(22) kommenttia

Kantvikiin lisää toimintaa – ”sokerisatamassa” halutaan käsitellä myös metalliromua, puuta ja maa-aineksia

Kantvikissa toimii kaksi satamaa lahden vastarannoilla.

Kantvikin toisen sataman omistajayhtiö haluaisi kehittää ja muuttaa toimintaa pohjoispuolen laiturialueella eli Suomen Sokerin tehdasalueella.

Alueen omistaja Nordic Sugar Oy hakee ympäristölupaa toiminnan muutokselle pohjoissatamassa, jossa haluttaisiin käsitellä ja laivata jatkossa sokerituotteiden ja rypsiöljyn lisäksi muun muassa metalliromua.

Vastarannalla olevalle satamalle myönnettiin viime vuoden lopulla ympäristölupa puuhakkeen tuonnille ja käsittelylle. Eteläsataman omistaa Helsingin kaupunki. Molemmissa satamissa on sama operaattori Inkoo Shipping Oy.

> Satamayhtiö sai luvan tuoda ja hakettaa puuta Kantvikin satamassa – toiminta korvaa kivihiilen tuonnin (Viisykkönen 18.11.2020)

Vienti- ja tuontituotteiden osalta pohjoissataman toiminta jatkuu ennallaan, mutta jatkossa satamassa aletaan käsitellä myös metalliromua, puuta, pellettejä ja maa-ainesta, lupa-anomuksessa todetaan.

Sataman alus- ja kumipyöräliikenne pysyvät anomuksen mukaan ennallaan viime vuosien tasolla.

Merkittävin muutos toiminnan kannalta on metalliromun käsittely, sillä se aiheuttaa jonkin verran melua. Romu käsitellään Suomen Sokerin tehdasalueella.

Toissa vuonna satamassa kävi 51 alusta ja satamaan tuotiin noin 152 000 tonnia rapsia, raakasokeria, melassia ja kivihiiltä.

Metalliromua varastoidaan anomuksen mukaan enintään 4 000 tonnia ja sitä käsitellään vuodessa arviolta 12 000 tonnia.

Ympäristölupa-anomus on kuulutettu aluehallintoviraston nettisivulla.

(22) kommenttia
Kommentit (22)

Kommentit (22)

Hyvä kun tulee toimintaa kun on väylät valmiina
Töitä
Vähän on paksua tämä. Rekkalìikenne kasvaa entisestään ja kyllä sen murskaamon äänet riittää meille Kantvilaisille entuudestaan.
Tuomas
Yhdyn sdp kommetiin miksi sösitiin kontti satama koronan jälkeen uusi yritys matkustaja satama kanttulaan meillä syvä väylä valmiina
Juppi
Hyvä että on positiivista palautetta ettei ainaista narinaa
Anonyymi
Hyvä asia, saadaan töitä ja verotuloja.
Tomppa
Mielestäni on hyvä, että satamat pysyvät elinvoimaisina. Kantvikiä sopisi muutenkin kehittää merellisempään suuntaan. Hyvä juttu kuitenkin ettei konttisatama tullut tänne, se olisi vallannut koko miljöön.
Sepänkannaksen tähystäjä
Hyvä uutinen, työllistyminen on hieno juttu ja saadaan edes jonkinmoista liikennettä varsin hiljaiselle Kanvikintielle:)
Staffan
Nimimerkki Ei rekkoja lisää.
Tässä sinulle vastaus, vuosikymmeniä ajettu metalliromua Kantvikin satamaan ja rekat ajaa Båtvikintien kautta, kuten aikaisemmin.
Pari vuotta tais rautaromu olla poissa, joka nyt jatkuu.
Asuinpaikan voi valita, itse olen asunut Kantvikissa 30 v kolmessa eri paikassa ja asun edelleen.
Vesimies
Kyllä satamassa on ollut toimintaa jo ennenkuin narisevat mökit sinne rakennettiin pitäisi tietää mitä tekee
Aina sama juttu
Metalliromua on käsitelty Sokerin puolella 25 vuotta
ilpo rauteva
vastaus kantviklainen sdp:lle koska konttisatamaa suunniteltiin ja salassa pidettiin kuntalaisilta pitkään.onneksi strömsbyläinen törnroos perusti pro strömsby:n josta sai myös vastustuksen lisäksi tietoa.samalla voin vain todeta että käyhän vilkasemassa vuosaaren portilla,melko mahtava alue.mitä se olisi tietänyt kirkkonummelaisille:ei olisi haapionrinteitä,puolet kantvikista,sepänkankaita jne sekä massiivinen liikenne ja mitä itse merialueeseen,suuret rahtialukset tarvitsevat turvalliset väylät.siinä hiukan miettimistä meille kaikille.turvallista talvista viikkoa
tienkäyttäjä
Emme halua tähän kuuluvaa romukuljetuksen rekkaliikennettä kantvikin

Ajakaa vuohimäen kautta
Ei rekkoja lisää
Googlatkaapa aasianrunkojäärä ja tiedätte, miksi tuontipuu voi olla haitallista. Ei se meteli mitään.
Anonyymi
Kantvikilainen SDP

No minä tiedän vastauksen. Siitä olisi tullut työpaikkoja ja raha kuntaan ja sehän ei kelpaa. Kirkkonummi on numero yksi vuokrataloissa, ja se tulee siitä kun suomi vuokrasi Kirkkonummi venäläisille.
Rahantulo , hyi.
Kukakohan rohkea perustaisi merimieskapakan Kantvikiin? Tuskinpa tuosta satamatoiminnasta on haittaa.
Joppe joutomies
Merellinen-Kantvik saa uudet vetovoimatekijät, romurallin ja metallien ym jätteen palaamisen.
Pari ihmistä työllistää Inkoo Shipping joka ei maksa yhteisöveroa Kirkkonummelle.
Virtanen
En voi vieläkään käsittää miten Kirkkonummi onnistui sössimään konttisataman. Suomen vilkkain ja kannattavin satama rakennettiinkin sitten Vuosaareen, ja se on Helsingille megaluokan rahasampo. Jos asukkaat tällaisessa yhteydessä itsekkäistä syistä vastustuvat alueen kehittämistä niin heidät pitää vaientaa (laillisin keinoin) jotta rakentaminen voi alkaa. Tässä kunta epäonnistui totaalisesti eikä uutta mahdollisuutta tule tämän vuosisadan aikana - ainoastaan jotain metalliromun käsittelyn näpertelyä, joka sekin toki on hyvä ja kannatettava asia.
Kantvikilainen SDP
Parempaa käyttöä joutomaalle, jossa ei saa asua, on jätteenkäsittely.
Voisi raahata myös laivoja purettavaksi rannoille.
Masa
Ompa hyvä että saadaan toimintaa tähänkin kolkkaan alue on teollisuusaluetta turhat kitinä pois
Oikeita suunnitelmia
Varmasti lisää alueen houkuttelevuutta metalliromun käsittelystä kuuluva kolina. Mutta hienoa, että Kirkkonummi vihdoin hyödyntää merenrantaa. Hyvä myös, että yli kymmenen vuotta suunniteltu "merellinen Kantvik -hanke" etenee edes jonkun toimesta.
Wonder
Hyvä juttu saadaan toimintaa ja veroeuroja lisää, metalliromua on ollut aikaisemmin
Vesimies
Lisää ongelmia asukkaille jotka nyt jo valittavat sepelikasasta. Tämä on pienteollisuus aluetta joten näitä tulee jatkossakin eteen.
Saavat luvan.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä