(5) kommenttia

Maineikas arkkitehtitoimisto suunnittelee pääkirjaston

Seinäjoen kaupunginkirjasto valmistui vuonna 2012. Sen on suunnitellut JKMM-Arkkitehdit Oy, joka valittiin myös Kirkkonummen kirjaston pääsuunnittelijaksi. Kuva:Tuomas Uusiheimo

Kirkkonummen pääkirjaston saneerauksen ja laajennuksen suunnittelijaksi on valittu tunnettu arkkitehtitoimisto, joka on piirtänyt useita julkisia rakennuksia kuten Seinäjoen kirjaston.

Kirjastohankkeella on poikkeuksellisen kiire. Hahmotelmia uudesta laajennetusta kirjastosta olisi oltava jo elokuun alkuun mennessä. Kiire johtuu luvatusta valtionavustuksesta.

Kirkkonummen palvelutuotannon lautakunta valitsi ylimääräisessä kokouksessaan keskiviikko-iltana kirjaston pääsuunnittelijaksi JKMM Arkkitehdit Oy:n. Suunnittelun hinta on 370 000 euroa. Tarjouksia tuli yhteensä kolme, ja niitä pyydettiin yhteensä 12 arkkitehtitoimistolta.

Kesän loppuun mennessä on valtiolle toimitettava hankesuunnitelma, johon on liitettävä alustavia hahmotelmia siitä, millainen kirjasto tehdään.

Kirkkonummen pääkirjaston saneeraus ja laajennus maksaa noin 9,2 miljoonaa euroa, josta opetusministeriö on luvannut avustuksena 1,7 miljoonaa.

Nykyisen pääkirjaston jatkeeksi on tarkoitus rakentaa laajennusosaa, joka on hieman suurempi kuin nykyinen kirjasto.

Laajennuksen rakennustöihin pitäisi päästä heti ensi vuonna, ja kaiken on arvioitu olevan valmista vuonna 2019.

JKMM Arkkitehdit on ollut suunnittelemassa uutta Amos Andersonin museota, jota kaavaillaan Helsingissä Lasipalatsin taakse eli entisen linja-autoaseman alle.

> Tutustu JKMM Arkkitehtien töihin


(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

Hienoa! Pieneksi käynyt mutta asukkaiden keskuudessa erittäin suosittu ja pidetty kirjastomme on keskeisellä paikalla aivan Kirkkonummen kirkon, keskustan hienoimman maamerkin vieressä. Laajennusosaa katsotaan monelta suunnalta ja se on tärkeä osa keskustan tunnelmaa ja näkymää. Tällaisella paikalla tarvitaan osaavaa suunnittelijaa ja nyt on tilaisuus kohentaa keskustan ilmettä kertaheitolla!
Kirkkonummi ansaitsee kauniin rakennuksen
Juuri niin.rahat enemmin vaikka terveyskeskuksen jonojen lyhentämiseen ja parempiin lääkäripalveluihin !!
no thanks
Ei sit mitään, jos pytinkiin tulee samaan hintaan myös katsomollinen sisäpelihalli juoksuratoineen, kuntosali, uima-allas ja muutama hotellitasoinen majoitushuone?
jätte kiva juttu
Vem skall betala den här galenskapen?
Hans Hedberg
Siis mitä vikaa on nykyisessä kirjastossa? Sähköiset digikirjat eivät vaadi tällaisia pytinkejä. Huh huh. Kunnostaisivat sen terveyskeskuksen vuodeosaston.
Anne Niemeijer

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä