivaksi todettu moduulikoulu jota voi tarpeen mukaan muuttaa ja muokata? Ovatko koulurakennukset joku prestiisikysymys, ja mahdollisuus järkätä kavereille rakennusurakoita?
Modulisti

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä