(3) kommenttia

Kolsarista tontti valtion vuokrataloyhtiölle

Kolsarissa on varattu vuodeksi tontti valtion vuokrataloyhtiölle. Tonti on mäkinen ja vaikeasti rakennettava, siksi se on jäänyt tyhjäksi.

Kirkkonummi varaa Etelä-Kolsarin alueelta valtion omistamalle A-Kruunu Oy:lle tontin vuokra-asunnoille. Sen sijaan Pappilanmäeltä vuokrataloyhtiölle ei herunut tonttia.

Tonttiasia pyöriteltiin kunnanhallituksessa monen äänestyksen kautta. Matti Kaurila (kok.) ehdotti Raija Vahasalon kannattamana, että A-Kruunu Oy:lle ei varata tässä vaiheessa tonttia vaan asia palautetaan uudelleen valmisteluun.

Kaurilan ehdotuksen mukaan tontti myytäisiin myöhemmin tarjouskilpailussa, ja sille voitaisiin rakentaa joko vapaarahoitteista tai sosiaalista vuokra-asuntotuotantoa.

Kaurilan ehdotus hävisi äänestyksessä 4-9. Kolsarin tontti Upinniementien varrella on siten varattu A-Kruunu Oy:lle ensi vuoden maaliskuuhun saakka. Yhtiö arvio, että tontille voitaisiin rakentaa 50–60 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa. Kirkkonummella ei ole rakennettu vuokra-asuntoja kymmeneen vuoteen.

Pappilanmäen tonttia ei myydä

A-Kruunu oli kiinnostunut myös toisesta tontista keskustassa. Hoivakoti Lehmuskartanon takana on ollut tyhjä tontti pitkään. Kunnanjohtaja oli ehdottanut, että tontista järjestetään tarjouskilpailu.

Kunnanhallituksessa Anders Adlercreutz (r.) ehdotti, että Pappilanmäen tonttia ei myydä. Ehdotus voitti äänestyksessä 8-5.

Pappilanmäen tonttia on kaavailtu vanhusten tai eritysryhmien asunnoiksi. Mitään suunnitelmia ei kuitenkaan ole.

(23.2.) Valtio tulossa rakentamaan vuokra-asuntoja 

 


(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Vaikka Kirkkonummelle ei vuoden 2003 jälkeen olekaan saatu rakennettua kunnallista vuokra-asuntotuotantoa, niin ei se halusta ole ollut kiinni vaan lähinnä kunnan tonttipolitiikasta.

Ihmettelen hiukan tätä Kolsariratkaisua. Miksi Kirkkonummen vuokra-asunnnot Oy jätettiin mahdollisena toimijana tämän keskustelun ulkopuolelle?

Onneksi KVA:n Kantvikiin suunnittelema uudisrakennushanke etenee tällä hetkellä suunnitellussa aikataulussa.
Juha Blomfelt
Nenne mummi ; Tuolla alueella on senioriasutusta , joten todellakin olisi hyvä tuo alue säästää ja antaa metsän olla.
Ei varmaankaan ole niin kovaa kiirettä, että sinne pitäisi rakentaa.
Kolsarin alueelle sopii vuokra asunnot paremmin.
Toinen mummo
No Lehmuskartanon takana on vielä metsää joten eikö sen nyt voisi antaa olla rauhassa että on tässä vanhemmilla ihmisillä lähellä metsä missä kävellä kun pitkälle ei pysty kulkemaan. Ei kaikkia metsiä tarvitse viedä ihmisten läheltä pois, ne kun ovat vielä terveellisiäkin ihmisille! Liian tiuhaan rakentaminen on todellakin rumaa ja monesti tulee sitten niitä pimeitä kujia joissa tapahtuu kaikenmoisia rikoksia! Kyllä ihmiset kaipaa avaruutta, metsää ja turvallisuutta!
Nenne mummi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä