(20) kommenttia

Maankaatopaikka vai pellonparannus? − Kiistelty hanke jäihin, lisäselvityksiä ja parempaa tiedottamista vaaditaan

Tulvan vaivaamalla pellolla on tähän aikana vuodesta aina satoja muuttolintuja.

Laajan peltoalueen korottaminen Evitskogissa vaatii vielä Kirkkonummen kunnan mielestä lisää selvittelyjä ennen kuin asiaan voidaan ottaa kantaa.

Kirkkonummen rakennus -ja ympäristölautakunta päätti tiistai-iltana palauttaa asian uuteen valmisteluun. Hanke oli lautakunnassa tiehoitokunnan valituksen johdosta.

Evitskogissa peltoalueen omistaja haluaisi korottaa tulvan alle jäävää peltoa, jotta sitä voisi paremmin viljellä. Pellon pintaa korotettaisiin Helsingin seudun rakennustyömailta rahdattavilla maamassoilla.

Hanke on ollut vireillä vuodenpäivät, mutta nyt vasta virallisesti, kun pellon poikki johtavan yksityistien osakkaat tekivät valituksen lautakunnalle.

Viime vuonna kunnan ympäristösuojeluyksikön viranhaltijat päättivät, että kyseessä ei ole maankaatopaikka vaan pellonparannus.

Siten hankkeelle ei tarvitse ympäristölupaa. Ely-keskus on todennut, ettei vesilain mukaistakaan lupaa tarvita.

Asia on pikkuhiljaa noussut julkisuuteen. Siihen ovat ottaneet voimakkaasti kantaa muun muassa lintuharrastajat ja Kirkkonummen ympäristösuojeluyhdistys.

> Peltoa aiotaan korottaa valtaisalla määrällä maamassoja − alle jäisi kosteikko, jossa linnut levähtävät (Viisykkönen 22.3.)

Lautakunta edellyttää nyt, että asiasta pyydetään muun muassa Kuntaliiton lausunto. Pellon omistajan kanssa on sovittu, ettei täyttötöitä aloiteta ennen kuin asia on käsitelty uudelleen.

Ydinkysymys on se, onko kyseessä maankaatopaikka, jolloin ympäristölupa tarvitaan, vai pellonparannus eli maantäytöllä on jokin tarkoitus, siis muukinkin kuin vain ylimääräisten maamassojen läjitys.

Lautakunta pyysi myös hankkimaan arvioita, millaista taloudellista hyötyä pellon omistaja saa, jos suuria määriä rakennus -ja tietyömaiden alta kaivettavia maamassoja ajetaan peltoalueelle.

Lisäksi lautakunta huomautti evästyksenä, että tällaisista hankkeista kunnan pitää tiedottaa paremmin kuin on kyseisen hankkeen kohdalla tehty.

> Lisää asiasta ympäristö -ja rakennuslautakunnan esityslistalta

 

(20) kommenttia

Kommentit (20)

Sivut

Voi, voi tätä itkua luontoarvoista, sillä kun ei tässä taida olla mitään tekemistä. Mitä sitten jos tässä vatuloidaan hommia niin, ettei tarvitse täyttömaasta maksaa ja joku pääsee siitä eroon? Maaomistaja ja täyttömaan antaja ovat tyytyväisiä, ja sehän riittää. Vuosi läjityksen jälkeen ei edes nillittäjät muista mitä pellolla tapahtui, no ehkä ne pari kateellisinta kuitenkin.
Lapiomies
ABC kerrankin kirjoittaja joka puhuu asiaa.
money money
Nimimerkille "Mistä ruoka ja työpaikat tulevaisuudessa"
Nimimerkin nimi ei ole missään yhteydessä tähän asiaan muuten kuin sen kautta, että tässä projektissa ruokaa ja työpaikkoja luodaan kolmelle taholle lähitulevaisuudessa seuraavasti: Rakenta/grynderi jossain Espoossa/länsi-Uudellamaalla rakentaa ja tuottaa räjäytettyä kalliota, suokunttaa tai pilaantunutta maata jonkun puretun rakennuksen tai kiinteistön alueelta. Mitä maksaa jos pääsen tästä eroon laillisesti kysyy itseltään grynderi tai vastaava? Liikaa maksaa, hän vastaa itselleen. Apuun tulee nyt välimiesorganisaatio, joka ottaa vastuulleen ainesten poisviennin. Välimiesorganisaatio etsii käsiinsä maanomistajan joka haluaa rahaa luovuttamalla hyödyntämättömän tilan osansa materiaalien varastopaikaksi. Lainsäädännön vuoksi tarvitaan nokkelaa osaamista kääntämään asia parhain päin. Jos laillisen loppusijoituksen ja välimiesorganisaation löytämän ratkaisun välinen kustannusero on riittävä, se voidaan jakaa kolmen osapuolen kesken. Grynderin, välimiesorganisaation ja loppusijoitta-maanomistajan kanssa. Win-win, kaikki voittavat. Kuka ei voita? Maanomistajan lähiympäristö tai -kunta
ABC
te jotka nyt otatte kantaa tähän peltoasiaan olette oikeassa mitä jätettä helsingin rakennustyömailta tulee? kaivakaa vanha kauklahden ruduksen tapaus muistista öljyähän siellä maamassassa oli että silleen...tämä on myös pohjavesille tärkeää kuka ottaa vastuun maamassasta senjälkeen ilmoittaa sen julkisesti niin varmasti ihmiset hyväksyvät sen
tuulia
hei ton pellon voisi todellakin suojella siitä olisi iloa pitkäksi aikaa niinkuin tähänkin asti nyt on vaan kyse siitä että että ei ilmeisesti enää muualle saa maamassaa vietyä määrä on huikea viljelijälle voisi maksaa vaikka jotain korvausta eu: n kautta niin ei harmittaisi tuo raha kun veisi maamassat muualle jos johinkin saa
heureka

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx