(1) kommentti

Kirkkonummelta merikaapelia valtavaan tuulipuistoon Bostonin edustalle − Video: näin kaapelin lastaus tapahtuu

Merikaapelia lastattiin Pikkalanlahdella suoraan laivaan viime helmikuussa. (Video: Prysmian)

Kirkkonummen Pikkalasta toimitetaan yhdyskaapeleita USA:n itärannikolle Bostonin edustalle rakennettavaan suureen tuulipuistoon.

Ympäri maailmaa toimiva Prysmian Group on sopinut noin 200 miljoonan euron arvoisesta merikaapelijärjestelmän toimituksesta yhdysvaltalaiselle Vineyard Wind -yhtiölle.

Jykevät merikaapelit valmistetaan Prysmianin tehtailla Kirkkonummella ja Italiassa. Kaapelit asennetaan yhtiön omilla laivoilla.

Projekti alkaa tämän vuoden lopulla ja Prysmianin toimittama koko merikaapelijärjestelmä pitäisi olla valmis vuonna 2021.

Merikaapelit yhdistävät tuulivoimalat mantereelle. Kaapelia tarvitaan 134 kilometriä.

Tuulipuisto on ensimmäinen iso merelle rakennettava kokonaisuus USA:ssa. Valmistuessaan se on erittäin suuri, noin 800 megawattia.

> Pikkalanlahdelle avataan uusi jääränni − merikaapelia lastataan poikkeuksellisesti myös talvella (Viisykkönen 5.2.2018)

 

(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Hieno homma ja erittäin tärkeätä vientiteollisuuden toimintaa Suomen kansantaloudelle. Suomessa ei aina ole ymmärretty vientiyritysten merkitystä ja niiden tuomaa hyvinvointia. Tämä tilaus osoittaa, että Prysmianin Pikkalan tehtaiden tuotteiden laatuun luotetaan. Myös ns. kolmivaihemerikaapelin erityiset ominaisuudet pyörrevirtojen minimoimisessa ovat kiinnostavia. Lastaus tapahtuu suoraan laivaan tuotantolinjalta.
kari vierinen, Siuntio

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx