(14) kommenttia

Kaikki yleisötilaisuudet kielletään – monia tiloja kuten kuntosaleja on suljettava

Koronarajoitukset kiristyvät huomattavasti heti joulun jälkeen Uudellamaalla pahenevan koronatilanteen takia. 

Uudet määräykset koskevat kokoontumisia ja tilojen käyttöä, ja ne tulevat voimaan 28.12. alkaen. Koronapassia ei voi ottaa käyttöön rajoitusten vaihtoehtona.

Uudellamaalla kielletään kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kolmeksi viikoksi ajalla 28.12.–17.1. Kielto koskee kaikenkokoisia tilaisuuksia ja kokouksia henkilömääristä riippumatta.

Lisäksi monet julkisten ja yksityisten toimijoiden urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevat tilat pitää sulkea kahdeksi viikoksi ensi tiistaista lähtien.

Sulkupäätös koskee muun muassa uimahalleja, kuntosaleja ja erilaisia sisäliikuntatiloja.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto määräsi uusista rajoituksista torstaina.

Suljettavaksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan.

Päätös tilojen sulkemisesta ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

> Lue avin tiedote

> Kirkkonummen kunnan tiedote

Ravintolarajoituksista päätettiin jo tiistaina, ja ne tulevat voimaan jouluaattona.

(14) kommenttia
Kommentit (14)

Kommentit (14)

Aluehallintoviranomaisten ohjeessa sanotaan selkeästi sekä yksityiset että julkiset. Jos siis esim Kirkkonummella joku yksityinen toimija pitää tilojaan auki, hän rikkoo avin ohjetta vastaan. Jos kärähtää - toivottavasti - ,sanktioita tulee varmasti. Ja mainehaittaa meidän monien silmissä. Eikös kunnassa ole valvontaviranomainen, jonka olisi syytä puuttua asiaan? En ymmärrä miksi tiukkaan parin-kolmen viikon sulkurutistukseen ei kunnassa pystyttäisi. Sitäpaitsi täällä Suomessa rajoitukset kun ovat olleet koko ajan aika löysiä moneen muuhun maahan verrattuna.
Kertakirpaisu
Sinulle ihmettelevä.. Aina, kun miljoonia rokotetaan jollekkin rokotus ei sovi. Suurin osa teholla olevista rokotetuistakin sairastaa muutakin kroonista tautia, on ylipainoisia ja ehkä tupakoijiakin. Ainoa keino mitä voidaan tehdä on rokottaa, käyttää maskeja ja noudattaa hygienia ohjeistuksia.
Aina joku kärsii..
Tiloja laitetaan käyttökieltoon, mutta Kirkkonummella menee vain kunnan tilat kiinni. Yksityisen sektorit tilat pysyvät auki. Ei noista suluista ole mitään hyötyä, jos kaikki ei noudata niitä. Kukaan ei valvo näitä. Ohjeistus antaa tulkinnan varaa.
Pettynyt
Alkujaanhan oli tarkoitus rokottaa riskiryhmät, että heitä suojattaisiin taudilta = etteivät saisi tautia/sen vakavaa muotoa.
Nyt tiedän tapauksia, joissa täysin rokotettuja on kuollut koronaan.

Mikä on siis nyt perustelu rokotuksiin?
Ihmettelevä
Mitä enemmän ihmiset pysyvät kotona ja välttävät kontakteja, pakollisissa paikoissa käydessä, esim. ruokakaupassa ja apteekissa käyttävät maskeja ja käsidesiä, sitä turvallisempi kevät ja kesä saadaan. Muistakaa , että ulkoilu ei ole kiellettyä. Nauttikaa rakkaan kuntamme luonnosta, metsistä, virkistysalueista ym.ym.
Toiveikas
Kuka on sanonut, että korona ei voi tarttua rokotettuun tai ettei rokotettu voi tartuttaa?? Tätä jauhaa rokottamattomat/passittomat ja yrittävät sillä perustella roketevastaisuuttaan! Se on selvää, että tauti on lievempi piikin saaneilla.. Kannattaa tutustua teholla olevien määrään suhteutettuna rokkottamattomiin...
Älä puhu pötyä...
Koronapassi enemmänkin syy tartuntojen nousemiseen, kuin pelaustus. Rokotus ei estä tartuntaa tai tartuttamista. Passilla sitten vapaasti tartuttamaan ja rokottamattomia syyttämään.
Lord Mullet of Bowlcut
Kannattaa vilkaista Tanskaan missä omikron epidemia on pidemmällä kuin Suomessa.
Statens serum institut tilastoista on havaittavissa että rokotetut sairastuvat merkittävästi todennäköisemmin omikroniin kuin rokottamattomat.
Tämän johdosta sulku täytyy nyt tehdä että saadaan lisätietoa viruksen vaarallisuudesta.
PP80
Hyvä niin...kun porukka ei noudata annettuja ohjeita! Lähes miljoona rokottamatonta.. Uskotaan kaikkeen huuhaaseen, ei käytetä maskeja eikä noudateta hygieniaohjeita. Matkustellaan, bailataan yms. Olisi pitänyt toimia vaan jo viikkoja sitten!
Liian hitaasti reagoi päättäjät...
Harmittava uutinen. Ottakaa ihmiset ne rokotukset!
Tylsistynyt
Hyvä. Tiukka lyhyt rutistus. Ja kaikki piikille.
Pukki
Niinkö siinä kävikin, että mennää samanaikaisesti yhteiskunnan sulkurajoituksiin, kun Suomea oltiin avaamassa. Sanottiin, ettei voida pitää suljettuna.
Pitihän se jo arvatakin, että niinhän siinä tulee käymään.
Miten siinä sitten noin piti käydä.
Kuinkahan kauan tuota lystiä nyt riittänee. Auttaneenko rokotuksille saatu aika. Kolmannet rotukset kerrotaan onnistuvan ja lievennystä tuovan tartunnan saaneiden sairauteen.
Leviää virus, jo on kumma, että ei leviäisi, kun ruuhkaa on. Tänään Suomessa 3000 tartuntaa, mikä on jälleen uusi ennäty. Uskaltaisin, jopa väittää, että pian mennään kymmenen tuhannen päivävauhtia, ellei hätäjarru ala pitämään. Liukkaasti tuntuu menevänkin.
Uudeksihan nuo virustakin sanovat, omicgronin, mahtaa levitä lähestulkoon valonnopeudella. Pidätelleenkö mitkään jarrut.
nim. ompa huonosti onnistuttu eristää
Työssäkäyvänä, kaikki piikit ottaneena, maskia jo ikuisuuden käyttäneenä, en ymmärrä näitä rajoituksia. Harrastan urheilua enkä ikinä istu baareissa. Kouluikäisiä lapsia on ja he harrastavat joukkuelajeja. Mitä höytyä on siis siitä, että aikuisena en harrasta rakasta urheilulajiani, mutta molemmat lapseni käyvät koulussa ja harrastavat. Saan sen viruksen koulutuliaisinakin, vaikka istuisin seuraavat viikot kotona verhot edessä. Ja vastaavasti levitän koulusta saamaani virusta joka tapauksessa, koska en voi istua äitinä kotona odottamassa sitä ensimmäistä aivastusta.
Montako piikkiä otettava, että on "kunnollinen" aikuinen
Todella kummallista, kuulemma koronapassin ja tuplarokotuksen piti pitää yhteiskunta avoimena? Olisiko koronavilkku auttanut tähän?
Joppe joutomies

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä