(12) kommenttia

Kirkkonummella asvaltoidaan noin 10 kilometriä – päällystystöissä jaetaan nyt niukkuutta

Kantatietä 51:tä päällystetään Munkimänen ja Pikkalan välisellä osuudella. (kartta: ELY)

Kirkkonummen maanteille ei ole luvassa tänä kesänä mittavia päällystystöitä. ELY-keskuksen ohjelmassa ovat noin 10 kilometrin asvalttiurakat.

Ainoat isot kohteet tässä vaiheessa Kirkkonummen alueella ovat kantatie 51 päällystäminen Kirkkonummen keskustasta Siuntion Pikkalaan ja Turunväylän asvaltointi Veikkolasta Palojärvelle.

51:n päällystäminen on jo aloitettu noin 8 kilometrin matkalla.

Tieosuudella pudotettiin nopeusrajoitusta helmikuussa 60:een tievaurioiden takia. ELY-keskus katsoi, ettei paikkaamalla tien kunnostaminen enää onnistu.

Turunväylällä päällystetään vajaat 7 kilometriä Kirkkonummen ja Vihdin alueella.

Muita päällystyskohteita ei valtion eli ELY-keskuksen hoidossa olevilla maanteillä Kirkkonummella ole ainakaan vielä tiedossa.

Moottoritie Kivenlahdesta Kirkkonummelle on vielä 6 vuotta kokonaan Destia Oy:n hoidossa ja yhtiö vastaa myös päällysteen kunnosta.

Kirkkonummen kunta puolestaan vastaa omista katualueistaan ja niiden hoidosta.

Kehä III:lla päällystetään Espoon alueella noin 3 kilometriä Kauklahdesta Turunväylälle saakka.

Turunväylällä asvaltoidaan puolestaan Espoossa noin 1,7 kilometriä Lommilasta Nupuriin.

Kolmen viimeisen vuoden aikana Kirkkonummella on ollut useita päällystyskohteita kuten Lapinkylä-Virkkala -maantie, Masalantie, Porkkalantie, Upinniementie ja Eestinkyläntie.

ELY-keskuksen päällystysurakoiden kilpailutus jatkuu vielä kevään aikana ja lopullinen päällystysohjelma valmistunee kesäkuun loppuun mennessä.

Tänä kesänä asfaltointitöitä alueella tekevät urakoitsijat PEAB Industri Oy, Asfalttikallio Oy ja GRK Infra Oyj.

Uudenmaan ELY-keskuksen alueella Uudellamaalla, Kanta- ja Päijät-Hämeessä päällystetään tänä vuonna yhteensä noin 500 ajoratakilometriä maanteitä. Tämän lisäksi tullaan päällystämään myös kävely- ja pyöräväyliä.

Tämän vuoden noin 500 ajoratakilometrin päällysteohjelma on hieman alhaisemmalla tasolla kuin viime vuosina. Syynä on muun muassa päällystystöissä käytettävien raaka- ja polttoaineiden hintatason merkittävä nousu kuluvien kuukausien aikana.

Tällä työmäärällä huonokuntoisten jaksojen määrää, korjausvelan kasvua ei saada pysäytettyä, vaan huonokuntoisten teiden osuus tulee kasvamaan, ELY-keskus toteaa.

Laskelmien mukaan Uudenmaan ELY-keskuksen alueella tulisi vuosittain päällystää reilu 700 ajoratakilometriä maanteitä, jotta korjausvelan kasvu saataisiin pysäytettyä.

(12) kommenttia
Kommentit (12)

Kommentit (12)

Kylläpä oli hyvä ajaa Lauantaina uuden pinnan päällä...ja pian on koko luvattu tieosuus käytössä hyväkuntoisena tienä.
Hyvää pintaa turvallisesti
Jos näistä huonokuntoisista teistä jotain hyvää haluaa löytämällä löytää niin ehkäpä kaaharit joutuvat nyt ajamaan rauhallisemmin etteivät rysäytä autojaan ja moottoripyöriään kuoppiin. Ja ehkäpä myös keskellä tietä rivissä ajavat pyöräilijätkin valitsevat muita reittejä.
Ainakin toivoa sopii
@Tolsalainen
Näinhän se on, että paikataan yleensä vain se yksi vauriokohta kymmenestä, mikä on erittäin typerää ja kukaan ei valvo asiaa.
Kyllä sitä kyrsii itseäkin, kun pitäisi jokainen vauriokohta ilmoittaa erikseen, vaikka ne olisi 2m päästä toisistaan.
Esim. Viimeksi ilmoitin (1 ilmoitus) rautatiesillan mutkan kohdalla olevista useista päällystevaurioista ja K-kaupan suojatien edessä olevista vaurioista ja lopputulos on kaikkien nähtävissä. Noh "jotain tarttis tehrä".
Hyvää kesää kuitenkin kaikille Tolsalaisille ja muistetaan taas jatkossakin väistellä iänikuisia päällystevaurioita.
palauteväylä.fi
Tehkää ilmoituksia eteenpäin. www.palautevayla.fi
Ei kukaan korjaa tietä jollei tule virallisia valituksia.
Mietiskelijä
Ihan keskustassa esimerkiksi Kirkkonummentiellä ja Överbyntiellä olisi täytettävää ja asfaltoitavaa.
Kuopan pohjalta
Nyt ei pidä sekoittaa Valtion ELY:ä, jolla siis vastuullaan lähtökohtaisesti tiet, ja kuntaa jolla siten kadut, kujat, jne. (Sen jälkeen on vielä yksityistiet joista eri hoitokunnat yleensä vastaa.)

Eli Heikkilänpolku on kunnan vastuulla kun taas Tolsantie on enimmäkseen ELY:n. (Tolsantie on kunnan vastuulla Laajakalliontien risteyklsestä rautatien alikulkuun asti)

Tässä artikkelissa kerrottiin siis ELY:n tulevista kesän korjauksista. Kunte tekee jonkin verran korjauksia myös.
Jerri Kämpe-Hellenius
@palauteväylä
Tolsantiellä edelleen isoja kraattereita. Ilmeisesti kun sitä kautta ilmoittaa reiästä, joku tulee ja paikkaa sen yhden reiän ja jättää muutaman metrin päässä olevat vieläkin isommat vauriot korjaamatta. Ilmeisesti tuovat juuri sen verran asvalttia mukanaan että saavat yhden reiän paikattua. Tosi fiksua toimintaa...
Tolsalainen
Sundsbergintietä on nyt rouhittu sieltä täältä ja ilmeisesti sitä korjataan paikkaamalla. Hyvä. Mutta mutta: näyttää jäävän vielä monta kuoppaa niiden paikkojen väliin.
Äitinsä tytär
ihmettelijälle: Ei ne laita mitään kuntoon, jos eivät tiedä siitä mitään. Nähkää vähän vaivaa( koskee kaikkia tien käyttäjiä) ja menkää semmoiselle internet sivustolle kuin [palauteväylä.fi].
Se on helppokäyttöinen. Karttaan merkitsee vain kohdan ja valitsee mitä asia koskee ja on myös vapaa tekstikenttä, mihin voi kirjoittaa lisätietoja. Sitä kautta viesti menee eteenpäin siitä vastaavalle urakoitsijalle, joka sitten korjaa tai on korjaamatta(raha asia).
Itse olen käyttänyt sitä viimeksi Tolsantien reikien ilmoittamiseen ja osa niistä on korjattu.
palauteväylä.fi
Kuten myös Tolsantiellä...
Anonyymi
Kolmen viimeisen vuoden aikana on asvaltoitu myös valtaosa Veikkolaa.
Veikotar
Laitakaa Heikkilänpolun tieosuus myös kuntoo kuoppia on useampi .KIITOS.
ihmettelijä

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä