(1) kommentti

Kyläyhdistys menettämässä kokoontumispaikan Veklahdessa

Veklahdessa jo lähes 30 vuotta toiminutta kylätaloa uhkaa myynti, koska paikallinen kyläyhdistys ei pysty maksamaan kunnan esittämää vuokraa.

Kesälä-nimisessä kiinteistössä on toiminut päiväkoti ja kansalaisopisto. Molempien toiminta on Kesälässä loppunut, ja kunta katsoo, ettei se tarvitse tiloja omaan toimintaansa.

Lisäksi Kesälä on ollut kyläyhdistyksen kokoontumispaikka ja nuorison bänditila.

Paikallinen kyläyhdistys olisi halukas ottamaan koko talon hallintaansa, jos vuokra olisi kohtuullinen.

Kunnan laskelmien mukaan talon ylläpitokustannukset ovat 5 650 euroa vuodessa. Tällä summalla kunta olisi valmis vuokraamaan talon kyläyhdistykselle. Ajatuksena olisi, että kyläyhdistys vuokraisi tiloja eteenpäin muille yhdistyksille.

Veklahden kyläyhdistys katsoo, ettei se pysty maksamaan kunnan kaavailemaa vuokraa. Kyläyhdistyksen jäsenmaksutulot olivat viime vuonna 700 euroa, ja kunnan avustus yhdistyksen toimintaan on ollut 600 – 1 000 euroa.  

Kirkkonummen palvelutuotannon lautakunta käsittelee Veklahden kylätalon Kesälän tilannetta keskiviikkona 11.6.

Veklahden kyläyhdistys on perustettu vuonna 1982, kirkkonummelaisia jäseniä on yli 200. Lisäksi muita uusimaalaisia jäseniä on yli 20.

Kirkkonummen kunnalla on pitkälti yli 20 erilaista vanhaa kiinteistöä, joiden myyntiä tai uudelleen käyttöä mietitään. Tällaisia rakennuksia ovat muun muassa vanha kunnantalo ja Porkkalanniemellä sijaitseva vanha kesäsiirtola.

LISÄTTY 12.6. Palvelutuotannon lautakunta päätti, että kyläyhdistys voi vuokrata talon, mutta vuokra on sama kuin käyttökustannukset

 

(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Kansalaisopiston edustaja on todennut, että Kesälä olisi erittäin sopiva tila monenlaiseenkin toimintaan, nykyisen maalauskurssin lisäksi. Toiminta siellä on loppumassa vain siitä syystä, että kansalaisopistolle on kunnan toimesta ilmoitettu, ettei tila ole enää käytettävissä.
Marita Helminen, Veklahti

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä