(3) kommenttia

Kasvomaskien käyttö on hiljalleen lisääntynyt joukkoliikenteessä − aamulla alkaa jo olla uusi normaali

Ruuhka-aikoina aamulla maskia käyttää suurin osa Helsingin seudun joukkoliikenteen matkustajista. (kuva: HSL)

Joukkoliikennevälineissä käyttää HSL:n arvion mukaan kasvomaskia tällä hetkellä noin puolet matkustajista. Maskisuositus on ollut voimassa kaksi kuukautta.

Kaikkein korkein maskienkäyttöaste lokakuun alussa on havaittu aamulla kello 8–9, jolloin kasvomaskia käyttää kaksi kolmasosaa matkustajista.

Vastaavasti hiljaisempina aikoina maskien käyttöaste on pienempi.

Luvut selviävät HSL:n matkalipuntarkastajien tekemistä havainnoista. Tarkastajat ovat havainnoineet matkustajien maskin käyttöä kesäkuusta asti.

− On hienoa, että maskit alkavat olla jo uusi normaali. Kun olemme kysyneet asiasta asiakkailta, muiden matkustajien turvatoimien noudattamista pidetään tärkeänä. Parhaat matkat tehdään yhdessä vastuullisesti, sanoo HSL:n ryhmäpäällikkö Laura Sundell.

HSL tiedottaa, että liikennevälineitä puhdistetaan tehostetusti, käsidesiä on saatavilla monilla metro- ja juna-asemilla ja turvallisen matkustamisen ohjeet ovat esillä joukkoliikennevälineissä, asemilla ja pysäkeillä niin julistein, tarroin kuin kuulutuksinkin.

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Kasvomaskit!
Ei se paljon auta, jos saa tartunnan muuten, kun virusta esiintyy, mitä erilaisimmissa paikoissa, on tarttunut eläimiin ja eläimestä ihmiseen. Levittävätkö sitten hyönteisetkin tätä tautia. Ainakin elintarvikkeista on tavattu virusta, eikä ole mikään suuri yllätys, että virusta on tavattu jätevesistä.
Mikä sitten korona-virukseen tehoaa, muu, kuin "valkaisuaine". Defisiointiaineet, kunnon pirtu, niin sitähän ei sitten voida mikään. Mutta mainittakoon, että vain ulkoisesti, esim. kädet pyyhkimällä, ennen kotoutusta. Puhdas keitetty vesi on parasta sisäisesti huuhteluun ja tyrnin jauhemehu sen jälkeen, on ikivanha lääke.
nim. uusi normaalihan se oli
Nämä maskit ei oikeasti auta. Katsokaa vaikka Ranskaa jossa maskipakko ja tartunnat koko ajan uusissa ennätyksissä. Käsihygienia ja isojen joukkojen välttely on a ja o.
Naama näkyviin!
Petrattavaa vielä löytyy! Saman esim. Cittarissa aika harvalla maski versus Prisma.
Maskit naamaan!!

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx