(19) kommenttia

Kirkkonummen Lidlille on ehdotettu muuttoa − uusi radan ali kulkeva katu ja kiertoliittymä vaatisivat myymälän siirtoa

Lidl saattaa joutua muuttamaan uuden kiertoliittymän tieltä. Myymälän paikalle on kaavailtu asuntoja.

Kirkkonummen keskustaan suunniteltu uusi kulkuväylä rautatien ali saattaa merkitä Lidlin myymälän muuttoa toiselle tontille. Paikkaakin on jo katsottu.

Kipeästi kaivattua alikulkuyhteyttä on suunniteltu vuosia. Uuden radan ali kulkevan kadun asemakaava on nyt valmistunut lopullisia päätöksiä varten.

Suunnittelun edetessä on noussut esille myös uuden katuyhteyden vieressä olevan uudehkon Lidlin myymälän tulevaisuus.

Uuden Asemankaari-kadun päähän nykyisen Lidlin nurkalle on piirretty kaavaan kiertoliittymä, joka ei mahdollistaisi myymälän huoltopihan käyttöä.

Lidlin tontin omistaa valtio eli Senaattikiinteistöt.

Kunta on ehdottanut tontin omistajalle ja Lidlille, että myymälälle tarjottaisiin uusi paikka muutaman sadan metrin päässä entisen Sortti-aseman tontilla, joka on kunnan omistama.

Sortti-asema muutti pari viikkoa sitten Jorvakseen.

Lidl on kunnan mukaan valmis tutkimaan liiketoimintaansa sijoittamista entisen Sortti-aseman paikalle.

Lidlin nykyiselle paikalle on muutenkin ollut alustavissa kaavailuissa tarkoitus rakentaa asuinkerrostaloja.

Myymälän mahdollinen siirto ei ole ihan heti ajankohtainen. Sortti-aseman tontti vaati ensin asemakaavan muutoksen.

Myöskin alikulkuyhteyden rakentaminen vie vielä vuosia ja ajoittuu noin viiden vuoden päähän näillä näkymin.

Uutta yhteyttä Munkinmäen ja keskustan välille tarvittaisiin kipeästi, sillä Kirkkonummentien vanha silta ruuhkautuu.

Alun perin uusi alikulkuyhteys piti rakentaa ensin ja sen jälkeen uusia nykyinen silta.

Silta oli oletettua huonommassa kunnossa, ja sille on asetettu painorajoitukset.

Siksi silta saatetaan joutua korjaamaan jo ennen uuden alikulkuyhteyden valmistumista. (Lue lisää: Viisykkönen 18.10.2017) 

 

(19) kommenttia

Kommentit (19)

Sivut

Älkää hyvät herrat siirtäkö lidliä vielä kauemmas kuin se nyt on
miten luulette huono jalkaisten jaksavan kävellä yhä vain kauemmaksi
ja kauemmaksi kyllä mekin haluamme hakea edullisempaa ruokaa
eläkkeet ovat pienet vain onko tämä liike tarkoitettu rikkaille.Marjatta
Jag har läst att motorvägen skall förlängas mot Ingå. Då skulle det ju vara viktigt att planera järnvägstunneln (eller bron), så att den går rakt ifrån motorvägsrondellen till järnvägstunneln, utan omvägar. Det är förstås svårt att samarbeta för kommunens arkitekt och statens vägplanerare.

Bygg hälsostationen på parkeringsplatsen söder om järnvägen, mellan stationstunneln och Lidl. Eller ovanpå järnvägen. Då har "mummorna" kort väg från resecentret där all kollektivtrafik stannar till hälsostationen.

Ifall järnvägstunneln byggs längre västerut, så kan Lidl förbli på sin nuvarande plats.
Ralf Mether
Miesmuisti, tavallaan olet oikeassa tavallaan taas ei. Varuboden ei antanut lupa alkikulkutunnelille heidän maihin joten he vastusti Lidlin rakentamista jotta alikulku saatais naapurin tontille.
Suurin kysymys on että miksi koko alikulku pitää ängetä mahdollisiman ahtaiseen rakoon mikä löytyy Kirkkonummella kun tilaa olisi vaikka hurumycke vähän länteen missä Nummitie tekee 90 asteen mutka. Tuo tuleva alikulku toimii taas kun parkkitalo, pitää olla hyvä kuski että saa auton kääntymään!
Siirtäkää alikulku pliis.
Muistan kyllä minkälainen poliittinen meteli oli kun Lidl piti ihan väkisin saada Kirkkonummelle. Jos Lidl ei olisi saanut rakennusluvan nykyiselle tontille niin olisi tullut maailmanloppu Kirkkonummelle tai sitten se oli rakennettu vaikkapa hautausmaalle. Ainakin naapuritontin omistaja (Varuboden) ilmoitti jo silloin että tulevan radanalituksen kanssa tulee ongelmia. Silti rakennuslupa myönnettiin.
Kirkkonummen Sanomien yleisönosatokirjoituksista parinkymmenen vuoden takaa löytyy varmaan mielenkiintoisia kirjoituksia. Moni ihminen on nyt korvat punaisena.
(Hys Hys, ei saa tutkia).
Miesmuisti
Visio puuttuu eikä sellaista ole ikinä ollutkaan! Ehdotus siirtää Lidl vanhan Sortti-asemanpaikalle on loistava esimerkki kaavoituksen onnettomasta tasosta. Miksi ihmeessä palveluita ei voida keskittää? Nyt kehitys on koko ajan päinvastainen. Hyvinvointikeskus, koulukompleksi, Cittari ja Prisma, Lidl, K-Rauta kaikki mahdollisimman kaukana toisistaan. Pitäisikö välillä pysähtyä ja miettiä asioita ihan oikeasti. Missä ollaan, mihin halutaan ja miten sinne päästään? Tämän voi vaikka tehdä isommalla porukalla jos oma kapasiteetti ei riitä. Eihän tämä mitään rakettitiedettä ole. Luovuutta tässä kaivataan.
Kokonaisuuden kautta

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx