(0) kommenttia

Kaunis kesä on näkynyt Porkkalassa

Kaunis kesä on suosinut veneilyä, niin myös Porkkala Marinissa.

Selvästi viime kesää parempi sää on tuonut vierasvenesatamiin lisää liikennettä ainakin viime vuoteen verrattuna. Myös Porkkalan vierasvenesatamassa on ollut viime kesää vilkkaampaa. Kävijät on löytäneet Porkkalanniemen päähän entistä useammin myös maantietä pitkin.

- Veneilykausi lähti liikkeelle toukokuussa vähän nihkeästi, koska veneiden vesillelasku myöhästyi, mutta sen jälkeen on ollut vilkasta. Elokuun viikonvaihteet näyttävät miten paljon viime kesän yli päästään vierailijaluvuissa, kertoo Porkkala Marinin omistavan yhtiön toimitusjohtaja Herrick Ramberg.

Rambergin johtamalla yhtiöllä on useita vierasvenesatamia Suomenlahdella, esimerkiksi Espoon Suvisaaristossa ja Nauvossa, missä on yhtiön suurin satama.

Myös ulkomaisia veneilijöitä on Rambergin mukaan ollut ilahduttavan paljon liikkeellä. Porkkalan ovat löytäneet erityisesti virolaiset, jotka pääsevät Tallinnasta lyhintä meritietä Suomeen Porkkalan kohdalla. Kesällä oli myös yksi ruotsalaisen pursiseuran eskaaderi, joka meni Porkkalan vierasvenesataman kautta Viron puolelle.

- Viron rannikon läheisyys on Porkkalalle suuri mahdollisuus, Ramberg toteaa.

Porkkalaa ehostetaan

Porkkalan Mariniin aiotaan Rambergin mukaan tehdä syksyllä jonkin verran korjaustöitä ja kohentaa maapalveluita. - Veneilijät kysyvät nykyisin yhä enemmän sähköä, joten laituripaikkojen sähköistystä mietitään.

Jatkossa Ramberg toivoisi Porkkalaan toista saunaa ja parikymmentä vierasvenepaikkaa lisää. Siihen olisi hänen mielestään hyvinkin kysyntää. Nyt paikkoja on vajaat 40. Tosin paikkoja saadaan nytkin lisää, sillä vakituisen venepaikan haltijat luovuttavat niitä vierasvenesataman käyttöön kun eivät itse tarvitse. - Ketään ei koskaan ole tarvinnut käännyttää pois.

Laituripaikkojen lisäys vaatii neuvotteluja vesialueen omistajien kanssa ja väyläkin tulee äkkiä vastaan, jos laituria pidennetään.

Ramberg toivoisi myös, että säännöllistä reittiliikennettä saataisiin Porkkalaan aikaiseksi Helsingin suunnasta. Toistaiseksi ei liikennöitsijää ole löytynyt muuta kuin satunnaisia risteilyjä. Takavuosina m/s Runeberg teki kerran viikossa Porkkala-risteilyjä.

Porkkalan sataman ja kiinteistöt omistaa Kirkkonummen kunta. Triton Marinalla on menossa 10 vuoden vuokrasopimus satamasta. Yhtiö vuokrasi Porkkalan sataman jo 15 vuotta sitten. Siitä alkoi yhtiön vierasvenesatamatoiminta, joka on nyt laajentunut huomattavasti.

Pääkirjoitus: Merikunta - katteeton lupaus

Risteilyt eivät käyneet kaupaksi

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx