(0) kommenttia

Luoman asema yhä lakkautuslistalla

Junat pysähtyvät Luoman asemalla vielä ainakin vajaat kolme vuotta.
Toimittaja: 

Luoman aseman lakkauttaminen näyttää yhä varmemmalta. Kirkkonummen kunnanhallitus päätti tiistai-iltana, ettei aseman lakkautusta vastusteta. Rautatieasemien ylläpidosta vastaava Liikennevirasto on pakottanut kuntaa toistuvasti ottamaan kantaa Luoman tulevaisuuteen.

Liikennevirasto ja junaliikennettä hoitava HSL ovat pistäneet Kirkkonummea Luoma-ratkaisussa pakkorakoon. Liikennevirasto on ilmoittanut, että Tolsan ja myös Jorvaksen asemille ei tehdä mitään, jos Kirkkonummi pitää kiinni Luoman aseman jatkosta.

Uuden Tolsan aseman rakentaminen on tarkoitus alkaa jo ensi vuonna. Liikennevirasto on luvannut tarkoitukseen kuusi miljoonaa euroa. Liikennevirasto poisti kuitenkin Tolsan valtiorahoituksen, kun Kirkkonummelta ei kuulunut selkeätä kantaa Luoman asemasta.

Tolsan aseman rakennustyöt ovat olleet siis vaarassa peruuntua ainakin ensi vuonna. Kunnan edustajat kiirehtivät viime viikolla neuvottelemaan Liikenneviraston kanssa. Liikennevirasto toisti tuolloin kantansa: valtion avustukset Tolsan ja Jorvaksen asemille voi unohtaa, jos kunta sinnikkäästi vastustaa Luoman lakkautusta.

Junat pysähtyvät vielä kolme vuotta 

Kirkkonummen kunnanhallitus päätti tiistaina, että Luoman aseman lakkautusta ei vastusteta, jos Tolsan asema saadaan valmiiksi viimeistään 2016. Pieni takaportti haluttiin kuitenkin jättää. Kunta edellyttää, että viimeistään vuonna 2016 Luoman aseman jatkoa mietitään vielä.

Junat pysähtyvät Luoman asemalla näillä näkymin ainakin vuoteen 2016 saakka eli kolmisen vuotta. Junaliikennettä hoitava HSL voi niin halutessaan tehdä muunlaisiakin päätöksiä. HSL:n kanta on edelleen, että junien pysähtyminen Luomassa pitäisi jossain vaiheessa lopettaa. Mankin seisakkeen lopettaminen on jo aika varmaa.

Jos Luoman alueelle on kaavoituksessa tulossa runsaasti uutta asutusta, kunnanhallitus haluaa siinä tapauksessa arvioida Luoman jatkoa uudestaan.

Kunnanhallitus äänesti Luoma-asiassa. RKP:n Anders Adlercreutz esitti kunnan lausuntona, jossa olisi haluttu jättää suurempi takaportti Luoman säilyttämiselle. Adlercreutz olisi halunnut, että Luoman alueen kaavoitusta ja tulevaisuuden suunnitelmia katsottaisiin ensi pidemmälle ja sen jälkeen vielä neuvoteltaisiin Luoman kohtalosta. Ehdotus hävisi äänestyksessä 6-7.

HS: Miksi kunnanhallitus käsitteli samaa asiaa neljä kertaa?

 


(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä