(1) kommentti

Kirkkonummi kahvittelee vain Reilulla kahvilla

Reilun kaupan sopimuksen allekirjoittivat edistämisyhdistyksen toiminnanjohtaja Janne Sivonen, valtuutetut Emmi Wehka-aho ja Minna Hakapää sekä kunnanjohtaja Tarmo Aarnio ja kunnanhallituksen jäsen Ari Harinen.

Kirkkonummi on nyt virallisesti muuttunut Reilun kaupan kunnaksi. Reilua kauppaa edistetään juomalla kunnan tilaisuuksissa vain Reilun kaupan kahvia ja teetä. Kunta ja Reilun kaupan edistämisyhdistys allekirjoittivat sopimuksen tänään. Kirkkonummi on Suomen toinen Reilun kaupan kunta. Kaupunkeja samalla asialla on kuusi.

Kirkkonummen kunnassa on valmistauduttu ja päätetty Reilun kaupan -kampanjaan liittymisestä ennätysajassa. Kunnanjohtaja Tarmo Aarnio jopa ihmettelee miten nopeasti kunnallinen päätöksenteko tässä asiassa on sujunut. Toukokussa oli ensimmäinen kokous, ja nyt jo kaikki päätökset on tehty ja sopimus allekirjoitettu. - Poliittinen yksimielisyys on ollut vahva.

Reilun kaupan -sopimuksessa kunta sitoutuu lähinnä edistämään asiaa. Ainut asia mihin on konkreettisesti sitouduttu on Reilun kaupan kahvin ja teen tarjoaminen. Sitä tarjotaan nyt kaikissa kunnan tilaisuuksissa ja henkilöstöravintolassa. Aarnion mukaan määrä on vuodessa melkoinen.

Reilun kaupan Kirkkonummen kannatusryhmän jäsen Ari Harinen muistuttaa, että seurakuntakin on mukana samassa hankkeessa. Seurakunnassa joudaan kahvia vähintään saman verran kuin kunnassa, todennäköisesti enemmän.

Reilun kaupan kriteerinä on paitsi kunnan sitoutuminen kahvi-ja teetarjoiluun myös laajemmin Reilun kaupan tuotteiden saatavuus paikkakunnalla. Reilun kaupan tuotteita on saatava tarjolle vähintään kahdeksaan kahvilaan, ravintolaan tai hotelliin.

Lisäksi ainakin 15 työpaikan, seurakunnan tai muiden yhteisöjen on nautittava Reilun kaupan tuotteita. Kunnan on myös osallistuttava Reilun kaupan viikkoihin ja tiedotettava asukkailleen reilun kunnan asioista.

Reilu kauppa ry on tarkistanut, että kriteerit täyttyvät Kirkkonummella.

Reilun kaupan tuotteita on noin 1.800. Reilusta kaupasta arvioidaan hyötyvän maailmalla 1,2 miljoonaa maanviljelijää tai työläistä. Pisimmällä Reilun kaupan tuotteiden myynti on Isossa Britanniassa.

Reilua kauppaa Kirkkonummella, kunnan tiedote

Lisätietoa Reilusta kaupasta

(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Reiluudesta voidaan olla montaa eri mieltä, ehkä sitten kunta on reilu, kun se alkaa ostamaan paikallisilta tuottajilta ruokaa ja muita tuotteita. Monet eksoottiset ns. reilun kaupan tuotteet voi hyvin korvata kotimaisilla tuotteilla, vihanneksilla, hedelmillä ja juureksilla. On erittäin epäekologistakin tuottaa kaukaa syötävää, jos ihan kelvollista ruokaa on tarjolla kotikunnassa. Verotuksen kautta kunta saa myös tuloja ostamalla oman kunnan tuotteita. Milloin joku keksii Reilun kotikunnan -aatteen? Kunnan ensisijainen tavoite pitäisi olla oman kunnan ja kuntalaisten hyvinvointi. En koe hyvinvointini kasvaneen tästä reilun kunnan tittelistä.
Jaana

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä