(7) kommenttia

Kirjaston rakentaminen alkoi purkutöillä – kolmen vuoden urakka

Uudesta lehtilukusalista avautuu näkymä kirkolle. (kuva: JKMM Arkkitehdit)

Kirkkonummen pääkirjaston laajennus-ja remonttiprojektissa on päästy vasaratöihin ja tositoimiin. Ensin puretaan vanhan kirjaston tekninen siipi. 

Nykyisten teknisten tilojen purkaminen ja siirtäminen pois purettavasta siivestä on alkanut. (Purettava osa, katso kuva pohjapiirustuksesta)

Laajennuksen maanrakennustyöt aloitetaan marraskuussa, ja seinät alkavat nousta ensi kevään lopulla. 

Hankeen aloittamisella on kiire. Kirkkonummi saa valtiolta 2,06 miljoonaa avustusta kirjastoon, mutta tiukka ehto on, että rakennustyö alkavat tämän vuoden puolella.

Laajennettu ja uusittu pääkirjasto maksaa yhteensä noin 10,5 miljoonaa euroa.

Varsinainen kirjastotoiminta jatkuu pääpiirteissään normaalisti, mutta rakentaminen tuo meluhaittoja, liikennettä, pölyä ja mahdollisesti tietoliikennekatkoja.

Joitakin toimintoja tullaan kirjaston mukaan järjestämään mahdollisesti rajoitetummin. 

Kun laajennusosa valmistuu, kirjastotoiminta siirtyy uuteen rakennukseen ja nykyinen kirjastotila korjataan. Uudistunut koko talo saadaan käyttöön 2019. 

Laajennuksen myötä kirjaston tilat kaksinkertaistuvat. Taloon tulee asukaspuisto, nuorisotila, musiikkileikkikoululle tilat, monitoimisali ja Luckan.

Opiskeluun ja työskentelyyn tulee myös hiljaiset ajanmukaiset tilat. Asiakkaiden käytössä on myös kahvila.

Uuden kirjaston rakentumista voi seurata Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

> Lue lisää: Katso uusimmat kuvat kirjastosta – Näyttääkö nyt paremmalta? (Viisykkönen 16.6.)

(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

Samalla kun uuditetaan kirjastoa ulkoisesti, voitaisiin tehdä myös pieni hallinnollinen uudistus: liittyminen HelMet-kirjastoihin. Helpottaisi varmasti monien elämää, kun kirjoja voisi vapaasti lainailla ja palautella myös mm. Helsingissä ja Espoossa. Kirkkonummelta kuitenkin useat opiskelevat tai käyvät töissä em. kaupungeissa. Itse en juuri ikinä käy Kirkkonummen kirjastossa, koska kirjavalikoima on pienehkö verrattuna HelMetiin ja toisaalta, ne tulee palauttaa vain ja ainoastaan Kirkkonummelle.
Opiskelija
Hyvä juttu
toivottavasti tulee ilmava ja avara

nykyisessä on vanhan "haju"
Anonyymi
Mikä se Varuboden Osla halli sitten on?
Pallohukassa
Mahtavaa, että sivistyksellekin on tilaa Kirkkonummella. Maltan tuskin odottaa!
Anonyymi
Sanokaas mikä mikä tuollaisen Luckanin idea on? Ei ole ikinä oikein auennut että mitä virkaa niillä on?
Woot?
Eiköhän se palloiluhalli rakenneta espooseen tai vantaalle kait nää r: läiset +nämä muut vastaanlaittajat sen saa järjestettyä ,,,,
Anonyymi
Hienoa että saadaan tällainen uusi kulttuurin kehto kylään. Seuraavaksi katse pitääkin kääntää urheiluun. Kylälle tarvitaan uusi palloiluhalli. Mieluiten yksityisellä rahalla, mutta sekään ei auta jos kunta ei pysty osoittamaan tonttia.
sdkfz

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä