(21) kommenttia

Kirkkonummelle tulossa jopa 1 000 autoa cruisailemaan – Poliisi: Tämä on tällaista kissa ja hiiri leikkiä

Cruising-kokoontumiset keräävät jopa tuhansia ihmisiä parkkipaikoille. (arkistokuva: NCK Kirkkonummi)

Kevät tuo tulleessaan myös autojen ja mopojen kokoontumiset, joista yhden mittavimmista odotetaan starttaavan Kirkkonummelta lauantai-iltana.

Kyse on niin sanotuista Facebook-tapahtumista, joilla ei julkisesti ole järjestäjää. Nykyisin koollekutsuminen tapahtuu FB:a uudemmissa somekanavissa kuten TikTokissa.

Kirkkonummella kokoontumisia on ollut jo vuosien ajan. Lähtöpaikkana ovat olleet Prisman ja Citymarketin parkkialueet ja lähikadut, josta pitkät autoletkat ovat lähteneet joukolla ajelemaan 100-150 kilometrin taipaleille.

Kirkkonummella cruising-tapahtumien ”koollekutsujana” on NCK Kirkkonummi -team.

Viisykkösen haastattelema jäsen kertoo, että heitä on runsaan 10 kirkkonummelaisen henkilön joukko, jota yhdistää autoharrastus.

Teamin jäsenet haluavat pysyä nimettöminä. Syykin on selvä. Poliisi suhtautuu cruising-tapahtumiin nihkeästi ja pitää niitä laittomina.

Poliisin mukaan näin suurilla tapahtumilla pitäisi olla aina joku järjestäjätaho, joka kantaa vastuuta.

NCK-teamiläinen vetoaa siihen, että he eivät järjestä mitään tapahtumaa, vaan he kutsuvat kavereitaan tiettyyn aikaan ja tiettyyn paikkaan.

Tarkka lähtöpaikka kerrotaan yleensä some-kanavilla vasta samana päivänä. Kirkkonummi cruising on kutsuttu koolle lauantaina 21.5. kello 18.

NCK-laiset haluaisivat kehittää ja muuttaa tapahtuman läpinäkyväksi ja kokonaan julkiseksi. Siksi taustalle on perustettu yhdistyskin, joka järjestää ravintoloiden kanssa ihan julkisesti bileiltoja.

− Olemme yrittäneet olla yhteydessä Kirkkonummen kuntaan ja pyytäneet kuntaa mukaan kehittämään tapahtumaa, jolla voisi kerätä varoja esimerkiksi nuorten mopoharrastukseen, mutta vastakaikua ei ole saatu, NCK-teamiläinen kertoo.

Kokoontumispaikat ovat isoja parkkialueita. Koollekutsujat kertovat ottavansa parkkialueiden omistajiin yhteyttä ja kysyvänsä lupaa.

− Lupaa ei ole annettu, mutta toisaalta ei ole koskaan kiellettykään tulemasta.

Ylikomisario Jussi Päivänsalo Länsi-Uudenmaan poliisista tuntee hyvin cruising-ilmiön, joka on hänen mukaansa koko ajan yleistymässä. Hän puhuu jo ikuisuusongelmasta.

− Tämä on tällaista kissa ja hiiri -leikkiä. Poliisi tietää tapahtumista ennakkoon ja on paikalla, mikä syö poliisin liikennevalvontaresursseja paljon, sanoo Päivänsalo.

Poliisi on tehostanut Päivänsalon mukaan seurantaa ja Uudellamaalla on sovittu, että Itä-Uudenmaan poliisi koordinoi sitä.

− Pyrimme lähettämään jo ennakkoon kokoontumispaikoille kaksi partiota, mikä yleensä saa joitakin epäröimään pysäköintiä. Puutumme kaikkiin ylilyönteihin. Tämä on poliisille hankalaa, koska ajot voivat ulottua useiden poliisilaitosten alueelle.

Ratkaisua cruising-tapahtumiin ei poliisilla ole näköpiirissä, eikä niitä pystytä oikein kieltämään eikä estämään.

Kokoontumislaista, jolla kokoontumisia voitaisiin kieltää, ei Päiväsalon mukaan varmaankaan löydy ratkaisua. Toiminta on jo niin laajaa ja suurta.

Kirkkonummelle on tulossa joka tapauksessa vilkas lauantai-ilta ja jopa 1 000:ta autoa odotetaan.

− TikTokissa on tuoretta mainosvideota katsottu noin 30 000 kertaa. Olen kuullut, että Vaasasta saakka olisi tulossa porukkaa, NCK-lainen kertoo.

(21) kommenttia
Kommentit (21)

Kommentit (21)

Ej taida bensa vielä olla liian kallista !
Kun on vara tällaiseen hulluuteen.
Päreenpolttaja Huullunlainen.
Onneksi Kirkkonummi ei ole Portugali... Käyttäjät voivat vapaasti muuttaa sinne!
Menolippu valtiolta...
Portugalissa viikonloppuna oli vielä isommat kekkerit,niitä ei kukaan kommentoinut turhiksi ja luontoa tuhoavaksi.
voi voi
Kiitos hyvästä paljastuksesta... Eipä yllätä millään lailla tuo huumehörhöjen lisääntyminen Kirkkonummella! Kamaa kaupataan keskustan kapakoiden edessä ja kamaveikot uhkailevat ihmisiä.
Nyt on Poliisin ja kunnan mietittävä kunnon otteita näiden "kansalaisten" varalle.. Ei voi niin ettei kuntalaiset saa vapaasti liikkua ilman häirintää.
Siksi kunnan ei missään nimessä kannata tukea tuota cruisailutoimintaa!!
Pois Kirkkonummelta!!
Hyvä harrastus, itsekin tuli cruisailtua 80-90 luvun vaihteessa todella paljon kortin saamisen jälkeisinä vuosina. Tapasi kavereita ja teki jotain järkevää (tai ainakin olisi muuten voinut tehdä jotain tyhmempää). Samalla oppi korjaamana autoa ja oivalsi äänentoiston alkeet.

Sitten se negatiivinen puoli. Työkeikalla viime perjantaina itä-Helsingissä kuulin puolivahingossa parin nuoren puhuvat tulevasta tapahtumasta. On kuulemma niiin hyvät huumemarkkinat Kirkkonummella ja se oli näiden (Sipoolaisten?) suurin syy taas tulla NCK:hon. Oli ilmeisesti viime vuonna mennyt lujaa ja nyt oli tarkoitus pistää tripit vielä paremmaksi.
Caprice Classic
Hienoja tapahtumia, kiva kierrellä lasten kanssa katselemassa autoja.
Gaso
Mikä mättää antaa palaa vaan on huonopiakin harstuksia pojat on poikia
Juppi
Eiköhän suurin osa sivistyneistä Kirkkonummelaisista ole näitä päristelyjuttuja vastaan.. Onneksi :) Turhaa luonnonvarojen tuhlausta ja ilman saastuttamista meluhaitoista puhumattakaan!
Ajoa varten on viralliset sallitut paikat olemassa. Päihteet ja ylinopeudet eivät kuulu lajiin.
Lopettakaa ajelut.
Tilaisuus taisi mennä jo. En huomannut mitään ongelmia. Mitään negatiivista ei ole kuulunut. Kukaan ei ole puhunut häiriöistä.
McDonalds ja Hesburger sekä polttoaineasemat tekivät hyvän tilin.
Muualla sai ajella rauhassa kun poliisit valvoivat tapahtumaa.
Missä on ongelma?
ilmeisesti vain poliisi näkee tässä ongelman....
Freebird
Lapset on lapsia. Antaa lasten leikkiä. Mukavaa kevättä kaikille!
Heippa
Siitäpä löyty jo heti 5 kommentoijaa jotka vois painua jo turpeeseen tai ainakin jonnekin korpeen. Nää tapahtumat vaan kuuluu kaupunkeihin ja kyliin.
Cr, R'n'R
Aivan samaa mieltä.. Kirkkonummen taajamaan ei todellakaan kaivata näitä päristelijöitä! Sitä paitsi kuminpolttaminen asfaltilla parkkipaikoille on kielletty!!
Häiritsee asiakkaita todellakin!
Mukavaa yhdessäoloa ja tekemisen meininkiä,niin sitä pitääkin.
Kohta tulee vastaan vain tuttuja.
Jos osallistujat eivät riko tieliikennelakia (eivär kaahaa yleisellä tiealueella, kuskit ovat selvinpäin, ajoneuvot lainmukaisia) niin paremminkin kannustettavaa toimintaa kun nuoriso ja nuoret aikuiset ovat poissa oikeasti pahan teosta. Kyllä minuakin vituttaa basson jauhanta sen hetken kun kohdalle sattuvat mutta aika hemmetin paljon pienempi riesa kuin vaikka tulla narkkarin ryöstämäksi tai pahoinpitelemäksi kauppareissullaan. Joskus vuosikymmen sitten vastaavissa moottoripyörä "tapahtumissa" eli cruisingeissa käyneenä en ymmärrä tämän ympärillä olevaa kolossaalista persekipeilyä suhteessa sen aiheuttamiin hetkellisiin mahdollisiin haittoihin.
Nettoveronmaksaja Kirkkonummelle muuttanut
Jos kerran NCK Kirkkonummi -team pyytää kavereitaan kuntaan häiritsemään kunnan asukkaita järkyttävällä metelillä mikä näistä lähtee, MIKSI HEITÄ EI LAITETA TÄLLAISESTA VASTUUSEEN???

Ja Prisma & Citymarket, sulkekaa parkkipaikkanne vaikka betoni porsaille jos se ei muuten onnistu. Ei teidän kauppojen parkkipaikat ole tarkoitettu alun alkaenkaan tällaiseen toimintaan, vai kuinka?
Miksi pitää tulle kirkkonummelle häiritsemään????
Voi hyvää päivää Anonyymi!! Kaikissa edellisissä meetingeissä jaettu kymmeniä sakkoja huumeista, ylinopeudesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamista.. Tuskin nytkään Poliisi jää tyhjin käsin..
Vai on laillista touhua.. Joopa joo :(
Toivottavasti Prisma tai Citymarket tekevät rikosilmoituksen näistä. Menkää kuvaamaan rekisterikilvet.
Someen rekkarit vaan.
Menkää metsään tai pellolle pelleilemään!! Hyvä Kirkkonummen kunta.. Näihin ei missään nimessä kannata panostaa. Järkyttävää meteliä, ilmakehän tuhoamista, päihteitä ja ylinopeuksia/liikenteenvaarantamista!!
Menkää muualle mesomaan!!!!
Laittomuus tai laillisuus ei voi olla se, mikä on poliisin mielipide. Poliisin pitää esittää faktaa väitteensä tueksi.
Anonyymi
Eipä taida bensan tai dieselin nykyhinnat tälle porukalle olla ongelma :D
Köyhä autoilija

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä