Viisykkönen.fi /
Uutiset /
Keskustan mittavat liikennehankkeet: Uusi silta ja toriparkki ensin, rautatien alikulku ehkä 9 vuoden päästä
03.07.2019
11:11
(25) kommenttia
Keskustan mittavat liikennehankkeet: Uusi silta ja toriparkki ensin, rautatien alikulku ehkä 9 vuoden päästä
Kirkkonummen kunnalla on edessään paitsi valtavia taloinvestointeja myös erittäin suuret tarpeet korjata liikenneyhteyksiä erityisesti kuntakeskuksessa.
Kunnassa on hahmoteltu aikatauluja ja laitettu alustavia hintalappuja pitkät listat osana talouden tasapainotusohjelmaa. Talohankkeista on kerrottu jo aiemmin. (Lue: Viisykkönen 7.6.)
Suuriin liikennehankkeisiin pitäisi löytyä 10 vuodessa arviolta 50 miljoonaa euroa, jotta etenkin keskustan liikennesolmut saataisiin avattua ja estettyä uusia syntymästä.
Uudesta katuyhteydestä rantaradan ali on puhuttu pitkään. Radan alitusta on suunniteltu rautatieaseman länsipuolelta suurin piirtein Lidlin nurkalta.
Jo vuosia sitten oli ajatuksena rakentaa uusi alikulkuyhteys ensin ja sen jälkeen korjata Kirkkonummentien nykyinen rautatien ylittävä silta.
Järjestys muuttui sen jälkeen, kun silta todettiin niin huonokuntoiseksi, että raskailta ajoneuvoilta piti kieltää sillanylitys. (Viisykkönen 10.11.2017)
Kirkkonummentien silta pitää käytännössä rakentaa uudelleen. Samalla kuitenkin liikenteen pitää päästä rullaamaan radan yli, koska järkevää kiertotietä ei ole.
Siltahankkeeseen yritetään päästä melko nopeasti ja valmista pitäisi olla 3-4 vuoden kuluttua. Hinnaksi on hankkeelle arvioitu noin 8 miljoonaa euroa.
Uutta radan alikulkua saataneen odottaa pitkään, todennäköisesti 8-9 vuotta. Rakentamisaikatauluksi on hahmoteltu vuosia 2026-2028.
Keskustan isojen liikennehankkeiden listalle on viimeisimpänä kiilannut toriparkki eli noin 100 autopaikan pysäköintihalli Kirkkonummen torin alle. (Viisykkönen 18.1.)
Torin ympäristöön kaavaillaan parhaillaan useita uusia asuinrakennuksia. Kirjasto valmistuu ensi vuonna ja molemmille lukioille suunnitellaan yhteistä kampusta kirjaston naapuriin.
Nykyisen ison parkkialueen paikalle kaavoitetaan kerrostaloja. Tontin omistaa kunta. Torialueen pysäköinti pitää ratkaista ennen kuin uusista rakennushankkeista päätetään.
Kirkkotorin pysäköintilaitos maksaa arviolta 8 miljoonaa euroa. Rakentaminen voisi alkaa noin neljän vuoden kuluttua.
Kirkkonummentien ja Överbyntien risteysalueen parantamista on suunniteltu vuosiksi 2022-2023.
Masalassa suurin liikennehanke on Masalanportin ja lähialueen liikenneyhteyksien parantaminen. Se voisi olla ajankohtaista 5-6 vuoden kuluttua.
Veikkolassa ei ole näköpiirissä yli miljoonan euron liikennehankkeita lähivuosina muuta kuin meluaita moottoritielle. Se pitäisi olla valmis ensi vuonna.
Jos oikoratahanke etenee vauhdilla, voi Veikkolassakin tulla kunnalle mittavia rakennusinvestointeja.
Kommentit (25)
12.09.2022
10:26
Yle: Kaukolämpö on Kirkkonummella kalliimpaa kuin monin paikoin ja hinta uhkaa nousta
09.09.2022
15:57
Hornet pyyhkäisee Kirkkonummen keskustan yli hyvin matalalla – ei tarvitse pelästyä
09.09.2022
10:06
Kerrostalon asunnossa tulipalo kunnantalon naapurissa – asunto oli täysin liekeissä
06.09.2022
10:26
Vantaa haluaisi myydä oman osansa Porkkalanniemen virkistysalueesta, josta se omistaa kolmasosan
05.09.2022
19:44
Kunnan suurin rakennushanke hyväksyttiin lähes yksissä tuumin, vaikka kustannukset nousivat 40 prosenttia
03.09.2022
16:05
Juna ja kuorma-auto törmäsivät, yli 1 000 ihmistä altistui säteilylle – onneksi tämä oli vain harjoitus
01.09.2022
08:52
Wolt-kuskit aloittavat Kirkkonummella – ruokaa voi tilata aluksi yhdeksästä ravintolasta
31.08.2022
11:28
Kommentit (25)
Radan alitus tai ylitys jalankulkijoille ja pyöräilijöille KCM:n ja Prisman välissä on ensiluokkaisen tärkeä. Hissit ja muut suljetut järjestelyt eivät toimi vaan lisäävät häiriköintiä. Tällä hetkellä Kirkkolaakson ja Heikkilän asukkaat, niin nuoret kuin vanhat, kulkevat Alkoon ja Prismaan Jolbyojan myötä radan alta jalkaisin. Poikkeuksena "korkean veden aika". Tätä reittiä kiitellään nimellä "Kunnan tarjoama reitti palveluihin".
Politiikka on kansalaisten kuuntelemista ja sen perusteella harkintaa yhteisten verovarojen käytöstä. Siitä on pula. Virkamiehistö on toinen asia. Kuka palkkanne maksaa VIRKAMIES/VIRKANAINEN ?
Viimeiseen viiteen vuoteen kunnassa on kuitenkin saatu tuskin mitään aikaan. Pitkään vatuloidut terveyskeskus- ja kouluhankkeet ovat edelleen työn alla. Yrittäjien toivomista uusista liiketila- ja toimistorakennuksista ei ole kuulunut pihaustakaan. Nyt radan alituskin siirtyy ensi vuosikymmenen loppuun?
Joo moro, kattellaan.
Mutta Tarmoa ja kumppaneita kiinnostaa vain yksityisautoilu pääkaupunkiin, ei kunnan julkinen tai muukaan liikenne. Kunnanjohtaja oli uutisissa heti kommentoimassa ruuhkamaksuja, vaan ei ole kommenttia näkynyt kun julkista liikennettä pitäisi kehittää.
Kun Prisman rampilta noin kolmasosa autoista ruuhka-aikaan kääntyy Prismaaan, niin
sumppu rampilta poistuisi näin edullisesti ja nopeasti.
On turha taas syyttää valtiota rahoitusten puutteesta! Suunnitelmat ja ja rahoitustarpeet pitää AINA tehdä tulevaisuutta silmälläpitäen eikä vasta sitten kun märkä housuissa alkaa jäähtymään.
Yllä mainitut päättäjät, vastatkaa rehellisesti tämän jutun kommentteihin, koska on anottu rahoitusta rautatien alituksen rakentamiseen? On vastuutonta aina vaan syyttää esim valtiota rahoituksen puuttumisesta. Kertokaa nyt kerrankin totuus, mikäli jonkunlaista selkärankaa löytyy.
Tunnelin rakentaminen pitäisi olla kiireellisin hanke jotta kylän useisiin parkkihalleihin riittää käyttäjiä. Muita palveluita keskustassa ei juuri enää ole, kiitos pitkäpiimäisen ”suunnittelun”.
Eikö kunnassa ole enää muunlaista ammattitaitoa kuin suunnitella jopoiluväyliä ja parkkeja? Osa meistä liikkuu vielä raskaalla kalustolla, mutta ei kirkkonummen liikenneympyröissä tai jopoparkeissa.
Rautatien alituksen osalta Lidl:n takaa niin osa investointikuluista kuuluu valtion maksettavaksi. Niitä rahoja ei vaan ole valtiolta näkynyt... (vrt. miten kauan on Veikkolan meluvalllia odotettu.)
51:n liittymä
niin kuten Jalmari kertoo on pisaraliittymäsuunnitelmat olemassa. Mutta taas on valtion ELY-keskuksen rahoitusta vailla se hanke. Nythän ovat köyhän miehen suunnitelmissa liikennevaloja tuomassa risteyksiin. (Ja kun joku puhui Masalasta niin siellä on ihan samat ongelmat Kehä III liittymien kanssa.)
Oishan se siis ihan kiva että valtio maksaisi oman osuutensakin.
Kolmen - neljän vuoden kuluttua olisi siltahanke valmis?
Miten ihmeessä näitä älyttömiä päätöksiä tehdään kuulematta kuntalaisia, kun luontevin ja järkevin tapa olisi välittömästi alkaa rakentaa rautatien alitusta suunniteltuun kohtaan, jolloin sen valmistuttua voi purkaa olemassa olevan sillan ja tehdä sen nopsaan valmiiksi, eikä sen valmistuminen todellakaan voi kestää kestä vuosia.
Kommentoi