(15) kommenttia

Kaikki aikuiset voivat nyt varata kolmannen rokotuksen – Kirkkonummella kattavuus ympäristökuntia pienempi

Kirkkonummella pääosa rokotuksista annetaan keskustan rokotuspisteessä kunnantalon vieressä.

Kirkkonummella on nyt mahdollisuus kaikkien yli 18-vuotiaiden varata aikoja kolmanteen koronarokotukseen, kun edellisestä rokotuksesta on kulunut tarvittava aika.

Kolmansien rokotusten ottaminen on paikka paikoin hiipunut. Näin kertovat esimerkiksi Helsingin ja Espoon kaupungit.

Kirkkonummella on kolmannen rokoteannoksen saanut vajaat 35 prosenttia yli 12-vuotiaista.

Espoossa vastaava osuus on noin 41 prosenttia ja Helsingissä noin 40.

Useissa Helsingin seudun kunnissa ollaan kolmansissa rokotuksissa pitkälti yli 40 prosentin osuuksissa. Esimerkiksi Lohjalla ja Nurmijärvellä kattavuus on noin 47 prosentin luokkaa.

Ensimmäisen ja toisen annoksen kattavuudessa ei ole huomattavia eroja kuntien välillä.

Kirkkonummella toisen annoksen on saanut THL:n rekisterin mukaan 85,9 prosenttia yli 12-vuotiaista.

Kattavuus on yli 80 prosenttia kaikissa yli 35-vuotiaiden ikäryhmissä ja muissakin selvästi yli 70 prosenttia.

Kirkkonummella koronarokotuksia annetaan keskustassa kunnantalon viereisessä ostoskeskuksessa sekä Veikkolan ja Masalan terveysasemilla.

Lisäksi yksityiset terveysasemat jakavat koronarokotuksia työterveyshuollon asiakkailleen.

> Ohjeet aikojen varaamiseen löytyvät kunnan nettisivulta

(15) kommenttia
Kommentit (15)

Kommentit (15)

Kaksi rokotetta ja sairastettu korona vastaa kolmea piikkiä!! Ottakaa selvää asioista ennen kuin kirjoitatte tänne. Kolmannen(vastaa 4.ttä) piikin voi ottaa vasta n. 4-6 kk jälkeen sairastetusta koronasta, jos tarvetta enää silloin on..
Ottakaa selvää...
Nytt olisi aikaa sada se pakkorokotus
päätös vihdoinkin vahvistettu ja
toimintaan, ennen kun se virus taas kerkiää muteerata ja joudutaan taas aloittamaan tämä rokotusrumba
uudestaan.
Ehkä tarpeeksi suuri rokotevastustajan
vero tai sakko voisi auttaa?
Muuneltava Tautilainen.
Se on erikoista että kaksi rokotusta on otettu, mutta nyt kolmannen kohdalla mietitään että jätettäisiin ottamatta? Ihan kuin ei olisi alunperinkään tajuttu näistä rokotteista mitään. Kolmas rokotus on yhtä tärkeä kuin edellisetkin rokotuskerrat. Se pitää rokotteista saadun vastustuskyvyn pahempaa koronatautia vastaan yllä, sillä rokotteiden teho laskee kuukausien myötä. Tehokkaimmillaan se voi jopa estää taudin. Minulle ainakin kelpaa mielummin lievempi tauti, kun se lähes kaikki taitaa tässä käydä läpi. Eli sairastetaan mielummin rokotteen kanssa.
Kolmanteen menossa
Älkää hyvät ihmiset jättäkö kahteen rokotukseen ja luulko, että tiedätte asiat terveydenhoitohenkilökuntaa paremmin. Lääkärit yhdestä suusta kehottavat kaikkia ottamaan kolmannenkin rokotteen. Tämä edesauttaa epidemian pienenemistä ja antaa lisäsuojan ankaralle taudille.
Kolme rokotusta saanut
Ej se niin vaarallista ole, jos se kolmas
jää ottamatta,
mutta joss ej ota ainuttakaan voi käydä
niin kun mun kaverille kävi.
Kirkonkellot kilahti hänelle pari viikkoja sitten.
Rokotevastustaja +
Kahden rokotteen jälkeen sairastettu korona antaa(ehkä) suojaa 4-6 kuukaudeksi eli ei kolmatta piikkiä ennen tai ei ollenkaan.. Näin oli neuvo terveydenhuollosta. Ja tiedoksi ettei tauti välttämättä oli helppo piikkienkään(2.) jälkeen..
Kokemusta ja Faktaa on
Koronan voi saada rokotteista huolimatta, mutta tällöin lievempänä kuin ilman rokotuksia. Siitä hyötyy sekä itse että kuormittunut terveydenhuolto. Eli jos ei ole juuri sairastanut koronaa, josta syystä rokote tulee ottaa vasta joitakin viikkoja myöhemmin (tästäkin tieto löytyy netistä) niin kyllä se kolmas rokotus kannattaa todellakin ottaa.
Lievempi tauti parempi
Miten se onkaan aina niin,että nämä tietäjät on aina väärässä paikassa.Parhaansa kaikki varmaan yrittävät tehdä,mikäänhän ei tapahdu sormia napsauttelemalla.
tästäkin selvitään
Itse jätän kolmannen ottamatta, ellei omikronista paljastu jotain uutta ja mullistavaa (huolestuttavaa) tai jos sen tilalle tulee jokin muunnos joka taas muuttaa pelin (pahempaan päin). Omikron on keskiverroilta oireiltaan hyvin lähellä tavallista flunssaa, joten perusterveen kannattaa pohtia omalla kohdallaan tehosteannosteen mahdollisia hyötyjä ja haittoja suhteessa mahdolliseen sairastamiseen kahden jo olemassaolevan rokoteannoksen antaman suojan turvin.
Oman elämänsä asiantuntija
Näinhän se koulujen kanssa oli, vanhemmille, opettajille ja lapsille ei ollut yhdellekään mahdollisuutta saada rokotusta ennen kuin koulut alkoivat. Siinähän ne sitten alkoivat leviämään.

Sen sijaan rokotettiin ihmisiä, jotka voisivat olla kotona. Oli varmaan taas muumit karussa tämän nummen päättäjiltä.
Kalenteri on hauska, siitä näkee päivän
Miten on: kaksi rokotusta ja nyt todettu korona. Milloin kolmas rokote? Vai tarvitaanko sitä?
Työikäinen
Kirkkonummella todella huonoa ollut tämä rokottaminen koko Korona ajan....
Masalalainen
No eipä sitä nyt kannata lähteä hakemaan, kun lapsi sairastui heti viimeviikolla päiväkodissa loman jälkeen ja sairastutti koko muunkin perheen kahdesta rokotuksesta huolimatta.

Näiden rokotusten kanssa oltiin auttamattomasti myöhässä. Aikoja ei ollut avattu eikä saatavilla aiemmin ja nythän niillä ei mitään tee enää. Ei sinne rokotukseen sairaana voi mennä.

Anonyymi
Turhaa enää vouhkata rokotuksista.. Ne törpöt, jotka sitä ei ota niihin ei mikään muu tehoa kuin kovat rajoitteet! Koronapassi rokotepassiksi ja vai sillä pääsy tiloihin/tilaisuuksiin. Kauppaan, lääkäriin ja apteekkiin kai pakko päästää kaikki. Jos ei hyvällä niin sitten vaikeimman kautta!
Tauti kuriin...
Heikompi kattavuus johtuu siitä että esim. Espoossa 3. rokotetta on tarjottu alle 55 vuotiaille jo pidempään. Mutta perässä tullaan.
Setämies

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä