(25) kommenttia

Kirkkonummella lähes 1 000 tartuntaa kahdessa viikossa – ilmaantuvuus nousee jyrkästi

Koronatartuntojen määrä jatkaa kasvuaan. Helsingin seudun kehyskunnissa tartuntatilanne seuraa pääkaupunkiseudun kehitystä.

Kirkkonummella raportoitiin maanantaina 214 uuttaa tartuntaa. Luvussa on mukana kolmen päivän tartuntoja viime perjantaista lähtien.

Kahden viime viikon aikana on Kirkkonummella tilastoitu 989 uutta koronatartuntaa.

Ilmaantuvuus (tartunnat/100 000 asukasta) on noussut lähes 2 500:aan.

Tartuntatilanne on vielä pääkaupunkiseutua parempi, mutta tilastokäyrä nousee yhtä jyrkästi Kirkkonummella ja useissa kehyskunnissa kuten esimerkiksi Nurmijärvellä, Tuusulassa ja Järvenpäässä.

Korkein ilmaantuvuus Helsingin seudun kehyskunnista on Keravalla, yli 3 300.

Koko Suomen korkein ilmaantuvuus on Vantaalla ja Helsingissä, noin 4 000. Espoossa vastaava luku on vajaat 3 300.

(25) kommenttia
Kommentit (25)

Kommentit (25)

Maskia käytetty. Käsidesiä käytetty. Ei Koronaa. Luotan Mika Salmiseen.
Happy Sunshine
Nimimerkille "Kiitos maskien käyttäjille". THL arvioi vuonna 2020, että mikäli Suomessa ei tehtäisi rajoitustoimia, kuolleita olisi tullut vuodessa n. 3400. Minusta se ei ole kovin paljon. Suomessa kuolee vuosittain jo MRSA-bakteereihin n. 1400 hlöä, syöpiin yli 10 000 eikä näidenkään kohdalla mitään rajoiteta. Kausi-infulenssaan kuolee vuositasolla 400-800 ja influlenssaan on sentään joka vuosi uusi rokote. Ei tämä korona lukujen valossa erityisen pahalta näytä. Mutta saahan sitä tietysti pelätä jos se helpottaa...
Tauti siinä missä muutkin
Hämmästyttää suuresti yhä nämä maskiuskovaiset! Katsokaa nyt hyvänen aika niitä tartuntalukuja. Sanoin jo vuosi sitten, että jos tämä asia olisi maskeilla ratkaistu, se olisi jo tehty. Itse en ainakaan aio osallistua maskeista kertyvän massiivisen jätevuoren kasvattamiseen. Ja ne hysteerikot jotka täälläkin peloissaan huutelevat, katsokaapa huviksenne pk-seudun tartuntatautilääkäreiden ulostuloa tällä viikolla. Ovat ihan lääkärit sitä mieltä, että korona tulisi rinnastaa mihin tahansa hengitystieinfektioon (flunssaan!). Näin olisi pitänyt tehdä aikaa sitten. THL puolestaan esittään tartunnanjäljityksestä luopumista. Pelokkaat voivat tosiaan tilata ruoat kotiin ja lukkiutua sinne.
Ei enää maskeja
Ei tälle enää kukaan voi mitään, turhaa syytellä toisiaan.
Cecilia Sankkeri
Miten pidät bussissa turvavälit.. Et mitenkään ja rokote ei suojaa tartunnalta vaan saat sen ehkä lievempänä.. Eli tekosyitä sinulla!!
Maski päähän kaikille!!!
Luuleeko joku ettei kylän kaupoista voi saada koronaa? Tottakai voi saada ja on saanutkin, myös henkilökuntaa on koronassa tasapuolisesti joka ketjulla.
Anonyymi
Corona Suomeaasa leviää. Päivä luvut n.10 000 ja tuntuvat kasvavan, siten että 2 kuukauden kuluessa puolet kansasta saanut tartunnan.
Hallituksen strategia, testi, eristä, jäljitä, hoida, on maanparhaiden asiantuntijoiden mukaan epäonnistunut täydellisesti ja nyt tarvittaan uusi strategia viruksen torjumiseksi. Maan hallitusksen mukaan, mikäli ei pystytä hoitamaan kaikkia, kuormittavuutta pyrittäisiin rajoittamaan erilaisilla kovilla rajoituksilla. Testeistä luovuttaan, vain sairastuneet tastattaisiin. Mahdotonta estää viruksen leviämistä.
nim. niinhän siinä kävi, pitihän se jo arvata
En käytä maskia, rokotteet olen ottanut ja pidän turvavälin ja pesen käsiä. Joidenkin vihainen tuijotus bussissa välillä huvittaa.
Ei tämä lopu.
Siinä vasta on valittaja joka ei voi pitää maskia pysy himassa
Anonyymi
Aivan varmasti maskin käytölle ja rokotuksilla on perusteet.. Turha yrittää mitätöidä faktoja!!
Vähättely - tekniikka ei toimi, ehkä se helpottaa näiden koronankieltäjien omaa oloa... Faktaa se ei muuta miksikään.. Eli kuolleiden/sairastuneiden määrä olisi massiivinen, jos mitään rajoitustoimia ei olisi tehty. Voittehan te itse pysyä vähemmistönä poissa julkisilta paikoilta, onneksi suurin osa suomalaisista on fiksuja ja noudattaa suosituksia :)
Kiitos maskien käyttäjille:)
Miten nämä samat valittajat jaksavat vielä kaksi vuotta myöhemmin valittaa maskin käytöstä!? Johan se on kuultu ja nähty että mitkään maskit ja rokotteet ei korona tartuntaa estä!
Suomessa ei yhä edelleenkään ole lakia muutettu millään tavalla maskien suhteen. Se ei ole pakollinen yhtään missään.
Jos noin pelottaa, pysykää kotonanne vaikka hamaan hautaan asti. Kyllä ihmisten pitää myös elää eikä vain olla.
Lopettakaa jo tuo ikuinen valitus
Ryhdistäydy itse ja käytä maskia/desinfioi kädet kauppaan tullessa!! Korona ei myöskään ole influenssa.. Luulisi jokaisen vähänkään älyävän jo tajuavan eron! No ehkä näille vähättelijöille/ohjeistuksista piittaamattomille kalahtaa omaan nilkkaan ja ääni muuttuu kellossa!!
Älä vähättele koronaa/ohjeita!!
Maskittomat pois kaupoista ,eilenkin prismassa oli useampikin. Ja vahvat hajusteet...
huolestunnu kansalaien
Käyttääkö kukaan Koronavilkkua enään? Sillä saisi altistumistiedot nopeasti ilmoitettua.
Koronavilkku on puhelimessa!
Tuskinpa kylän kaupoissa tartuntaa saa ellei jää kavereiden kanssa rupattelemaan ilman maskia,.mutta on edelleenkin suuri riski mennä Espoon tai Helsingin suuriin kauppakeskuksiin jopa maskinkin kanssa?
Älä poista maskia!
Tilatkaa ruokaostokset kotiin jos ahdistaa, ei sinne kauppaan ole pakko kenenkään mennä. Tämä uhriutuminen on jo säälittävällä tasolla.
Ryhdistäytykää
Kyllähän influenssalla on taipumus levitä.
Anina
Enää ei voi muuta sanoa kuin, että on törkeää tulla esim. ruokakauppoihin ilman maskia ja kävellä käsidesipullojen ohi piittaamattomasti. Näin ainakin Masalan kaupoissa tapahtuu, ja usein nuoret aikuiset miehet toimivat tällä tavalla.Toki kaikissa ihmisryhmissä tapaa näitä maskittomia kansalaisia tai ulkomaalaisia. Pyydän vakavasti pitämään maskia asioidessa kaupoissa, koska meidän kaikkien on käytävä ruokaa ostamassa.
Melkein itkettää
Edelleen esim. Keskustan Salessa porukkaa ramppaa ilman maskia!!!
Edesvastuutonta...
Hyvin menee ja Testi ajan saa viikon päähän!! Mikä järki oli lopettaa urheilupuiston testausasema???
Älytöntä säästöä??
Testauskapasiteetti taisi puolittua vuodenvaihteessa ja testiinpääsyssä on monen päivän viive. Nämä tulokset eivät kerro todellista tilannetta mitenkään.
Pää pensaaseen vaan
Ei paha, sairastetaan jos tulee tartunta ja elämä jatkuu. Pääasia että emme laita kouluja ja yhteiskuntaa kiinni.
Setämies
Olisi ehdottomasti pitänyt aloittaa opiskelut etänä.
Anonyymi
Ja tämä luku tulee vain jyrkästi kasvamaan, kun joululomalta palattiin hallitsemattomasti takaisin lähiopetukseen.
Anders
Katsotaan viikon kahden päästä mitä koulujen alku toi tullessaan.
Anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä