(2) kommenttia

Katalysaattoreita on viety kaikissa muissa L-U:n kunnissa paitsi Siuntiossa – Poliisi: Tämä on halutuin automerkki

Länsi-Uudenmaan poliisin tietoon on tullut tänä vuonna jo yli 100 varastettua katalysaattoria ja viimeisen puolen vuoden aikana yhteensä yli 170 kappaletta.

Katalysaattorivarkaan kohteeksi useimmin päätyneitä automerkkejä ovat poliisin mukaan Toyota, Honda, Volvo ja Opel.

Ikävää kärkisijaa yksittäisistä automalleista pitää Länsi-Uudellamaalla tällä hetkellä hallussaan Toyota Prius.

Katalysaattorivarkauksia on tehty Länsi-Uudellamaalla kaikissa muissa kunnissa paitsi Siuntiossa. Eniten varkauksia on tapahtunut Espoossa.

Ilmiö on tuttu myös Kirkkonummella. Ainakin somessa on kerrottu useista tapauksista.

− Katalysaattorivarkaudet tapahtuvat yleensä yöaikaan parkkipaikoille tai kadun varsille jätetyille autoille. Niitä varastetaan pääasiassa niiden sisältämien jalometallien vuoksi, kertoo rikoskomisario Katja Rekola.

Vaikka kaduilla ja pihoilla on öisin hiljaista, eikä havaintoja varkauksiin liittyen aina saada, katalysaattorivarkaita jää ajoittain kiinni.

Joskus tämä tapahtuu verekseltään ja joskus muun tehtävän yhteydessä autosta on löytynyt varastetuksi epäiltyjä katalysaattoreita.  

Asukkaita Rekola kannustaa olemaan valppaana. 

− Jos huomaat outoa hääräilyä autojen kimpussa, voit soittaa hätäkeskukseen numeroon 112. Poliisin tehtävää paikan päällä ja myöhemmin tutkinnassa auttaa, jos saat vaikka videokuvaa tai valokuvan epäillyistä tekijöistä tai auton rekisterikilvistä. 

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

"häke" betyder sannolikt nödcentralen / hätäkeskus.
Ralf Mether
Ilmoitettu häkeen Kirkkonummen keskustasta, kun ulkomaalainen mies väitti automme olevan myynnissä... Hämäräpuuhat taatusti mielessä.. Jo lähti liukkaasti, kun uhkasin poliisilla:)
Olkaa tarkkoina

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä