(10) kommenttia

Kh: Kunnan lomautukset toimeen äänin 11 - 2

Kirkkonummen kunnan lomautukset toteutetaan kuten aiemmin on suunniteltu. Kunnanhallitus päätti maanantai-iltana lomautuksista ja 17 henkilön irtisanomisesta äänestäen.

Kirkkonummi irtisanoi tiedotuspäällikön

Päiväkotien ruokahuolto vielä auki

Pääkirjoitus: Kunnan säästöt - oliko kaiken väärti?

Lomautus koskee lähes koko henkilöstöä mukaan lukien kunnanjohtaja ja muut toimialajohtajat. Pääsääntöisesti lomautukset ovat 14 päivää. Peruskoulun ja lukioiden opettajien pakkolomat ovat seitsemän päivää.

Samalla kunnanhallitus päätti irtisanoa 17 vakanssin haltijat. Muihin irtisanomisiin on tarkoitus palata myöhemmin. Yt-neuvottelujen jälkeen joulukuussa kunnan johto kertoi, että kaikkiaan 60 kunnan työntekijää irtisanottaisiin.

Kunnanhallituksessa 1. varapuheenjohtaja Ari Harinen (SDP) esitti, että kunta luopuisi kokonaan lomautuksista. Häntä kannatti kunnanhallituksen toinen varapuheenjohtaja Pekka M. Sinisalo (PS).

Ehdotus ei saanut muilta kunnanhallituksen jäseniltä kannatusta, ja se hävisi äänestyksessä 2-11.

Harinen lisäsi päätöksen eriävän mielipiteensä. Harisen mielestä lomautukset eivät ole se rakenteellinen muutos, jolla talouden tasapainottamisohjelmaa viedään vastuullisesti eteenpäin.

- Lomautukset jäävät suurimmaksi säästötoimenpiteeksi tässä päätöksessä. Ne eivät myöskään kohdistu tasapuolisesti kaikkiin työntekijäryhmiin, Harinen totesi.

KORJATTU (klo 22.50): Ari Harinen esitti kokouksessa, että kunta luopuisi lomautuksista, ei irtisanomisista.

(9.1.) K-nummi: Ensi vaiheessa 17 irtisanotaan 

(10) kommenttia
Kommentit (10)

Kommentit (10)

Oliko kunnanhalltuksen päätös irtisanomisista ja lomautuksista laillinen? Huhut kertoo, että kunnanhallituksen puheenjohtaja Raija Vahasalon olisi pitänyt jäävätä itsensä päätöksenteosta. Vahasalo on virkavapaalla rehtorin toimesta ja virkavapauden myöntäjä on Kirkkonummen kunta. Ei kai kunnan työntekijä voi olla päättämässä omista asioista.
Tilannetta seuraava
Ollaan eletty yli varojen, nyt maksetaan siitä. Syitä tähän on varmaakin monia, nyt on viimeistään aika toimia ja kääntää kurssi. Kirkkonummi ei taida olla ainut kunta jossa säästetään?
Kake
Lomautus on lamautus, ja sen päättäjät tulevat valitettavan karvaasti toteamaan. Tästä alkaa alamäki, jonka lopussa ei ole hyppyriä. Pitääkö kaikki aina kokea ja oppia vaikeimman kautta?
Sivusta Seuraaja
Rekrytointi ei ainakaan helpotu näillä toimenpiteillä.. Kunnan yhtenä tavoitteena on nostaa opettajien ja päivähoitohenkilöstön (lastentarhanopettajien ja lähihoitajien) kelpoisuusprosenttia, mutta millä ilveellä kuntaan saadaan houkuteltua henkilökuntaa? "Tervetuloa Kirkkonummelle! Lomautus odottaa sinua!"????
Huh huh!
Voimia niille, joihin irtisanominen kohdistui.
Sorry for You
Olisiko pitänyt kysyä äänestäjiltä yksi kysymys : palvelujen alasajo vai korkeampi veroprosentti?.....
väärin äänestänyt
Niinpä, työntekijät ei ole kuntaa tähän tilanteeseen vieneet.
Työntekijät eivät ole olleet tekemässä huonoja päätöksiä.
Kunnantalo maksaa maltaita , terveyskeskus hajoaa käsiin ja uutta ,,, milloin se aiotaan toteuttaa ?
Riskillä ollaan menossa, kun lomautukset toteutuu.
Riskillä eteenpäin
Onpa ikävää luettavaa. Saas nähdä paljonko sitä säästöä sitten loppujen lopuksi tulee ??? Mitenkähän nämä lomautukset hoidetaan päivähoidossa, vanhusten hoidossa ja kouluissa ?
Pirkkis
Noinkohan säästöjä lomautuksilla ja irtisanomisilla syntyy? Palvelutaso laskee entisestään, vai voiko se enää laskeakaan. Paljon parempi vaihtoehto olisi ollut kunnallisveron korottaminen 0,25%:lla, näin "kurjuutta" olisi jaettu tasapuolisemmin kaikille. Kunnan päättäjien ja luottamushenkilöiden olisi pitänyt osata hoitaa kunnan taloutta paremmin jo muutama vuosi sitten. Vastuu kunnan taloudellisesta tilanteesta on kuitenkin luottamushenkilöillä!
veronmaksaja ja kunnan työntekijä
Lomauttamiset tulee varmasti maksamaan Kirkkonummen kunnalle paljon.
Kuinkahan päivähoito tullaan hoitamaan ? Kun jo nyt ollaan tilanteessa, että käsipareja ei ole riittävästi. Työnantaja ottaa tietenkin vastuun , mutta ei toivoisi yhtään ainoaa ikävää tapahtumaa lapsille.
Lasten puolesta

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä