(9) kommenttia

Masalaan on ehdolla tällainen 800 oppilaan uusi koulu vanhojen tilalle − katso kuvat!

Viitteellinen havainnekuva uudesta Nissnikun koulusta. (Arkkitehdit Korolainen&Heino Oy)

Kirkkonummen suurista kouluhankkeista alkaa myös Masalan Nissnikun koulun uudistaminen hahmottua. Vanhat koulut ehdotetaan purettavaksi ja tilalle yksi uusi koulurakennus.

Nissnikun ala -ja yläkoulujen tiloissa on todettu sisäilmaongelmia. Alakoulu toimii jo väistötiloissa ja suuremman yläkoulun kohtaloa on puntaroitu vuoden päivät.

Tilaongelmien ratkaisuksi on tutkittu kolmea vaihtoehtoa: yläkoulun remonttia, kokonaan uutta koulurakennusta nykyiselle tontille tai jonnekin muualle.

Kunnassa on päädytty ehdottamaan, että järkevin ratkaisu olisi purkaa nykyiset koulurakennukset kokonaan ja rakentaa samalle paikalle uusi koulu.

Vanhojen 1980-luvun lopulla rakennettujen koulujen korjaaminen katsotaan riskialttiiksi. Vaarana on, ettei lopputulos ole tarpeeksi hyvä kustannuksiin nähden.

Toisaalta kokonaan uudet tilat voidaan suunnitella nykyisiä opetussuunnitelmia vastaavaksi.

Koulut suunnitellaan tätä nykyä täysin erilaisiksi kuin vuosikymmeniä sitten. Pitkät käytävät ja niiden varrella luokkahuoneet on eilispäivää koulusuunnittelussa.

Masalan alueella tarvitaan myös lisää koulutiloja. Tällä hetkellä Nissnikun koulussa on 640 oppilasta ja koulu on aivan täynnä.

Lähivuosina on laskettu, että oppilaita on noin 800, koska Masalan alueen asukasmäärä kasvaa.

Nykyisen yläkoulun paikalle hahmoteltu uusi 800 oppilaan koulurakennus maksaisi tämänhetkisen arvion mukaan noin 23 miljoonaa euroa.

Nissnikun kouluhankkeesta ei ole vielä mitään päätöksiä. Kunnan alustavassa investointiohjelmassa rakentaminen aloitettaisiin noin neljän vuoden kuluttua.

Rakennusaikana koko koulutoiminta pitäisi siirtää väistötiloihin.

Nissnikun kouluhanke on tulossa loppuvuoden mittaan kuntapäättäjien pöydälle.

Ensiksi kouluhankkeesen ottaa kantaa palvelutuotannon lautakunta 21.8.

> Lähes 600 oppilasta kiersi koulua raittiissa ilmassa − mielenosoitus hyvän sisäilman puolesta koulussa, jonka kunto on suuri arvoitus (Viisykkönen 19.1.2018)

(9) kommenttia
Kommentit (9)

Kommentit (9)

Eikös vähitellen olisi syytä siirtyä puheista tekoihin. Kunta on saanut ratkaisuehdotuksia, joissa investori on sijoittaja ja rakennuttaja elinkaarimallissa ottaen huolto- ja kunnossapitovastuun ja kunta vuokralainen. Ratkaisu ei ole pois miltään muulta hankkeelta. Päätöksiä pöydälle, ettei sairastuteta jälleen uusia 800 oppilasta ja opettajia uuden lukukauden alkaessa. Esim. tämäntyyppisellä ratkaisulla pysyvät tai oppilasmäärien mukaan joustavat tilat olisi jo 1 1/2 vuoden päästä purkujen jälkeen valmiina käyttöön otettavaksi. Väistötiloja on miljoona m2 PKS alueella tyhjillään.
Mari Mäkelä
No niille jotka haluavat koulun heti. Mistä rahat ja mihin väistötilat? Eikä se valmistu hetkessä.
T
Liikuteltavia parakki mallisia.voidaan muuttaa ja moludiloida niitä tarpeen mukaan riittävästi.voidaan poistaa kun tarve vähenee.
Birgit Ahonen
Keskustan uuden Jokirinteen koulun osalta tärkeintä oli päättäjien mielestä, että tulee riittävän iso säbähalli ja katsomo. Tulos: opetustiloja ei ole tarpeeksi. Ei vaikka rakennetaan ilman seiniä ja saadaan oppimistoreja. Keskustaan jää varmasti parakit osalle Kirkkoharjun oppilaista kun uuteen kouluun eivät kaikki mahdu. Tarkkana siis Masalassa. Rakentakaa KOULU.
NN
Todella hieno, kyllä tulevaisuuden oppilailla on mahtava opinahjo:)
Staffan
Hyvä huomio, Babette! Rakentamisella on kiire!

Ja toivottavasti Pontuksen koulun epäonnistumisista opitaan Kirkkonummella. Lue Ylen juttu aiheesta: https://yle.fi/uutiset/3-10919909
Pontus?
Älkää menkö tämän toisenkin koulun osalta rakennusyhtiöiden markkinoimaan "avointen toritilojen kouluun". Kriittiset äänet ja kokemukset tästä konseptista syytä lukea tarkkaan.
Hulabaloota
Eikö jo viimeinkin saataisi se uusi terveyskeskus pystyyn. Vaikka terveet koulurakennuksetkin ovat tietenkin tärkeitä, sitä ei kukaan kiistä.
Cami
Rakentaminen aloitettaisiin noin neljän vuoden kuluttua?! Miten sinne asti pärjätään, jos yläkoulun sisäilma on epäterveellinen ja koulu on ihan täynnä?
Babette

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx