(4) kommenttia

Koronatestaus tehostuu − Kirkkonummelle tulee myös toinen drive-in -piste, jossa näyte annetaan ulkona

Kirkkonummen terveyskeskuksen pihalle avattiin drive in -testauspiste viime toukokuussa.

Kirkkonummen keskustaan perustetaan ensi kuun puolella uusi näytteenottopiste, jossa testinäytteen voi antaa menemättä sisätiloihin.

Testipiste tulee keskustaan urheilupuistoon bussipysäkkien lähelle, josta kunta on varannut paikan ensi kesään saakka Terveystalo Oy:lle.

Hus ja Terveystalo ovat sopineet yhteistyöstä, jonka mukaan yksityinen yhtiö tekee alihankintana näytteenottoja ja testejä Hus:lle.

Terveystalon näytteenottopalvelu käynnistyi lokakuussa Espoossa ja Helsingissä ja laajenee ensi kuussa Terveystalon Kirkkonummen ja Lohjan yksiköihin.

Terveystalon testit ovat maksuttomia, kun aika on tilattu kunnan terveyskeskuksen tai Hus:n kautta ja ohjattu asiakas julkiselta puolelta Terveystalon palveluun.

− Mahdollistamalla kuntalaisille asioinnin myös yksityisten toimijoiden ylläpitämissä koronatestauspisteissä, voidaan varmistaa, että julkisella puolella löytyy aikoja myös muihin laboratoriotutkimuksiin, eikä niihin muodostu kasvavan koronatestaustarpeen vuoksi pitkiä jonoja, sanoo Terveystalon julkisten palveluiden myyntijohtaja Ville Salmi.

Yksityiset terveysyhtiöt ovat viime keväästä lähtien tehneet koronatestejä. Monet yhtiöt ostavat testejä yksityiseltä puolelta henkilökunnalleen.

Terveystalo velottaa testistä yksityisasiakasta noin 180 euroa, kun maksusta on vähennetty Kelakorvaus. 

> Kirkkonummen terveyskeskuksen pihalla voi nyt käydä koronatestissä – käynnistä on sovittava ennakkoon (6.5.)

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Mallulle kyssäri. Montako sisäharrastejoukkuetta vs jääkiekkojoukkuetta on ollut karanteenissa ?
Mutu ei nyt tässä asiassa voita
Sekö on sitä, testaa, jäljitä, eristä ja hoida.
Hyvin on hoidettu coronan leviäminen. Kuinkahan kauan siinä vielä menee, ehtiiköhön tämän hallitusen aikana olla coronan aikakausi ohi.
Hallitushan se on, jolla auktoriteettia, corona ei varmaankaan ole mikään pikku juttu. Luulisi virukse joskus hellittävän.
Ei todellakaan mikään huono asia.
Nyt pitäisi puuttua sisäharraste toimintaan, sieltä niitä tartuntoja tulee...
mallu
Hyvä juttu :)
Jotain positiivistä

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä