(7) kommenttia

Maahanmuuttovirasto: Kirkkonummen tarjoamille tiloille ei tarvetta – ukrainalaislapsia 47 nyt koulussa

Killinmäessä olisi kunnalla tyhjiä tiloja vastaanottokeskusta varten. (arkistokuva)

Maahanmuuttovirasto on ilmoittanut, ettei Kirkkonummen kunnan tarjoamille tiloille vastaanottokeskuksen toimintaa varten ole tällä hetkellä tarvetta.

Kirkkonummi on aiemmin kertonut virastolle, että entinen Volsin hoivakoti ja Killinmäen keskuslaitoksen tyhjillään olevat tilat voivat tarvittaessa toimia vastaanottokeskuksina.

Maahanmuuttovirasto (Migr) kertoi kunnalle maanantaina, ettei Kirkkonummen kunnan tarjoamalle kapasiteetille ole välitöntä tarvetta.

Migrin mukaan tässä vaiheessa käytetään ensisijaisesti asuntopohjaisia vastaanottokeskusratkaisuja.

Laitosmallisia, joita Kirkkonummen tilat ovat, operoi pääkaupunkiseudulla Luona Oy Migrin kanssa tehdyn sopimuksen mukaan.

Luonan yksiköt ovat lähinnä transit-yksiköitä, joissa asukkaat odottavat pääsyä asunnonomaisiin yksiköihin.

Migrin tietojen mukaan Kirkkonummella oli viime viikolla 60 ukrainalaista yksityismajoituksessa, joista 30 on alle 18-vuotiaita.

Tosin paikallisten tietojen mukaan ukrainalaisia on Kirkkonummella ykistyismajoituksessa enemmän kuin Migr on ilmoittanut.

Suurin osa heistä asuu hotelli Silmussa Evitskogissa. Kunta ja Migr eivät nykyisten sääntöjen mukaan voi korvata yksityismajoitusta.

Yksityismajoituksessa olevat saavat vastaanottorahan ja tulkkipalvelut Nihtisillan vastaanottoyksiköstä Espoossa.

Ehtona on, että myös yksityismajoituksessa olevat ovat kirjautuneet vastaanottokeskukseen.

Kunta puolestaan huolehtii välttämättömästä terveydenhuollosta ja lasten koulunkäynnistä. Valtio korvaa kunnille aiheutuneet kustannukset.

Tällä hetkellä perusopetuksen valmistavassa opetuksessa Kirkkonummella on Ukrainasta tulleita oppilaita 47, joista Gesterbyssä 15, Vuorenmäessä 15, Veikkolassa 9, Kantvikissa 2 ja Nissniku 6.

Kansalaisopistossa on ollut jo kielikursseja, joihin on osallistunut ukrainalaisia maksutta. Kursseilla on yhteensä noin 50 ukrainalaista.

Kirkkonummelaiset toimijat Röda Korset, ruotsinkieleinen seurakunta ja Luckan järjestävät yhdessä Kirkkonummen kunnan kanssa tiedotustilaisuuden ukrainalaisille torstaina 12.5. klo 15-17.30 kunnantalolla. Tilaisuus tulkataan.

(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

Ihmettelen miksi Winellskassa ei ole yhtään ukrainalaista? Eikös tasapuolista olisi jos sinnekin muutama laitettaisi.
sdkfz
Kukaan ei puhunut Killinmäestä vaan yleensäkin vanhustenhoidon surkeasta laadusta!! He, jos ketkä ansaitsevat vastaavaa tukea ja lahjoituksia kuin nyt kinutaan pakolaisille.. Vai oletko sitä mieltä, että tämän maan rakentanut ikäluokka on roskaa??? Häpeä vähän...
Ihme kommentoija??
Kuvitteletteko te, että Kirkkonummelaisilla vanhuksilla olisi oikein toiveena päästa viimeisiksi ajoiksi Killinmäkeen asumaan? Aatteleppa omalle kohdalle
Kolme rumaa Teroa
Eiköhän jokainen tiennyt pakolaisia ottaessaan ettei kulut mene kunnan/valtion pussista.. Tästä varoteltiinkin! Olen täysin samaa mieltä Teron kanssa ettei oman maan vanhusten asiat kiinnosta, eivät ole mediaseksikkäitä!! Ei ihme, jos vastarintaa nousee, kun vanhukset jotka maksaneet veronsa Suomeen eivät saa mitään ja nyt ukrainalaisille pitäisi olla kaikki/heti/nyt! Karkkia, sipsejä yms elintärkeää???
Kohtuus??
Sinänsä hieno juttu, että näitä tarjotaan. Ikävä puoli on se, ettei näitä tarjottu kirkkonummelaisille ikääntyville ihmisille. Poliitikot eivät välitä ikääntyvien palveluista tässä kunnassa, se on surullista.
Tero
Tämä on aika huolestuttava tieto, ainoa joka mielestäni tietää jotain ukrainalaisten tilanteesta on Markus Myllyniemi. Röda Korset ja Ruotsinkielinen seurakunta sekä Luckan ovat mielestäni olleet aika näkymättömiä kun olen jotain keskusteluja nähnyt joissa on keskustelltu ukrainalaisista pakolaisista.
Kristian Lindfors
Jutussa on kyllä nyt niin hataraa ja väärää tietoa. Mistä ihmeestä kaikki tieto ja ukranalaisten määrä Kirkkonummella on kaivettu? Nimenomaan mitään vastaanottokeskuksia ei tarvitse edes perustaa. Kunta voi laatia sopimuksen yksityisen majoitusliikkeen kanssa. Kotimajoitusta ei korvata. Niin utopistinen tämä Vols ja Killinmäki ehdotuskin alunperin. Käyttövalmiina olisivat olleet ilmeisesti vasta syyskuun alussa. Tässä on ollut kyllä niin osaamatonta virkamiestä selvittelemässä asioita, että ihan hävettää. Toiset pakenevat sotaa, etsivät hädissään jonkinnäköistä asuinpaikkaa ja turvaa, niin miten on edes mahdollista näin hidas toiminta kunnan puolelta? Tuli kuulemma yllätyksenä, että kunnillakin on joku vastuu heistä. Ja nämä MIGR in transitkeskukset eivät taida olla se oikea ratkaisu lapsille eikä kyllä kenellekään muullekaan.
Kati Kettunen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä