(26) kommenttia

Lukiokampus pyritään rakentamaan neljässä vuodessa – kaksi salia ja erilaisia tiloja yli 1 300 oppijalle ja harrastajalle

Lukiokampus rakennetaan pääkirjaston viereen tyhjälle tontille, josta puretaan parhaillaan Finnsbackan päiväkodin käytössä olleita väliaikaisia parakkeja. (kartta: Kirkkonummen kunta)

Kirkkonummen uusi lukiokampus pyritään saamaan valmiiksi ripeällä aikataululla. Uudisrakennukseen kirjaston naapuriin suunnitellaan tilat kahdelle lukiolle ja kolmelle opistolle.

Hankkeen suunnittelussa on päästy toiseen vaiheeseen. Tarveselvitys valmistui vuosi sitten ja nyt hankeselvitys, jonka jälkeen päästään tekemään tarkempia suunnitelmia piirustuksineen.

Lukiokampus suunnitellaan ensisijaisesti Porkkalan lukiolle ja Kyrkslätts gymnasiumille, joissa on yhteensä opiskelijoita tällä hetkellä vajaat 800.

Lukiot toimivat kampuksella erillisinä oppilaitoksina, mutta yhteisiä tiloja tulee runsaasti, kuten liikuntatilat, ruokala ja erikoisopetustiloja.

Kampus on paljon muutakin kuin lukiot. Samojen kattojen alle suunnitellaan musiikkiopistolle, kansalaisopistolle ja kuvataidekoululle toimitiloja, joita lasketaan käyttävän noin 550 opiskelijaa.  

Tarkoitus on, että kampustilat ovat käytössä päivittäin aamusta iltaan. Jokaisella tilalla on useita käyttäjiä, ja osa tiloista on kaikille kuntalaisille avoinna.

Hankesuunnitelman mukaan kampukselle tulee liikuntasali ja suurehko kuntosali. Kunnalla ei ole keskustan alueella tätä nykyä tarjota kunnollista kuntosalia.

Kokonaisuuteen on suunniteltu myös monitoimisali, jota käytetään taideaineiden opetukseen ja esityksiin sekä erilaisiin tilaisuuksiin.

Liikunta- ja monitoimisalit ovat kooltaan molemmat 400-500 neliötä.

Lukiokampushanke maksaa näillä näkymin noin 31 miljoonaa euroa. Hinta-arvio perustuu siihen, että rakennus tehdään puusta.

Betonisen rakennuksen hinta-arvio on noin 27 miljoonaa euroa. Päälle tulee kalustus- ja irtaimistokustannuksia noin 3 miljoonaa euroa.

Hanke on tarkoitus rahoittaa liisaamalla eli rahoittaja rakentaa ja omistaa kiinteistön, jonka kunta vuokraa erikseen sovittavalla tavalla.

Tavoitteena on, että kampus olisi valmis neljän vuoden kuluttua keväällä 2025.

Kirkkonummen lukioiden nykyiset tilat puretaan kampuksen valmistuttua. Kirkkoharjun koulukeskuksen paikalle suunnitellaan asunto ja Gesterbyn koulukeskus, jossa Kyrkslätts gymnasium toimii, puretaan ja rakennetaan uusi koulukeskus Winellska skolanille ja Gesterbyn koululle.

Kirkkonummen sivistys-ja vapaa-aikalautakunta käsittelee hankesuunnitelmaa 7.4.

(26) kommenttia
Kommentit (26)

Kommentit (26)

Kortinsaanut viittaa kirkkonummen yleiseen parkkeeraukseen he he
Tosikko
Mikähän on Överdyntie.. Ja sitä paitsi Toritie on pysäköintikielto aluetta!! Kannattaa opetella liikennemerkit, jos ajaa Suomessa..
Mistä kortti saatu???
Överdyntien reunat on vielä tyhjänä ja Toritie ne on luvallisia Kirkkonummella
Anonyymi
Tuomas hyvä! Nykyteinit eivät kävele metriäkään ylimääräistä! Eli aivan turha höpöttää vapaista parkkipaikoista muualla, kun niitä ei ole juurikaan nytkään Toritien parkkipaikalla. Kun Kirjasto ja muut palvelut avautuvat täyttä on.
Sivustaseuraaja
Lukiokampuksen pysäköinti
Olen edelleen sitä mieltä että kunta voisi hyvin neuvotella Kirkkonummen seurakunnan kanssa jos saisi pienen palan tonttia koulun pysäköintipaikaksi Överbyntien pohjoispuolelta siinä kävelytien (Pappilanmäki) kupeessa. Siitä pääsisi ylikulkusillan kautta koululle näppärästi (Vaikka moni kyllä Överbyntien yli kuitenkin oikoen kävelisi)

Joskushan ajatus oli että Venäläiselle kentälle autot jätettäisiin, mutta se aikaansaisi uurnalehdon läpi vain tuhraa oikomista - ja sitä tuskin halutaan.
Jerri Kämpe-Hellenius
Nykyisin ajetaan mahdollisimman lähelle, kun ei viitsitä kävellä. Hyvä ettei ajeta jo kauppoihin sisään ja invapaikatkin valloitetaan.
Kävelijä
Miksi ihmiset valittavat parkkipaikkojen puutteesta? Keskustassa on paljon vapaata pysäköintitilaa, jopa halleissa. Ei sen parkkipaikan aina tarvitse olla oven vieressä.
Tuomas
Eikö nämä lukiot voisi sijoittaa tulevan Gesterbyn koulukeskuksen yhteyteen, jos valmistumisaikataulut ovat suunnillen samat.
Teppo Heikkilä
Loisto juttu, että lukiokompus rakennetaan. Kun olin politiikassa (sivistyslautakunta ym,) ajoin lukioille kunnon toimitilojen rakentamista, mutta ajoin kaksikielistä lukiota. Se on täysin eri juttu kuin nykyinen hanke, jossa ruotsin kieliset ja kansallinen enemmistö yritetään yhä pitää erillään, Tyhmää. Olen sittemmin ajatellut lisää ja nyt rakentaisin Knummelle monikielisen lukiokompuksen, Muu huomautus komppaa joitakin muitakin, jotka viittaavvat tontin ahtatteen, Nykyteinitr tulevat kouluun autolla ja tietenkin opettajat. Mihin autot parkkeerataan ?

Voitto Mäkipää
Olis hyvä saada nämä vanhat vedenpitäväksi kirjastot ja muut
Vesi ja kuprut
PATU nyt Järki käteen.. Kuten suurin osa täälläkin olen sitä mieltä, että aivan liian sumppu tulee!! Ihmiset laiskoja, ei kävellä vaan autolla/mopolla yms.ajetaan viereen! Tila löydettävä muualta tai kutistettava suunnitelmia.
Maalaisjärkeä päättäjiin!!
Saa nähdä miten käy budjetin kanssa. Kirkkonummella kaikki ylittyy reilusti alkuperäisistä suunnitelmista. Olisiko päättäjien aika katsoa tarpeeksi suureen peiliin? Suosittelen.
Atte Salomaa
Miksi pitää koota näin suuria määriä +1200 ihmisiä samaan paikkaan. Jokirinne, tuleva Gesterby, tämä lukiokampus jne. Liikennejärjestelyt eivät onnistu noilla paikoilla ja kaikenlaiset epidemiat leviää.
Anonyymi
Kunhan ei taas rakenneta niitä avoimia "monitoimiportaikkoja". Kirjastossa ja Jokirinteessä olevat riittävät!
Muotihulluutta
Aivan järjetöntä sijoittelua näiden koulurakennusten suhteen,tuntuu että ensin tehdään ja vasta sitten ajatellaan mitä tuli tehtyä. Jos kuntapäättäjillä asiantuntemus ei riitä niin silloin pitää osata luopua ajoissa tehtävistään. Tontti on ehdottomasti liian pieni. Kun jo nyt Jokirinteen ja Gesterbyn koulukeskuksen ympäristö kärsii liikenneruuhkista niin sama ongelma tässäkin tulee.
Tommi Aittamaa
Turhaan tehdään taas kaiken maailman hölynpölyn saleja kyllä on hinta korkea
Järjetöntä
Nissnikun ja Gesterbyn koulukeskusten kohtalaot taitavat olla toisistaan riippuvaisia ja kunnanhallitus palautti Gesterbyn kampuksen uudelleen valmisteluun alkuvuodesta.

Toivottavasti Gesterbyn korjattus kampusehdotus saadaan nyt huhtikuun Palvelutuotannon lautakuntaan (PATU) käsiteltväksi niin että koko paletti saataisiin eteenpäin. Ajatushan on ollut että Lukiokampus ja Gesterby valmistuisivat samoihin aikoihin.

T:
PATU, jäsen
Jerri Kämpe-Hellenius
Aivan ihana ja halpa. Autopaikkoja ei tarvita kun bussi ja juna on vieressä.
Kiitos kunta.
Mihin kuvitellaan näiden käyttäjien autopaikat? Viereen piti tulla kerrostaloja? Jo nyt Toritien parkkipaikka täynnä, saatikka sitten sata uutta autoa?? Ei tule toimimaan!! Aivan liian ahdas paikka tuolle ihmismäärälle ja hintalappu tuplaantuu tuntien Kirkkonummen päättäjät!!
Ei onnistu...
Mites se Nissnikun koulu ja sen huonosta kunnosta kärsivät oppilaat? Vastauksia luvattu helmikuusta asti. Joko siitä voidaan nyt monitoimisalien ja kuntosalien ym. jälkeen päättää. Vai odotetaanko kuinka monella prosentilla tuon lukiokampuksen hinta lopulta nouseekaan.
Ei taidesaleja vaan puhtaita kouluja!
Kuloostaapa todella houkuttelevalta ja monipuoliselta kokonaisuudelta. Onnea hankkeelle!
Kuntalainen
Entäs Nissniku? Missäs nämä opiskelevat jatkossa? Nyt voisi jo kertoa!
Huoltaja
Voi kun se maaläntti oltaisiin jätetty puistoksi.
Ilmari Korpeinen
Eikö kyseinen tontti ole liian pieni tällaiseen rakentamiseen?
Reijo Aro
Tosi hienoa ja toivottua!
Anonyymi
Kuulostaa erittäin hyvältä suunnitelmalta. Saadaan vihdoinkin kunnon tilat myös vapaasisvistystyön osalta. Hieman hirvittää tuo hintalappu...
Tero Strand

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä