(9) kommenttia

Liikuntatilat ja uimahallit saatetaan sulkea Uudellamaalla – sulku alkaisi joulun jälkeen

Tilojen mahdollinen sulkeminen voisi koskea muun muassa liikuntahalleja.

Viranomaiset harkitsevat Uudellamaalla erilaisten asiakas- ja yleisötilojen kokonaan sulkemista koronatilanteen pahenemisen takia.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto selvittää parhaillaan, mitä tiloja tartuntatautilain mukaan voitaisiin sulkea. Samalla odotetaan valtakunnallisia linjauksia muun muassa THL:ltä.

Ennen päätöksiä on vielä monta avointa kysymystä.

Tilat, jotka on mahdollista määrätä suljettavaksi enintään kahden viikon ajaksi kerrallaan, on lueteltu tartuntatautilaissa.

Niihin kuuluvat muun muassa joukkueurheiluun käytetyt tilat, kuntosalit, tanssipaikat, kuorolauluun ja harrastusteatteriin käytettävät tilat, kauppakeskusten yleiset tilat, uimahallit, kylpylät ja isäleikkipuistot. 

− Vielä emme pysty tarkemmin sanomaan, tulisiko mahdollinen päätös koskemaan kaikkia laissa mainittuja tiloja tai olisiko se voimassa koko Uudenmaan alueella, ylitarkastaja Oona Mölsä Etelä-Suomen aluehallintovirastosta sanoo.

Mahdollinen päätös voitaisiin tehdä aikaisintaan ensi torstaina, ja se tulisi voimaan todennäköisesti joulun jälkeen tiistaina.

Jos päätös tehdään, toimija ei voi ottaa tilojen sulkupäätöksen vaihtoehtona koronapassia käyttöön. 

(9) kommenttia
Kommentit (9)

Kommentit (9)

Hei haloo.. Ei uiminen autuaaksi tee.. Tossua vaan toisen eteen niin kunto kasvaa:)
Muuta liikuntaa..
Työterveyshuollon erikoislääkäri kirjoitti valtakunnan päälehdessä, että rajoitusten tulisi kohdistua massatapahtumiin eikä yksilölajeihin. Liikkumattomuus on haitaksi. Uimahallin vesi desinfioi virukset ja lisäksi siellä pidetään välejä ainakin ruuhka-aikojen ulkopuolella.
Tänään 23. pnä kävin kolkuttelemassa uimahallin ovia. Nettitietojen mukaan piti olla auki. Ei ollut.
Enemmän haittaa kuin hyötyä
Uimahalleja ei saa sulkea. Kohta alkaa diabetes lisääntyä, kun liikalihavuus lisääntyy kotona istumisen takia. Koronapassi käyttöön vaan, niinkuin hallitus linjasi.
Vetoan AVIIN:n
Tiukka 3 viikon sulku. Tehokasta rokotusten jakamista se aika. Tilanne tammikuun puolivälissä jo parempi näin.
Rutistus
Rajojen kiinni laittaminen ei auta tässä vaiheessa mitään.
Jälkiviisaus on aina paras viisaus ottaen huomioon että omikron levisi ennen kun sitä oli edes tunnistettu omaksi variantikseen. Nyt pitää vaan hoitaa käsillä oleva tilanne.
Äölk
Aivan oikein, nykytilanteessa asiantuntijijat ovat kehottanneet väkeä olematta suurissa ryhmissä ja eritoten uimahalli ja muut urheilukeskukset pitää rajoittaa suurilta porukoilta....olkaa nyt ihmiset vain järkeviä?
Kuntouimari
Ihan kohta on miljoona 3. rokotuksen saanutta. Uimahalli on tärkeä liikuntapaikka tuki- ja liikuntaelinsairauksia sairastaville ja vanhuksille. Uimahalleista ei kukaan ole tiettävästi saanut tartuntaa.
Uimari
Nyt on hyvä päätös tulossa, tosin muutamia viikkoja liian myöhään. Rajat kiinni heti.
Marja P.
Ainoa oikea päätös tässä tilanteessa.. Olisi vaan pitänyt tehdä muutama viikko sitten!!
Myöhässä ollaan!!

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä