(5) kommenttia

Koulukyytien ongelmia on selvitelty − tiedonkulussa kitkaa, liikennöitsijällä ei ajantasaisia lukujärjestyksiä

Koulukyydityksissä on ollut suuria ongelmia ensimmäisinä koulupäivinä.

Kirkkonummen koulukyydityksiä on kunnan mukaan maanantaina saatu sujumaan paremmin kuin viime viikolla, mutta ongelmia on yhä.

Sivistys- ja vapaa-aikapalveluiden hallinto ja liikennöitsijä First Profit ovat työskennelleet viikonlopun saadakseen koulukuljetukset toimimaan.

Maanantaina iltapäivällä pidetty tilannekatsaus osoitti, että ongelmia on saatu ratkaistua, mutta tilanne vaatii vielä työstöä, kunta kertoo tiedotteessaan.

Tällä hetkellä ongelmana on, että First Profitilla ei ole kaikilta osin oppilaiden ajantasaisia lukujärjestyksiä.

Siksi osa oppilaista on haettu tuntia liian aikaisin tai liian myöhään.

Kilpailutuksen yhteydessä toimitetut lukujärjestykset ovat joiltain osin muuttuneet, ja tieto ei ole saavuttanut sivistys- ja vapaa-aikapalvelujen hallintoa.

Jo pari virheellistä hakuaikaa voi aiheuttaa viivästyksiä usean kymmenen lapsen koulumatkaan, kunnasta kerrotaan.

– Vielä tänään (maanantaina) on tapahtunut virheitä ja pyydämme, että huoltajat tarkistavat aikataulut liikennöitsijältä, hallintopäällikkö Tiina Koivisto sanoo.

Vanhempien yhteystietoja ei voi Koiviston mukaan luovuttaa liikennöitsijälle tietosuojasyistä, vaan vanhempia pyydetään ottamaan yhteyttä liikennöitsijään.

Kirkkonummella on kunnan järjestämässä sopimuspohjaisessa koulukyydityksessä noin 330 oppilasta, ja tuhat koululaista käyttää HSL:n busseja.

Keväällä suoritetun kilpailutuksen jälkeen valtaosa sopimusliikenteen linjoista on First Profit -liikennöitsijän hoidossa. (Lue: Viisykkönen 10.8.)

> Tarkemmin tietoa koulukyydityksistä ja yhteystiedoista kunnan nettisivulta

(5) kommenttia

Kommentit (5)

Tässä on käynyt niinkuin Kirkkonummen kunnassa yleisestikin. Eli kun ostetaan ulkoinen palvelu tai annetaan sopimuksella tehtäväksi joku suorite, kunnan virkamiehet ilmeisesti johdon siunauksella kuvittelevat että heiltä katoaa vastuu kokonaan eikä enää tehdä mitään asian eteen, ei edes huolehdita tiedonkulusta.
Miten reagoi tähän kunnanjohto, kun toistuvasti epäonnistutaan asiassa kun asiassa?
vastuut selvennettävä
Kyllä se on kunnan/koulun asia ilmoittaa kuljettavalle yritykselle, että milloin ja mistä lapset haetaan ja monelta heidän pitää olla kohteessa. Silloin liikennöitsijä laatii siltä pohjin aikataulut ja lähettää liikkeelle tarpeeksi monta autoa, että kaikki koululaiset ehtivät ajoissa paikalle. Vastuu on siis kunnalla ja koululla ilmoittaa tarkat ajat. Niistä jos kuljetus lipsuu, niin sitten se on liikennöitsijän vastuulla.
Mievain
Tässä on vastuu kunnalla selkeästi ja liikennöitsijällä on ihan sama kuka on vastuussa jos jotain sattuu se voi olla peruuttamatonta jos lapsi hätääntyy voi hän tehdä mitä tahansa hädissään. Etenkin lapset jotka tarvitsevat kyydin sairautensa vuoksi ei saa jättää tällaiseen tilanteeseen laki on yksiselitteinen tässä asiassa. Viime vuonna ei ollut mitään valittamista mistä tämä johtuu????? Vanhempana en hyväksy mitään selityksiä kun on lapsen turvallisuudesta kysymys. Luotan kuntalaisena että lapseni saa turvallisen ja luotettavan kyydin niinkuin kuuluu.
ekaluokkalaisen isä
Tämä koulukyytiasia on todella tärkeää etenkin erityislapsille jos koulukyyti myöhästyy voi lapselle tulla paniikki eikä tiedä mitä tehdä koska nämä lapset eivät hallitse normaalia toimintaa voivat lähteä mihin vaan ja mennä paniikkiin tämä ei ole hyväksyttävää missään muotoa kenellä on vastuu jos sattuu jotain vakavaa. Minun tyttäreni on joutunut juurikin tällaiseen tilanteeseen enkä käsitä miten tämä on edes mahdollista.
kunnan vastuu laki määrää
Minusta kyllä tuntuu, että reitit on ihan vaan väärin laskettu.
Jos aamulla hakee monesta paikasta ja vie moneen kouluun, ensimmäisen ja viimeisen koulun ajoväli suoraa viivaa ajettaessa 20 minuuttia ja taksiyhtiö on laskenut tässä välissä vielä jättävänsä lapsia pariin keskustan kouluun, niin eihän siitä virheellisiä lukkareita voi syyttää.
Jotain kummaa on kyllä kilpailutuksessakin, kun eri yhtiön taksit ajaa samaan aikaan samoja reittejä.

Jotenkin tämä tiedotus on kovin vaikeaa. Ehkä astetta paremmin tänä vuonna kuin on aikaisempina vuosina ollut, mutta siltikin. Kyllä jo kuljetushakemuksessa voisi olla ruksi: "suostun siihen, että puhelinnumeroni annetaan kuljettavalle yhtiölle yhteystiedoksi". TAI sitten vanhemmille voisi tulla viesti antaa tuo tieto taksiyhtiölle. Jotenkin tuntuu tyhmältä tukkia linjat tällaisen vuoksi, toki tukossahan ne on näinkin olleet.
Ihmettelen jälleen kerran

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx