(0) kommenttia

Kunta purkaa huonokuntoisia mökkejä Siikajärvellä − Mutta miksi Kirkkonummi on perustanut aikanaan kokonaisen mökkikylän?

Siikajärven eteläpuolella on runsaasti kesämökkejä, jotka ovat aikanaan rakennettu Kirkkonummen kunnan maille.

Nuuksion kansallispuiston kainalossa Siikajärvellä on Kirkkonummen kunnalle jäänyt vuosien varrella useita kesämökkejä, joista huonokuntoisimmat on päätetty purkaa.

Siikajärven-Pikkaraisten kesämökkialue on perua 1950-luvulta tai oikeastaan lähes 100 vuoden takaa.

Kirkkonummen kunnalle maa-alue tuli Veikkolassa sijaitsevan Eerikinkartanon testamenttilahjoituksena 1920-luvun alussa.

Myöhemmin 50-luvulla kunta päätti luoda vapaa-ajanasuntoalueen, jossa oli vajaat 80 tonttia. Niitä vuokrattiin 50 vuoden vuokrasopimuksilla.

90-luvulla Siikajärven ja Pikkaraiset-lammen alueelle tehtiin myös ranta-asemakaava.

Tontteja on lunastettu vuosien varrella, mutta joitakin on jäänyt kunnan kontolle. Tällä hetkellä kunnalla on alueella kahdeksan kesämökkiä, joista on tarkoitus jossain vaiheessa päästä eroon.

Esimerkiksi toissa vuonna kunta myi tontin sen vuokralaiselle 40 000 eurolla.

Kunnan omistamista mökeistä on viisi päätetty purkaa. Ne ovat homeessa ja erittäin huonokuntoisina rumentamassa maisemaa. Urakkaan on varattu enintään 120 000 euroa.

Kirkkonummen kunnan koilliskulmassa sijaitseva Siikajärvi on ollut viime kuukausina esillä, kun Hotelli Nuuksio ja osa alueen harvalukuisista vakituisista asukkaista on anonut, että alue siirrettäisiin Espooseen eli kuntarajaa siirrettäisiin.

Espoo on suhtaunut myönteisesti rajansiirtoon, mutta Kirkkonummi on laittanut vastaan. (Lue: Viisykkönen 4.9.2017)

Myöskään alueella olevat vapaa-ajanasukkaat eivät ole lämmenneet ajatukselle. Ainakin Siikaranta Pikkaraiset -yhdistys on yksimielisesti päättänyt vastustaa osakuntaliitosta.

Hotelli Nuuksiolla on lisäksi laajennussuunnitelmia, ja yritys haluaisi uuden asemakaavan alueelleen.

> Ideana Levin tai Vierumäen tapainen lomakylä − hotellin laajennukselle ja kehittämiselle vihreää valoa (Viisykkönen 17.2.)

 

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä