(12) kommenttia

Masalaan merenrannalle voisi mahtua 2.000 uutta asukasta – uusi rantaraitti Sundsbergista Majvikiin

Majvikin ja Suvimäen alueelle haluttaisiin rakentaa melko tiivistä kerrostaloasutusta. Näkymä etelästä. (alustava havainnekuva: Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen)

Masalan ja Sundsbergin väliin kaavailtu uusi mittava asuinalue alkaa hahmottua piirustuspöydällä. Arkkitehdit ovat hahmotelleet meren äärelle asunnot jopa 2 000 ihmiselle.

Majvikin ja Suvimäen alueen suunnittelu lähti liikkeelle viime vuonna maanomistajien aloitteesta ja kustannuksella.

Suunnittelijat ovat tehneet reippaalla tahdilla töitä ja nyt merenranta-asuinalueesta on julki ensimmäisiä havainnekuvia.

Alustavissa luonnoksissa esitetään, että Majvikin kokous-ja kongressihotellin läheisyyteen suunniteltaisiin hyvin kerrostalovaltainen uusi asuinalue. (katso, kartta alla)

Tiivistä rakentamista perustellaan sillä, että vain alle kilometrin säteellä on Masalan kehittyvä taajama ja juna-asema.

Tällä hetkellä runsaan 70 hehtaarin suunnittelualueella on muutama kymmen asukasta. Työpaikkoja alueella on Majvikissa ja maanmittauslaitoksen paikkatietokeskuksessa yhteensä noin 130.

Suunnittelun aikana joudutaan liikenneyhteydet miettimään uusiksi. Nykyiset kolme liittymää Kehä III:lle on aikeissa muuttaa yhdeksi eritasoliittymäksi.

Lisäksi Sundetin yli Sundsbergiin on kaavailtu siltaa, joka mahdollistaisi myös uuden rantaraitin Sundsbergista Majvikin kautta Espoon puolelle.

Kunnalla ei ole alueella maata, vaan maanomistus on yksityisten, ammattiliitto PRO:n ja valtion hallussa.

Kirkkonummen yhdyskuntatekniikan lautakunta keskustelee kaava-asiasta 19.1.

Tavoitteena on, että asemakaavaluonnos valmistuisi jo ensi keväänä. 

 


(12) kommenttia

Kommentit (12)

Sivut

Sinne se luonto katoaa pikkuhiljaa kaikkialta...
Valitettavasti
Aika hurja suunnitelma, 1500-2000 asukasta liikenteellisesti varsin hankalaan paikkaan.Valtaosa suunnittelualueesta kuuluu Luoman kylään (katso vaikka "Luoma - kylä Kirkkonummella" s. 10, toim Hans Brenner 2006). Alueen nykyasukkaista valtaosa suosii pientalovaltaista, maaseudunomaista, luonnonläheistä ja kylämäistä asuinympäristöä. Kehä III:n meluvalliksi uudele kylälle sopisi mielestäni lamellikerrostalojen sijasta työpaikkarakentaminen. Myös alueen kulttuurihistorialisesti arvokkaista rakennuksista ympäristöineen tulisi huolehtia. Nykyisten asukkaiden oikeuksista omin kiinteistöihinsä ja niiden erityispirteisiin tulee myös huolehtia.
Hannu Valtanen
Kerrostalot tuolle paikalle sopisi varsin hyvin, ja varmaan uusi venesatamakin olisi näinollen helposti rakennettavissa sekä hyvällä kokonaisuussuunnittelulla ja rakentamisella tuolle alueelle saadaan paljon onnellisia asukkaita:)
Trixi
Ja taas AY-liikkeen käsi (PRO) vetämässä välistä....
Sundsbergiläinen
Jos ranta-alueille rakennetaan, niin miksi jätetään tuollaiset isot kaistaleet puita eteen? Silloinhan ei kukaan pääse näköaloista nauttimaan. Kun Kirkkonummella kerran on näin upeita paikkoja tarjota asukkailleen, niin tokihan nämä tulisi hyödyntää eikä vain tarjota tylsiä niitty/ryteikköpaikkoja rakennettavaksi :O
Minä vain

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx