(0) kommenttia

Kartanoteatteri palaa Veikkolan parantolan pihalle

Kartanoteatteri kuvaa huumorilla mielenterveystyötä. Näytelmä kertoo myös Veikkolan historiasta. Kuva: Markku Jämsä

Veikkolan Kartanoteatteri ottaa vielä uusiksi viime kesän menestysnäytelmän ”Särkyneiden siipinen korjaamon”. Se on humoristinen kertomus mielenterveystyön historiasta.

Näytelmä oli viime kesänä ennennäkemättömän suosittu, sen näki yli 3 000 katsojaa. Produktio oli myös Veikkolan Kartanoteatterin kaikkein aikojen suurin.

Kartanoteatteri kuvaa esitystä komediaksi vakavasta aiheesta. -  Se vie katsojan koskettavalle, mutta riehakkaalle matkalle suomalaisen mielenterveystyön historiaan nykypäivää unohtamatta, teatteri lupaa.

- Näytelmä herättää keskustelua tämän päivän mielenterveystyön laadusta ja toistemme huomioimisesta ylipäänsä. Riittääkö meillä rakkautta ja sympatiaa? Näytelmän tärkein sanoma on: näe minut, kosketa minut, ota minut syliin, ohjaaja Eija Ahvo sanoo.

Näytelmä perustuu pitkälle aikanaan toimineen Veikkolan parantolan historiaan. Parantola perustettiin vuonna 1929 ensimmäisenä lepokotina hermosairaille. Näytelmää esitetään alkuperäisellä tapahtumapaikalla, Veikkolan entisen parantolan pihapiirissä.

Parantalon ylilääkärinä toimi 1970-luvulla kirjailija, entinen ministeri ja puoluejohtaja Claes Andersson. Hän oli katsomassa viime kesänä näytelmää ja piti näkemästään suuresti.

”Särkyneiden siipien korjaamo” on Kartanoteatterin kaikkien aikojen suurin ponnistus. Lavalla on yhtä aikaa yli 50 henkeä. Kaiken kaikkiaan esityksen valmisteluun osallistuu yli 70 teatterilaista.

Tämän kesän ensimmäinen esitys on 17.6. klo 19. Esityksiä on yhteensä kahdeksan kesäkuun aikana.

Kartanoteatterin nettisivuille   


(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä