(0) kommenttia

Kehä III:n länsipään suunnittelu etenee

Suomen pisin kehätie Kehä III päättyy varsin vaatimattomasti Kirkkonummella.
Toimittaja: 

Kehä III:n länsipää alkaa kohta saada paperilla lopullista muotoaan. Kirkkonummen kunta on käynnistänyt Kehä III:n ja Kantatie 51:n risteysalueen tiesuunnittelun. Alueen lopulliset rakennussuunnitelmat eli asemakaava on tulossa päätöksentekoon.

Uudelta moottoritieltä ylös Kehä III:lle tulevien ramppien päihin suunnitellaan kiertoliittymiä. Samanlainen liikenneympyrä on myös Jorvaksen liittymässä. Lisäksi Kehä III:n risteykseen eli Inkilänporttiin on tulossa jossain vaiheessa yksi ramppi lisää. Sitä pitkin Espoosta päin tuleva ja 51:n eteläpuolelle menevä liikenne pääsee omaa väylää pitkin perille eikä sen tarvitse ylittää Kehä III:ta.

Koko Inkilänportin alueen käyttöä on suunnitelut jo pitkään. Suunnittelu on lähtenyt liikkeelle alueen yksityisten maanomistajien toiveesta. Alueen asemakaava on ollut nähtävillä, ja lopullisia päätöksiä kaavasta voitaneen tehdä loppuvuonna tai ensi talvena.

Inkilänporttiin on tulossa kaupankeskittymä. Aluetta ollaan varaamassa vähittäiskaupan suuryksiköille, suurta tilaa vaativalle erikoiskaupalle ja suurelle polttonesteasemalle.

Moottoritien eteläpuoleinen alue on rakennusyhtiö Skanskan hanke. Skanskalla on puolestaan sopimus Varuboden-Oslan kanssa, joka kaavailee Kehä III:n päähän Terra-rautakauppaa ja ABC-liikenneasemaa.

Kirkkonummen kunta esitellelee alueen tiesuunnitelmia Kartanonrannan koulun ruokasalissa  tiistaina 11.6.2013 klo 18.00‐20.00.

Osoite on Kartanonkuja 1, 02450 Sundsberg.

Tässä löytyy kartta Inkilänportin tiesuunnitelmista

Inkilänportin asemakaavasuunnitelmat

 

 

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä