(1) kommentti

Kirkkonummelle tulee uusi liikuntakeskus – teollisuushalliin avataan 11 padel-kenttää

Padel-harrastajille rakennetaan Veikkolaan teollisuushalliin kentät. (kuva: Oy Padelton Oy)

Kirkkonummella avautuu tänä vuonna harrastusmahdollisuus uudelle lajille. Veikkolaan isoon teollisuushalliin rakennetaan 11 padel-kenttää.

Padel on nopeasti kasvava laji Suomessa. Pelinä se on tavallaan tenniksen ja squashin yhdistelmä. Lajin harrastajia lasketaan olevan noin 35 000 ja kenttiä koko maassa noin 270.

Padelton-niminen yhtiön on vuokrannut Veikkolasta Teollisuustie 8:sta uudehkon teollisuushallin, jossa on tilaa yli 4 000 neliötä. Halli jäi tyhjilleen tiloissa toimineen koneliikkeen konkurssissa toissa vuonna.

Padelton avaa tässä kuussa kentät Kotkaan ja toukokuussa kaksi ulkokenttää Hankoon. Veikkolan kentät pyritään saamaan käyttöön ensi syksynä.

Yhtiön taustalla on yksityishenkilöitä, jotka ovat innokkaita Padel-harrastajia. Veikkola valikoitui sijaintipaikaksi tarkoitukseen sopivien tilojen takia.

− Sopivien tilojen löytäminen on ollut haastavaa. Tilan pitää olla tarpeeksi korkea ja iso, eikä sisällä voi olla kantavia tolpparakennelmia, kertoo Mikael Simelius Padelton Oy:stä.

Veikkolan Padel-keskukseen tavoitellaan asiakkaita laajemmalta alueelta. Keskus on moottoritien vieressä ja pääkaupunkiseudulta on Veikkolaan nopea tulla.

Hallista on Simeliuksen mukaan tarkoitus tehdä viihtyisä, ja tiloihin tulee myös kahvila.

− Padel sopii kaikenikäisille. Kynnys ryhtyä pelaamaan on hyvin matala toisin kuin esimerkiksi tenniksessä, jota pitää osata jonkin verran, jotta pelaamisesta voi nauttia, Simelius toteaa.

Pelia pelataan yleensä nelistään. Kenttä on kooltaan 10x20 metriä, ja sitä reunustavat seinät. Pallo saa osua seinää ja kimmota siitä kuten squashissa.

(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Ihanaa, yksi monista touhuista jota voi harrastaa housut jalassa...
Jess..i...

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä