(2) kommenttia

Kantatie 51 valmistuu syksyksi

Kivenlahdesta pääsee 120 km tunnissa Jorvakseen syksyyn mennessä.

Uudella moottoritieosuudella kantatie 51:llä tehdään vielä viimeistelytöitä syksyyn saakka. Suurin yksittäinen urakka on Muulon sillan eli Espoonlahden vanhan museosillan kunnostus. Sillan kunnostus sulkee vieressä olevan Espoonlahden katusillan syksyyn saakka keskiviikkona 29.5., jolloin sillan kansi valetaan betonilla. Muulon silta avataan vain kevylle liikenteelle ensi syksynä.

Viisykkösen rakennustyöt ovat sujuneet aikataulussa huolimata pitkästä talvesta. Projektipäällikkö Jukka Hietaniemi Liikennevirastosta muistuttaa, että koko urakka-alueella tehdään töitä edelleen, vaikka tie avattiin nelikaistaisena jo viime vuonna. Viimeistelytöiden edetessä ajokaistoja joudutaan ajoittain sulkemaan ja alentamaan paikoitellen nopeusrajoitus 60 kilometriin tunnissa.

– Turvallisuuden vuoksi on tärkeää, että autoilijat noudattavat alennettuja nopeusrajoituksia. Moottoritienopeudet otetaan käyttöön vaiheittain kesän ja syksyn aikana, kun kaikki turvallisuusasiat ovat kunnossa ja liikennemerkit on asennettu. Ensimmäisenä moottoritienopeudet otetaan käyttöön Kirkkonummen ja Jorvaksen välisellä tieosuudella, Hietaniemi kertoo.

– Jalankulku-, pyörä- ja mopoliikenne on kielletty kantatie 51:n pientareilla Munkinmäen eritasoliittymän ja Kivenlahden välillä, hän muistuttaa.

Kirkkonummen ja Kivenlahden välillä tehdään vielä muun muassa riista-aitoja, kaiteita, meluesteitä ja vihertöitä.

Nyt kunnostettava Muulon silta tunnetaan parhaiten historista siitä, että sillä kulki raja Porkkalan vuokra-aikana 1945-1956. Sltaa pitkin tapahtui pääsääntöisesti maantieliikenne Neuvostoliitolle vuokratun alueen ja Suomen välillä

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

seuraava projekti on motarin rakentaminen Kirkkonummelta Inkooseen. Rannikko tarvii kunnon infran.
autoilija
Upeaa, että vihdoin saamme moottoritien valmiiksi. Kansalaiset eivät ole valittaneet työmaasta sanaakaan, koska kyseinen tie on niin odotettu.
Raija Vahasalo

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä